EVIASPORTS ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΡΕΤΡΟ ΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

2005: Εύβοια-Αθήνα 5-3 (πέν., κ.δ.: 1-1)

Με 5-3 πέναλτι (κανονικός αγώνας 1-1) οι Παίδες της Εύβοιας απέκλεισαν στον ημιτελικό της Τετάρτης τους αντίστοιχους της Αθήνας και προκρίθηκαν στον τελικό του Ενωσιακού πρωταθλήματος. Ο άλλος ημιτελικός διεξάγεται την ερχόμενη Τετάρτη στη Λάρισα μεταξύ των ΕΠΣ Πειραιά και ΕΠΣ Σερρών.

Πανάξια πρόκριση στο μεγάλο τελικό του Ενωσιακού πρωταθλήματος Παίδων της ΕΠΟ πήρε την περασμένη Τετάρτη η Μικτή της Εύβοιας εις βάρος της δυνατής Αθήνας στο Ενωσιακό κέντρο της Βοιωτίας, στον Ορχομενό…

Πανηγυρίστηκε μάλιστα δεόντως, καθώς κατακτήθηκε μετά από μεγάλη μάχη και στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι!

Ο κανονικός αγώνας έληξε 1-1, με την ομάδα του Θανάση Γουρνά να μένει στο 44′ πίσω στο σκορ κι ενώ ο τερματοφύλακας της Θανάσης Μιχελής έχει πιάσει πέναλτι στο 25′.

Οι Ευβοιώτες πιτσιρικάδες κατάφεραν ωστόσο να ισοφαρίσουν με πέναλτι επτά λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού (73′), στέλνοντας το ενδιαφέρον στην ψυχοφθόρα ‘ρωσικη ρουλέτα’ των πέναλτι, όπου με ‘ήρωα’ πάλι τον γκολκίπερ Μιχελή πήρε το πρώτο ‘εισιτήριο’ για τον τελικό της διοργάνωσης με 5-3.

Το ματς δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους… οιωνούς, για την Εύβοια, καθώς στο 25′ οι πρωτευουσιάνοι κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Θανάσης Μιχελής αρνήθηκε στον Καλαμπάκα να ‘ανοίξει’ το σκο.

Αυτό, όμως, δεν μπόρεσε να το κάνει και στις αρχές του β’ ημιχρόνου, όταν στο 44′ ο Σουλελές ευστόχησε από πλεονεκτική θέση (0-1).

Στη συνέχεια η Εύβοια προσπάθησε με μεγαλύτερο ζήλο και πίεσε περισσότερο το συγκρότημα του Τάσου Δημητρίου, με αποτέλεσμα σε μία φάση στα καρέ του Μοσχονά στο 73′ ο Δήμου να κερδίσει πέναλτι, που μετουσίωσε σε γκολ ο Ντελέκος (1-1).

Το ισόπαλο σκορ διατηρήθηκε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Χρήστου και οι ‘λογαριασμοί’ έμειναν… ανοιχτοί για τη διαδικασία των πέναλτι…

Εκεί ο τερματοφύλακας της Νεάπολης έπιασε ξανά πέναλτι του Καλαμπάκα και με τα εύστοχα πέναλτι κατά σειρά των Τσούρτη, Μεταξά, Ντελέκου, Ζαχαριά, Ελευθερίου έδωσαν τη ‘χρυσή’ πρόκριση στην Εύβοια.

Απ’ τους αντιπάλους της ευστόχησαν απ’ τα 11 βήματα, οι Αναστασόπουλος, Γαλάνης και Φακίνος, ενώ δεν χρειάστηκαν να εκτελέσουν πέμπτο.

Το τελευταίο χτύπημα του Ελευθερίου προκάλεσε δικαιολογημένα τους έξαλλους πανηγυρισμούς παικτών, (έγιναν ένα ‘κουβάρι’), προπονητών και των περισσότερων από 50 Ευβοιωτών, που ενίσχυσαν την προσπάθεια των ταλαντούχων παικτών του Γουρνά.

Καλά τα πήγε σε γενικές γραμμές ο διαιτητής Χρήστου και οι βοηθοί του Τσαρνάς και Σκλιας, όλοι του Συνδέσμου Βοιωτίας.

ΕΥΒΟΙΑ: Μιχελής Αθ., Καρακάξης (79′ Ελευθερίου), Ζωντός (56′ Λουτσοστάθης), Κουτσαυλής, Γκιτσάλης, Μιχελής Κ., Δήμου, Μεταξάς, Τσούρτης, Ντελέκος, Δημητράκης (53′ Ζαχαριάς).

ΑΘΗΝΑ: Μοσχονάς, Γιαννησόπουλος, Μπάκας, Κωνσταντίνου, Αναστασόπουλος, Γαλάνης, Φακινός, Σουλελές (58′ Φίνος λ.τ.), Καλαμπάκας, Μπαράκος (61′ Καραγιώργης), Νιαρός.

Μεθαύριο βγαίνει ο αντίπαλος

Μία εκ των Μικτών Πειραιά ή Σερρών θα αντιμετωπίσει η αντίστοιχη των Παίδων της Εύβοιας στον τελικό κι αυτό θα κριθεί στην αναμέτρηση των δύο την προσεχή Τετάρτη 6/4 στο νοκ-άουτ ημιτελικό της Λάρισας (και όχι στην Καρδίτσα, που είχε αρχικά οριστεί).

Ογδόντα λεπτά έμειναν για την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, μίας μεγάλης επιτυχίας για την υποδομή γενικότερα της Εύβοιας στο ποδόσφαιρο και η ταλαντούχα ομάδα του Γουρνά είναι ικανή για να την πραγματοποιήσει κόντρα στον οποιονδήποτε… Το απέδειξε την Τετάρτη.

ΕΥΒΟΙΑ ΣΠΟΡ 4/4/2005

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Σβορώνος-Αρτάκη 0-0

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΠΣΕ (Β’ Όμιλος): Πανόραμα (3/11)

eviasports

Β’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Καλοχώρι/Παντείχι-Λουκίσια 2-0

Κώστας Λαγός