BLOGS EVIASPORTS.GR ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

Θανάσης Κούτος: Ο Ηρακλής… και η χαρά του Ευρυσθέα..!

Με τον Θανάση Κούτο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

 

Ο Ηρακλής…

και η χαρά του Ευρυσθέα..!

Στην κρισιμότερη καμπή, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση αυτού του ‘λειψού’ ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, ο Ηρακλής παρότι για πολλούς εμφανιζόταν μέχρι πρόσφατα λογικό φαβορί, μάλλον στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων, ηττήθηκε στην Αγριά απ’ τον Θησέα και απώλεσε μοναδική ευκαιρία να αγκαλιάσει την κατάκτηση του τίτλου και ταυτόχρονα να φτάσει κοντά στο να αποκτήσει το δικαίωμα να διεκδικήσει σε αγώνες μπαράζ με άλλους πρωταθλητές ομίλων την άνοδο ακόμη και στην Super League 2 (εφόσον προχωρήσει η αναδιάρθρωση και η κατάργηση της Football League).

Ο Ηρακλής προκάλεσε αρνητικό αιφνιδιασμό στο φίλαθλο κοινό της Εύβοιας και πραγματικό σοκ στους Ψαχνιώτες φιλάθλου, στο άκουσμα της εκτός έδρας ήττας, που φάνηκε απ’ την εμφάνιση και ως εκ του αποτελέσματος μάλλον ανέτοιμος αγωνιστικά και ψυχολογικά (με δεδομένο πάντως ότι η φιλοξενία που του επιφυλάχθηκε απ’ τον Θησέα κάθε άλλο παρά ιδανική ήταν) ν’ ανταποκριθεί θετικά στην πρόκληση της συγκυρίας.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Θησέας Αγριάς-Ηρακλής Ψαχνών 3-1

Μια ενδεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος και επικράτησης στους αγώνες μπαράζ με την είσοδο του πιθανότατα στην ευυπόληπτη ‘Β΄ Εθνική’ ελληνοπρεπώς αναφερόμενη, θα επιτύγχανε σε μέγιστο βαθμό την ωφελιμότητα αυτής της …δεκαπεντάμηνης προσπάθειας… αφού πέρσι τέτοια εποχή περίπου αγωνιζόταν στην τοπική κατηγορία. Ο επηρεασμός των πρωταθλημάτων απ’ την πανδημία, με την σύντμηση των αγωνιστικών, έφερε σε πλεονεκτική θέση τον Ηρακλή και όλο αυτό το πρελουδιακό θριαμβικό γεγονός, κατέρρευσε μπρος στην οδυνηρή πραγματικότητα της ήττας της προτελευταίας αγωνιστικής.

Ο Διαγόρας Στεφανοβικείου δέχθηκε ένα ίσως ανέλπιστο δώρο, αφού πλέον ο επίλογος αυτού του πρωταθλήματος με νίκη των Ψαχνιωτών επί του Αμβρυσσέα Διστόμου δεν αρκεί, αφού ο Ηρακλής θα χρειαστεί την συνδρομή και άλλων παραγόντων…

‘Εν αναμονή’ πλέον της τελευταίας αγωνιστικής, πρέπει να συγχαρούμε και την εν γένει παρουσία του Α.Ο.Ν. Αρτάκης σ’ αυτό το πρωτάθλημα, που μετά την ψυχωμένη εμφάνιση με τον Φωκικό και νίκη με 2-0, αγωνιζόμενοι απ’ το 15′ με δέκα παίκτες, αγγίζει την 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα, θέση, ενυπόθηκη, μεγαλύτερων βλέψεων και επιδιώξεων για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Αρτάκη-Φωκικός 2-0

Τέλος μια ακόμη καλή εμφάνιση και νίκη επί του ΟΦΗ με 2-1 για τις ‘Αβαντίδες’ υπό την καθοδήγηση του Ντράγκαν Κνέζεβιτς, γεγονός που επιβεβαιώνει την αργή αλλά ουσιαστική πρόοδο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην πόλη μας. Η ομάδα της Χαλκίδας έχει ήδη τουλάχιστον εξασφαλίσει την παρουσία στην Α’ Εθνική για τρίτη συνεχή περίοδο ενώ παράλληλα κοιτάει και πιο ψηλά, ίσως και στην παρουσία στα πλέι οφ, με την κατάκτηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλο τους.

Α’ ΕΘΝΙΚΗ (ΓΥΝΑΙΚΩΝ): Αβαντίδες-ΟΦΗ 2-1

Πορευόμαστε προς την έναρξη του Ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος των εθνικών ομάδων, γεγονός που χαροποιεί τους απανταχού φιλάθλους και αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, μέσα από συγκλονιστικές αναμετρήσεις και ιδιαίτερες συγκινήσεις, προσφοράς των κορυφαίων κατά τεκμήριο ποδοσφαιρικών συγκροτημάτων της γηραιάς ηπείρου.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πέρσι… σαν σήμερα (7/10/2019)

eviasports

Από τις 18/5 οι προπονήσεις με μπάλα!

eviasports

Σαν Σήμερα (11/5/2014): Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Ηρακλής Ψαχνών 1-1 (video)

eviasports