ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λ. Αυγενάκης: ‘Δεν μπορεί το εκλογικό σώμα της ΕΠΟ να ‘μαυρίζει’ ποδοσφαιριστές όπως οι Χαριστέας, Παπαδόπουλος και Καφές’

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι το εκλεκτορικό σώμα της ΕΠΟ δεν εξέλεξε πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές όπως οι Χαριστέας, Παπαδόπουλος και Καφές, ενώ έκανε αναφορά και στις ανατριχιαστικές καταγγελίες στη Ενόργανη Γυμναστική.

Συγκεκριμένα ο Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε την απορία του για τη μη εκλογή Χαριστέα, Δημήτρη Παπαδόπουλου και Καφέ. Όπως είπε, στην ΕΠΟ, δεν μπορεί να μην εκλέγονται 5 διεθνείς ποδοσφαιριστές και πρόσθεσε πως για αυτό έχει ευθύνη ένα εκλεκτικό σώμα 69 εκλεκτόρων. Δεν μπορεί να «μαυρίζει» ποδοσφαιριστές όπως τον Χαριστέα, τον Παπαδόπουλο, τον Καφέ.

Σε ερώτηση για το πως το εξηγεί ο ίδιος, απάντησε πως συζητάμε για μία κατάσταση στην ομοσπονδία ριζωμένη για 20 – 30 – 40 – 50 χρόνια. Σε κάποιες ομοσπονδίες, σημείωσε, το πουλόβερ ξηλώθηκε ολοσχερώς, σε κάποιες άλλες ξηλώθηκε το μισό, ακόμα και στην ιστιοπλοΐα, πρόσθεσε, μεγάλοι όμιλοι δεν συνέπραξαν στην επανεκλογή και κατ’ ουσίαν επιβράβευση της συγκεκριμένης κυρίας που από γραμματέας έγινε πρόεδρος, επισημαίνοντας πως 11 από τα 13 μέλη είναι νεοεκλεγέντες.

Έχει υπάρξει μια ανανέωση, από εκεί και πέρα, όπως είπε ο υφυπουργός, το θέμα εκλογής της προέδρου είναι κάτι που έχει ενοχλήσει και έχει προκαλέσει δυσάρεστα σχόλια για το συγκεκριμένο άθλημα και τους συγκεκριμένους εκλέκτορες.

Τόνισε, ακόμα, πως το υπουργείο δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω από το να βάλει το πλαίσια. Για όποια περιστατικά καταγγέλθηκαν απευθύνθηκαν αμέσως, χωρίς καμία καθυστέρηση στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, αλλά από εκεί και μετά ο εκλέκτορας έχει το δικαίωμα του εκλέγειν με τα κριτήρια του.

Οι περιφερειακοί όμιλοι στήριξαν αυτό το σχήμα στην ιστιοπλοΐα, είπε ο κ. Αυγενάκης, επηρεαζόμενοι πιθανότατα από κάποια οφέλη που διαχρονικά απολάμβαναν από συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ οι μεγάλοι όμιλοι που στην πραγματικότητα έχουν και τους κορυφαίους αθλητές που αντιτάχθηκαν, έκαναν άλλες επιλογές.

Για τις ανατριχιαστικές καταγγελίες στον χώρο της γυμναστικής είπε μεταξύ άλλων, πως «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και ότι το υπουργείο θα κινηθεί άμεσα εφόσον υπάρξουν στοιχεία και συγκεκριμένα περιστατικά». Υπήρξε όμως, όπως τόνισε, άμεση επικοινωνία με τον πληρεξούσιο δικηγόρο των αθλητών- αθλητριών που καταγγέλλουν τα περιστατικά και έχει καταστεί σαφές ότι το υπουργείο θα κινηθεί άμεσα εφόσον υπάρξουν στοιχεία και συγκεκριμένα περιστατικά. Είπε επίσης ότι ήρθε σε επικοινωνία ο ίδιος με κορυφαίους αθλητές της γυμναστικής, για να μεταφέρουν και εκείνοι τυχόν περιστατικά που όντως έχουν πέσει στην αντίληψη τους.

Αναφερόμενος και πάλι στην απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να δημοσιοποιήσει την προσωπική της ιστορία, ο υφυπουργός ανέφερε πως συζητάμε για βαρύτατες ευθύνες τις οποίες πρέπει να αναλαμβάνει ο κάθε εκλέκτορας, απαντώντας σε ερώτηση για τα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελληνική Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας.

Πηγή: soccerplus.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΟ Χαλκίς: Σύνεντευξη τύπου παρουσίασης νέου ΔΣ

Κώστας Λαγός

Θανάσης Κούτος: Τα ‘highlight’ της ‘Μνήμης’

Θανάσης Κούτος

ΕΠΣΕ: Συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου

Κώστας Λαγός
-->