EVIASPORTS ΒΟΛΕΪ

Σαν Σήμερα (22/4/2016): Ηρακλής Χαλκίδας-Ροδίων Άθλησις 3-0 (videos)

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στους τέσσερις καλύτερους της Α2, έκανε ο Ηρακλής Χαλκίδας που επικράτησε εύκολα του συλλόγου Ροδίων Άθλησις. Ο ‘γηραιός’ χρειάζεται ακόμη μια νίκη την ερχόμενη Κυριακή απέναντι στον Πήγασο Πολίχνης για να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση των πλέι οφ ανόδου, όπου θα συναντήσει τους τρεις πρωταθλητές των τριών ομίλων, διεκδικώντας μια απ΄ τις δυο θέσεις που οδηγούν στην Α1. Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους Ευβοιώτες και τους Ροδίτες ήταν εμφανής στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ουσιαστικά το συγκρότημα του Σπύρου Γκολίτση έκανε μια δυνατή προπόνηση ενόψει του ‘τελικού’ της Κυριακής με τους Βορειοελλαδίτες.

Οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικά μόνο στο πρώτο σετ δυσκόλεψαν κάπως τον Ηρακλή, όταν εκείνος τους έδινε το δικαίωμα, χάνοντας σέρβις και κάνοντας αβίαστα λάθη στην υποδοχή. Οι γηπεδούχοι βέβαια πήραν από νωρίς σημαντικό προβάδισμα και με πέντε αναπάντητους πόντους προηγήθηκαν με 9-3. Οι Ροδίτες προσπάθησαν ν΄ αντιδράσουν και ως ένα βαθμό τα κατάφεραν, αφού κοντά στα μέσα του σετ, με μπλοκ του Γκένοφ στον Κολτσιάκη, πλησίασαν στους δύο πόντους (15-13). Το τάιμ άουτ του Σπύρου Γκολίτση είχε άμεσα αποτελέσματα, με τον ‘γηραιό’ να φεύγει μπροστά με πέντε πόντους (19-14), αλλά οι φιλοξενούμενοι πήραν τους τρεις επόμενους και πλησίασαν ξανά στους 2 (19-17). Ο Ηρακλής πήρε την επόμενη επίθεση και με δύο συνεχόμενους άσσους του Γεωργόπουλου το σκορ έγινε 22-17 και έτσι χωρίς δυσκολία στην συνέχεια, ο ‘ημίθεος’ έκανε το 1-0 σε 25 λεπτά. Δυνατά ξεκίνησε ο Ηρακλής και το επόμενο σετ: προηγήθηκε με 5-1 και λίγο αργότερα με 9-3, με ωραίο πλασέ σε πρώτο χρόνο απ΄ τον Γεωργόπουλο. Η έλλειψη συγκέντρωσης των Χαλκιδέων σε κάποιες απ΄ τις επόμενες επιθέσεις επέτρεψαν στους δωδεκανήσιους να πλησιάσουν στους τέσσερις πόντους (12-8), όμως η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση και μ΄ ένα επιμέρους 7-1 οι γηπεδούχοι δημιούργησαν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (19-9) και τελειώσαν το σετ που κράτησε 22 λεπτά άνετα.

Ακόμη πιο άνετα επικράτησαν στο τρίτο και τελευταίο σετ οι γηπεδούχοι. Ξεκίνησαν με αρκετούς αναπληρωματικούς και με τον Αλεξάκη να σερβίρει και την ομάδα ν΄ αποδίδει εξαιρετικά αμυντικά, πήραν τους πρώτους οχτώ πόντους. Οι διαφορά ήταν κοντά στους δέκα πόντους σχεδόν καθ΄ όλη την διάρκεια του σετ που κράτησε 20 λεπτά περίπου, με την ψαλίδα ν΄ ανοίγει περισσότερο προς το φινάλε του αγώνα. Πλέον ο Ηρακλής στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Πήγασο Πολίχνης και με νίκη εξασφαλίζει μαθηματικά την πρώτη θέση στο τουρνουά των δευτεραθλητών, ανεξάρτητα απ΄ το αποτέλεσμα του αγώνα Πήγασος Πολίχνης-Ροδίων Άθλησις (κλειστό Κανήθου-Σάββατο 23/4, ώρα έναρξης 7 μ.μ.) , με το οποίο συνεχίζεται η πρώτη φάση των πλέι οφ.

ΣΕΤ: 25-20, 25-14, 25-11.

Ηρακλής Χαλκίδας (Γκολίτσης): Γκορτσιάνιουκ, Αδαμόπουλος, Φωτιάδης, Κολτσιάκης, Αντιφάκος, Γεωργόπουλος, Κοντοστάθης (λ) / Αλεξάκης, Φίνος, Μάγγος, Χασάνδρας.

Ροδίων Άθλησις (Αντωνιάδης): Μακρής, Καβαρατσής, Προδρομίδης, Γκένοφ, Κάλας, Μοσχούς, Κοκκολάκης (λ) / Γιώτης, Ρουσσέτος, Μαυράκης, Σταυλάς, Δεληγιώργης (λ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λήλας Βασιλικού: Προπονήσεις και τον Ιούλιο σε Κ-12 & Κ-14

Κώστας Λαγός

‘Ξηρόπολη’ Βασιλικού: ‘Επιδιώκουμε την ηθική εξύψωση των αθλητών μας’

Κώστας Λαγός

Κ16 ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Κύζικος Αρτάκης-Ελλήσποντος/ΠΑΟ Κανήθου 0-3

Μιχάλης Πράσινος