Αγαπημένα ΡΟΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΕΠΣΕ ΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ Στήλες ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΕΠΣΕ

‘Λα Μασία’: Η μεγάλη της ‘Μπάρτσα’ σχολή! (videos)

Είναι γνωστό πως η FC Barcelona είναι το καμάρι της Καταλονίας. Όμως το καμάρι της FC Barcelona δεν είναι άλλο από την «Λα Μασία». Η σχολή ποδοσφαίρου της FC Barcelona, δεν είναι μια απλή σχολή ποδοσφαίρου. Το οργανόγραμμα και ο τρόπος λειτουργίας της, την καθιστούν ως ένα από τα πιο σπουδαία ποδοσφαιρικά «φυτώρια» στον κόσμο.

Τα πάντα ξεκινούν από το άρτια οργανωμένο τμήμα σκάουτ. Με 40 άτομα να εργάζονται σε αυτό το τμήμα, κάθε χρόνο εισέρχονται στην «Λα Μασία» 220 παιδιά, από 6 μέχρι και 11 χρονών. Άξιο αναφοράς είναι πως πάνω από 1000 πιτσιρικάδες περνούν από δοκιμαστικά κάθε χρόνο, (εκτός αυτών που επιλέγονται από το τμήμα των σκάουτ). Το να καταφέρει ένα παιδάκι να μπει στην «Λα Μασία» μιλά από μόνο του.

Όταν ο Μέσι, ο Φάμπρεγας και ο Πικέ ήταν στην Λα Μασία

Όμως το να μπει είναι μόνο η αρχή. Το μυστικό της «Λα Μασία» είναι στην ίδια της την φιλοσοφία
Το τρίπτυχο «ανταγωνιστικότητα, εκπαίδευση, αθλητική κουλτούρα» δίνει όλα τα εφόδια στους πιτσιρικάδες ώστε να διαπρέψουν στην καριέρα τους. Όλα τα παιδιά κάνουν την ίδια ακριβώς προπόνηση. Υπάρχουν συγκεκριμένα προγράμματα για την κάθε ηλικία με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στιλ προπόνησης από τα 6 μέχρι και τα 18. Δεν είναι τυχαίο πως η «Λα Μασία» είναι η ακαδημία με τους περισσότερους εν ενεργεία επαγγελματίες παίκτες σε ολόκληρη την Ευρώπη την δεδομένη στιγμή.

Η προτεραιότητα όμως της «Λα Μασία» βρίσκεται στον άνθρωπο!

Το σχολείο της ακαδημίας έχει τεράστια βαρύτητα. Εκεί τα παιδιά αναπτύσσουν το πνεύμα τους, ενώ η οικογένεια και οι φίλοι τους έχουν επίσης προτεραιότητα από το ποδόσφαιρο. Η «Λα Μασία» δεν ετοιμάζει μόνο ποδοσφαιριστές, αλλά και μορφωμένους ανθρώπους έτοιμους να προσφέρουν στη κοινωνία, και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Η «Λα Μασία» ήταν, είναι και θα είναι το στολίδι της FC Barcelona, αυτή θα κρίνει και τις επιτυχίες του συλλόγου. Αμόρ, Γκουαρδιόλα, Μέσι, Ινιέστα, Τσάβι και τόσοι ακόμη δείχνουν πως η «Λα Μασία» λειτουργεί ιδανικά.

Πηγή: goaleador.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χιόνι στα γήπεδα της Εύβοιας! (pics+video)

Κώστας Λαγός

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: Σεπτέμβριος 2020

eviasports

Αδαμάντιος Καρβουνιάρης: ‘Ο Γίγαντας της Λιθοβολίας’

Κώστας Λαγός
-->