Αγαπημένα ΡΟΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΡΕΤΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στήλες

2003: Και το όνομα αυτού… ΠΑΕ Χαλκίς!

‘Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι’. Η φράση από το ηρωικό έπος της επανάστασης του ’21 αντιστοιχεί απόλυτα στο κλίμα που διαμορφώθηκε την περασμένη Δευτέρα στην πρωτεύουσα της Εύβοιας, όπου μετά από… χρόνια η ποδοσφαιρική της ομάδα Α.Ο. Χαλκίς επιστρέφει στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ομάδα ιστορική είναι ταγμένη νομοτελειακά στις τάξεις των ισχυρών του ποδοσφαίρου όσον αφορά τη συνείδηση του φίλαθλοι κοινού πανελλήνια. Το γεγονός σηματοδοτεί πλέον όχι απλά μια επίσκεψη στη μικρή επαγγελματική κατηγορία. Όπως έγινε δύο ακόμα φορές στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά τη μονιμοποίηση και ίσως την περαιτέρω άνοδο σε μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως απαιτεί η ιστορία!

Πως θα γίνει αυτό;

Μα αναμφισβήτητα αν αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος και ο Α.Ο. Χαλκίς θέσει βάσεις μακρόπνοες και δεν αναλωθεί σε κινήσεις εντυπωσιασμού.

Υπάρχουν εχέγγυα!

Και φυσικά υπάρχουν τα εχέγγυα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για να οργανωθεί η ομάδα και να προχωρήσει στο μέλλον.

Κατ’ αρχήν η δομή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου όπως διαμορφώνεται πρόσφατα στην Ελλάδα προϋποθέτει αυτάρκεια και τεχνοκρατικές θεωρήσεις των γεγονότων.

Η εποχή του ‘ψώνιου’ μεγαλοπαράγοντα που μονίμως πληρώνει και διοικεί κατά το δοκούν πέρασε ανεπιστρεπτί.

Μάλιστα η συγκεκριμένη λογική χρεοκόπησε από τότε που πολλοί θεώρησαν την ύπαρξη τέτοιων παραγόντων συνυφασμένη με την ύπαρξη του συλλόγου.

Σήμερα όλα αυτά αντικαθίστανται από χορηγούς, μετόχους, ενεργά μέλη, προϋπολογισμούς και την προσέλκυση πόρων.

Ας αποφευχθούν τα λάθη

Σοβαρά λάθη όσον αφορά στη δομή της επαγγελματικής ομάδας είναι δυνατόν ν’ αποφευχθούν αφού στο σημερινό διοικητικό σχήμα της ομάδας υπάρχουν παράγοντες που έζησαν διά ζώσης μετά τις δύο παρουσίες τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στη Γ’ Εθνική, όπως επίσης σε επίπεδο συμβουλευτικού χαρακτήρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι γνώσεις των τότε προέδρων Βασ. Αρμόνη και Μιχ. Σχολίδη που πλήρωσαν αδρά τους φιλόδοξους στόχους που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Η συμβολή του Παππά

Σ’ αυτό τον τομέα μπορεί να υπολογιστεί και η συμβολή του νέου Τεχνικού Σούλη Παππά που γνωρίζει πως να δουλεύει κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες σε μια ομάδα από την οποία ούτως ή άλλως προέρχεται. Μάλιστα επειδή παγκοσμίως τα ανοίγματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες προέρχονται κυρίως από τις δαπανηρές μεταγραφές. Είναι καιρός ο Α.Ο. Χαλκίς ν’ ασχοληθεί με το Ευβοιώτικο έμψυχο υλικό αφού τελικά αυτό δείχνει τις δυνατότητες του στις Εθνικές κατηγορίες από χρόνια.

Μάλιστα πρόσφατα μετρήσαμε πάνω από δεκαπέντε Ευβοιώτες παίκτες σε ρόστερ ομάδων Α’ και Β’ Εθνικής.

Τελείωσαν οι θριαμβολογίες

Ευτυχώς για τον Α.Ο. Χαλκίς με τη λήξη του τελευταίου νικηφόρου μπαράζ, κόπασαν σχεδόν αμέσως και οι όποιες θριαμβολογίες για το ευτυχές γεγονός της ανόδου.

Ο χρόνος τρέχει αδυσώπητος για μία εκ νέου ενίσχυση με μεταγραφές, αλλά το κυριότερο που επείγει είναι η μετατροπή του συλλόγου σε ΠΑΕ.

Με δεδομένο λοιπόν, ότι η προετοιμασία συνεχίζεται και η κλήρωση, όπως και η έναρξη του πρωταθλήματος, αναμένεται, ο Α.Ο. Χαλκίς μεθοδεύει.

Προσιτές μετοχές

Την Τετάρτη στα γραφεία του Συλλόγου επίκειται συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής που θ’ απαρτίζεται κυρίως από μέλη της νυν διοίκησης, προκειμένου να μεθοδεύσει τα διαδικαστικά της μετατροπής του Α.Ο. Χαλκίς σε ΠΑΕ. Μια σκέψη που υπάρχει όσον αφορά την διάθεση και την αρχική αξία των μετοχών (στο ύψος των 30 ευρώ) φαίνεται να διαφοροποιείται. Συγκεκριμένα υπάρχει η πρόθεση οι μετοχές να διατεθούν αντί των 20 ευρώ έκαστη προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους περισσότερους φίλους της ομάδας να αγοράσουν. Σ’ αυτή την περίπτωση είναι προγραμματισμένο να τυπωθούν 7.500 μετοχές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής έσοδα από τηλεοπτικά συμβόλαια δεν υπάρχουν αλλά εκτός απροόπτου υπάρχει δεδομένη οικονομική ενίσχυση από το κράτος.

Το κράτος έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως από το ‘δώσε’ σε εταιρίες όπως θα μεταβληθεί ο Α.Ο. Χαλκίς. Άρα η κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου είναι απαραίτητη και αυτό είναι το καίριο μέλημα ήδη των διοικούντων.

Ο Σούλης Παππάς πιστώνεται σημαντικό κομμάτι της πρόσφατης επιτυχίας του ΑΟΧ!
Τα αγωνιστικά

Όσον αφορά στον αγωνιστικό προγραμματισμό και την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, ο Α.Ο. Χαλκίς ήδη κληρώθηκε στο κύπελλο Ελλάδας με την ομάδα της Καλαμάτας (Β’ Εθνική) σε διπλή συνάντηση και θα παίξει τον πρώτο αγώνα εκτός έδρας.

Η ημερομηνία δεν έχει προσδιοριστεί από την ΕΠΟ. Επίσης προσελήφθη ως μάνατζερ ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας Παν. Τοκπασίδης με συγκεκριμένο πεδίο διευρυμένων αρμοδιοτήτων στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η πρώτη μεταγραφή μετά τα μπαράζ για τον Α.Ο. Χαλκίς ήταν ο 34χρονος Βούλγαρος διεθνής επιτελικός Ράντισλαβ Ιβάνωφ Βίντωφ. Ο Βίντωφ υπήρξε βασικό στέλεχος της ΤΣΣΚΑ Σόφιας στην καλή του εποχή για να συνεχίσει στην Ελλάδα περνώντας από την Δόξα Βύρωνος και πρόσφατα στον Επαμεινώνδα Λεύκτρων.

Κρίθηκε πολύτιμο ‘εργαλείο’ και αποκτήθηκε άμεσα. Ήδη προπονείται με την ομάδα.

Τέσσερις παίκτες για να ισχυροποιήσουν το ρόστερ θ’ αποκτήσει επιπλέον ο Α.Ο. Χαλκίς. Ήδη δοκιμάζεται ο Νιγηριανός Πρινς, αναμένονται Ολλανδοί και βολιδοσκοπούνται και Έλληνες.

ΕΥΒΟΙΑ ΣΠΟΡ 25/8/2003

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακός Χαλκίδας (1962): Στο ξεκίνημα της μεγάλης πορείας προς την Α’ Εθνική!

eviasports

Σαν Σήμερα (10/5/2015): Ηρακλής Ψαχνών-Ερμιονίδα 2-0

eviasports

Σαν Σήμερα (13/4/2014): Λαμία-Κύμη 0-0 (video)

eviasports
-->