Β΄ ΕΠΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Στ. Σταθαράς: ‘Αξίζει με την αναδιάρθρωση να δοθούν στις ομάδες κίνητρα’

Ο προπονητής του Σταυρού Σταύρος Σταθαράς μιλά για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το πως θα είναι η ‘επόμενη μέρα’ σ’ αυτό, σ’ αγωνιστικό και όχι μόνο επίπεδο, υποστηρίζοντας παράλληλα την ανάγκη αναδιάρθρωσης των τοπικών πρωταθλημάτων της Εύβοιας, ώστε να ‘χρυσωθεί το χάπι’ σε ‘κάποιους ανθρώπους και σωματεία που προσπάθησαν και επένδυσαν και έδειξαν ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόσωπο ως και τη διακοπή των πρωταθλημάτων’.

Κορονοϊός & ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: ‘Το κυριότερο και το πιο σημαντικό με όλη αυτήν την κατάσταση είναι η μεγάλη αποχή των ποδοσφαιριστών. Όλες οι ομάδες, όλοι οι προπονητές στηρίζονται σ’ αυτά τα παιδιά. Μιλάμε ουσιαστικά για μια αποχή δέκα μηνών τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, που είναι ότι πιο αρνητικό θα μπορούσε να συμβεί.

Απ’ τη στιγμή που είναι τετελεσμένο γεγονός ότι δεν παίζουμε και αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γίνουν ακόμα ούτε προπονήσεις, ποιος θα ασχοληθεί με το αν π.χ. εγώ έχω τη διάθεση να μαζέψω την ομάδα. Και αν ακόμη επιστρέψουμε στο προσεχές διάστημα στις προπονήσεις, πόσοι θα έρθουν και θα συμμετάσχουν; Θα μπορέσουν οι διοικήσεις να αναλάβουν κάποια έξοδα που είναι πιθανό να χρειάζονται, για να γίνουν ακόμη και οι προπονήσεις; Βλέπουμε πόσα προβλήματα υπάρχουν ακόμη και στη Γ’ Εθνική, με συνεχόμενα τεστ, με πρωτόκολλα, κτλ. Ουσιαστικά, με όλη αυτήν την κατάσταση, όλα εξαρτώνται απ’ την ατομική διάθεση του κάθε ποδοσφαιριστή να προστατεύσει τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του, αλλά και να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος αγωνιστικά και προπονητικά. Από κει και πέρα, και εγώ αλλά και ο κάθε προπονητής, δεν έχουμε κάποιο μαγικό ραβδί για να μεταμορφώσουμε τον κάθε ποδοσφαιριστή. Πιστεύω ότι θα δούμε καταστάσεις εντελώς διαφορετικές απ’ ότι είχαμε πριν τη διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας. Και σε θέματα τραυματισμών, αλλά και αγωνιστικής συμπεριφοράς γενικότερα. Οι ομάδες παρότι μπορεί να έχουν το ίδιο ρόστερ, είναι πιθανό να παρουσιαστούν εντελώς διαφορετικές μέσα στο γήπεδο, σε σχέση με αυτό που παρουσίασαν φέτος.

Πρέπει σίγουρα να υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής. Φέτος πήγαμε κάποιους μήνες πίσω, λόγω της περσινής πρώτης διακοπής τον Μάρτιο του 2020, με το ξέσπασμα του κορονοϊού, τώρα μετά τη νέα πολύμηνη διακοπή, θα πάμε ακόμη πιο πίσω. Βέβαια, όλη αυτή η κατάσταση είναι ίδια για όλους, δηλαδή θεωρητικά όλες οι ομάδες θα ξεκινήσουν απ’ την ίδια αφετηρία. Για όλους ισχύει το ίδιο’.

Αναδιάρθρωση τοπικών πρωταθλημάτων: ‘Έγιναν πολλά λάθη σ’ ότι αφορά τη διαχείριση του αθλητισμού με τον κορονοϊό. Θεωρώ ότι με κάποια μορφή αναδιαρθρώσεων και η ΕΠΣΕ μπορεί να ‘χρυσώσει το χάπι’ σε κάποιους ανθρώπους και σωματεία που προσπάθησαν και επένδυσαν και έδειξαν ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόσωπο ως και τη διακοπή των πρωταθλημάτων. Νομίζω ότι αξίζει με αυτόν τον τρόπο να δοθούν στις ομάδες κίνητρα. Και ας επανέλθουν -αν κριθεί αναγκαίο- σταδιακά τα πράγματα όπως ήταν, μέσα στα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν λύσεις. Πρέπει να μπεις στο πνεύμα και του παράγοντα και του ποδοσφαιριστή. Έχουμε μεταφέρει κάποιες σκέψεις πάνω σ’ αυτό το ζήτημα στην ΕΠΣΕ και εμείς, αλλά και άλλα σωματεία απ’ ότι γνωρίζω’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διαιτητές Εύβοιας: Φιλική ήττα από Διαιτητές Κύπρου (video)

Κώστας Λαγός

Ν. Μπουνάκης: ‘Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει’

eviasports

Β’ ΕΠΣΕ: Αλλαγή ώρας σε αγώνα πρωταθλήματος 10ης αγωνιστικής

Κώστας Λαγός
-->