EVIASPORTS Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν Σήμερα (14/5/2017): ΑΟ Χαλκίς-Παναχαϊκή 1-1 (videos)

Γιορτινό εντός έδρας φινάλε για τους ‘νερατζούρι’ απέναντι στους πρωταθλητές, με το οποίο εξασφάλισαν και τυπικά την δεύτερη θέση της βαθμολογίας στον τρίτο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, που αποτελεί την καλύτερη πορεία του ΑΟΧ την τελευταία τριακονταετία. Δηλαδή η καλύτερη επίδοση από την περίοδο 1986-87, όποτε και ο ΑΟ Χαλκίς -με τον σημερινό προπονητή του συλλόγου Αντώνη Αυλωνίτη να αποτελεί βασικό ποδοσφαιρικό στέλεχος εκείνης της σπουδαίας ομάδας- είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα στον Νότιο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και είχε ανέβει στην Β΄ Εθνική, για τελευταία φορά στην ιστορία της. Εκεί ελπίζουν (στην σημερινή Β΄ Εθνική, την Football League) θα τους οδηγήσει η δεύτερη θέση, οι διοικούντες, το σύνολο της ομάδας αλλά και οι φίλαθλοι. Όλοι μαζί, έχουν πίστη πως η φετινή επιτυχία -ανεξάρτητα με αν θα ισοδυναμεί τελικά με άνοδο- αποτελεί την αρχή μιας νέας σπουδαίας περιόδου για τους ‘νεραντζούρι’, αντίστοιχη με αυτές που έζησε ο σύλλογος κυρίως μέχρι και λίγο πριν τα μέσα της δεκαετίας του ΄80. Το πιο σημαντικό ίσως απ΄ όλα είναι ότι σιγά-σιγά η ομάδα δείχνει να κάνει άνοιγμα προς τον κόσμο, δείγμα του οποίου είναι και η ιδιαίτερα ικανοποιητική προσέλευση και με τους Πατρινούς, που έκανε το δημοτικό στάδιο πραγματική έδρα.

Και η Παναχαϊκή βρίσκεται σε ανοδική πορεία, που ξεκίνησε το καλοκαίρι με την ‘Παναχαϊκή Συμμαχία’, μπροστάρης της οποίας είναι ο παλιός άσος της και -μεταξύ άλλων- πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 Κώστας Κατσουράνης. Πριν την έναρξη του αγώνα η διοίκηση του ΑΟ Χαλκίς (παρουσία αρκετών παλαιμάχων των ‘νερατζούρι’), τον τίμησε για την προσφορά του, όπως και τον Κώστα Χαλκιά, που επίσης είχε αναδειχτεί πρωταθλητής Ευρώπης, ο οποίος συμμετέχει και εκείνος στην προσπάθεια των Πατρινών. Μάλιστα πριν καν ολοκληρωθεί το παιχνίδι, οι Πατρινοί εξέδωσαν ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον ΑΟ Χαλκίς, η οποία αναγνώστηκε πριν την έναρξη του β΄ ημιχρόνου.

Αγωνιστικά, στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία κινήσεων και μεγαλύτερη κινητικότητα, αφού όπως είπε και ο κ. Αυλωνίτης στην συνέντευξη τύπου ‘οι παίχτες μου πήγαιναν δεύτεροι στην μπάλα’. Παρόλα αυτά οι ‘νερατζούρι’ είχαν καλή ανασταλτική λειτουργία και αυτό δεν επέτρεπε στην Παναχαϊκή να μετουσιώσει εύκολα σε ευκαιρίες, την υπεροχή της. Ουσιαστικά στην πρώτη -και μάλλον μοναδική- φορά που δημιουργήθηκε αμυντικό… ‘ρήγμα’ ευτύχησαν οι Πελοποννήσιοι ν΄ ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 41΄, ο Πολιμός με κούρσα απ΄ το δεξί άκρο της άμυνας, ξεπέρασε τον Λούκα, μπήκε στην περιοχή και λίγο πριν την τελική γραμμή, με διαγώνιο γύρισμα βρήκε τον Σπανό αμαρκάριστο, ο οποίος με ψύχραιμο συρτό τελείωμα έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του τέρματος του ΑΟΧ. Λίγο μετά την σέντρα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με ψηλοκρεμαστό σουτ του Βεζιρτζόγλου απ΄ τα όρια της περιοχής, όμως ο Σούλης με ωραία επέμβαση, παραχώρησε κόρνερ με τις γροθιές του. Η φάση του γκολ της Παναχαϊκής και η ευκαιρία του ΑΟΧ που ακολούθησε ήταν και πιο αξιομνημόνευτες στιγμές του πρώτου 45λέπτου, που παρότι δεν είχε φάσεις, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακό το θέαμα. Επιθετικά η εικόνα των ‘νερατζούρι’ βελτιώθηκε απ΄ την στιγμή που ο Λούκας άλλαξε θέση με τον Πολίτη που βρισκόταν στο δεξί άκρο της επίθεσης, με τον πρώτο να περνάει σε θέση ’10ριου’.

Και αυτό φάνηκε κυρίως στην επανάληψη, οπότε και οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν πολύ καλύτεροι και δημιούργησαν αρκετές καλές τελικές. Έτσι, στο 48΄ έγινε η πρώτη καλή φάση του β΄ 45λέπτου, με τον Βαλκάνο -και μετά από κόντρες- να τροφοδοτεί μέσα στην περιοχή τον Βεζιρτζόγλου, που μάλλον αιφνιδιάστηκε και σε φάση τετ-α-τετ δεν σούταρε όπως θα ΄θελε και ο Σούλης κατάφερε, έστω και με την δεύτερη, να μπλοκάρει. Οι Πατρινοί ‘απάντησαν’ δύο λεπτά μετά με συρτό σουτ του Σπανού -απ΄ το ημικύκλιο της περιοχής- όμως αυτήν την φορά δεν βρήκε στόχο και η μπάλα πέρασε δίπλα απ΄ το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντουμάνη. Στο 53΄ είχαμε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Βεζιρτζόγλου απ΄ τ΄ αριστερά να δίνει την μπάλα στον Ντελέκο και εκείνος με ωραία κάθετη έβγαλε στον κενό χώρο και μέσα στην περιοχή τον Πολίτη, το διαγώνιο πλασέ του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ. Πέντε λεπτά μετά για ακόμη μια φορά οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν με ψηλοκρεμαστή μπαλιά ο Ντελέκος βρήκε μέσα στην περιοχή τον Βεζιρτζόγλου, που απ΄ το πλάι σούταρε με την μία, όμως η μπάλα πήρε σχεδόν παράλληλη πορεία προς το τέρμα και έφυγε έξω. Ακολούθησε η φάση του 63ου λεπτού, με τον Βεζιρτζόγλου να τροφοδοτεί με κάθετη τον Βαλκάνο, ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο Σούλης πρόλαβε και έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε καθαρά.

Τελικά και ενώ ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει (και αφού είχαν φτάσει τα μαντάτα της ήττας της Ερμιονίδας που έδινε την δεύτερη θέση στην Χαλκίδα, ακόμη και με ήττα), με προσωπική ενέργεια του Ντελέκου, που με φοβερή… πεισματάρικη κούρσα προσπέρασε όλη την αντίπαλη άμυνα, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ διαμορφώθηκε το τελικό 1-1. Έτσι ο ΑΟΧ κατάφερε να τελειώσει την περίοδο αήττητος στην έδρα του, αλλά και απέναντι στους πρωταθλητές του ομίλου (3-3 στον πρώτο γύρο στην Πάτρα). Ακόμη πέτυχε συνολικά 4 γκολ απέναντι σε μια άμυνα που σ΄ όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος δέχτηκε άλλα πέντε. Η Παναχαϊκή με αρκετούς αναπληρωματικούς στην ενδεκάδα έδειξε ότι ποιοτικά είναι δίκαια στην πρώτη θέση και ο ΑΟ Χαλκίς, ότι -επίσης- δίκαια αναδείχθηκε δευτεραθλητής.

ΑΟ Χαλκίς (Αντώνης Αυλωνίτης): Ντουμάνης, Στεργιανός (89΄ Ζυγογιάννης), Θωμάς, Μπακομήτρος, Καραμπάς, Εμέκα, Λούκας (69΄ Ανέστης), Ντελέκος, Βεζιρτζόγλου, Πολίτης, Βαλκάνος (82′ Χατζηστάμου).

Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Β. Σούλης, Βλάχος (46΄ Αδαμόπουλος), Πολίμος, Σ. Σούλης, Μακρυδημήτρης, Γκίνο, Στεργίδης, Μπιτσάκος (65΄ Κωνσταντακόπουλος), Ελευθεριάδης, Αργυρόπουλος, Σπανός (65΄ Μωραΐτης).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τσικλητήρας Πύλου-Αχαϊκή 1-2, Ζευγολατιό-Αιολικός 2-0, Θήβα-Παναρκαδικός 3-1, Δόξα Μεγαλόπολης-Παναργειακός 2-1, Φωστήρας-Λουτράκι 1-1, ΠΑΟ Βάρδας-Ερμιονίδα 3-1, ΑΟ Χαλκίς-Παναχαϊκή 1-1. Ρεπό: Αστέρας Αμαλιάδας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναχαϊκή 62, ΑΟ Χαλκίς 49, ΠΑΟ Βάρδας 45, Ερμιονίδα 43, Θηβά 37, Φωστήρας 36, Παναργειακός 35, Αστέρας Αμαλιάδας 35, Παναρκαδικός 33, Αιολικός 32, Λουτράκι 31, Τσικλητήρας Πύλου 30, Αχαϊκή 29, Ζευγολατιό 25, Δόξα Μεγαλόπολης 25.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΟ Αυλίδας: Τρεις ακόμη προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό

Κώστας Λαγός

Κύπελλο ΕΠΣΕ (Α’ Φάση): Ερμήλιος-Ελλήσποντος 1-7

Βησσαρίωνας Νάνος

Κύπελλο ΕΠΣΕ (Β’ Φάση): Σταυρός-Μακρυκάπα 0-4

Κώστας Λαγός