BLOGS ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στήλες

Θανάσης Κούτος: Ο Παντελής… και ο Παντελάκης!

Με τον Θανάση Κούτο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

 

Ο Παντελής…

και ο Παντελάκης

Σαν ‘αρπαχτή’ και μόνο είδα το ισόπαλο και βεβαίως θετικό αποτέλεσμα της Εθνικής μας στην Γρανάδα της Ισπανίας. Η απειλή της συντριβής λειτούργησε και ενεργοποίησε το ένστικτο αυτοσυντήρησης με το καλύτερο δυνατό όφελος για το εθνικό αντιπροσωπευτικό ποδοσφαιρικό μας συγκρότημα. Παιχνίδι από πλευράς παικτών και ομοσπονδιακού προπονητή σκοπιμότητος, που απέδωσε αυτή τη φορά και αναπτέρωσε τις ελπίδες για αλλαγή πλεύσης και πλήρη επαναφορά στην διεκδίκηση υψηλών στόχων.

Προσωπικά καταθέτοντας γνώση και εμπειρία κατ’ αρχήν και αξιολογώντας το έμψυχο δυναμικό, συνεκτιμώντας επιπρόσθετα και τις παλινωδίες της τελευταίας δεκαετίας… ‘περίλυπος’ παρακολουθούσα, στ’ αποδυτήρια το μεθεόρτιο ενθουσιαστικό κλίμα, προδικάζοντας ενσυναίσθητα, την απογοητευτική έως τραγική εμφάνιση με την Γεωργία στην Τούμπα.

Συγκρότημα μικρών δυνατοτήτων και βεβαίως προσδοκιών η Εθνική μας. Παίκτες χωρίς ανάλογη επιβλητική προσωπικότητα και το κατάλληλο ηθικό δυναμικό, δικαίωσε τον τίτλο της ‘ψωροκώσταινας’, αυτή τη φορά και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Εις μάτην και μόνο ο Κώστας Φορτούνης θύμιζε κάτι απ’ τα ξεπερασμένα πλέον στις μέρες μας ψυχικά χαρίσματα πανταχού και πανταχόθεν διασπειρόμενα, της λεβεντιάς, του πάθους και του φιλότιμου του Έλληνα, που τουλάχιστον αυτό το παλικάρι δείχνει να έχει κάποια στοιχεία του DNA των πρωταθλητών του 2004.

Τεχνικά και τακτικά όταν η μεσαία, κύρια παραγωγική γραμμή, παραδίδει τον καθοδηγητικό της ρόλο στους στόπερ… τι μπορείς να περιμένεις;

Τζαβέλας-Παπαδόπουλος-Μπακάκης και πάλι Μπακάκης-Παπαδόπουλος-Τζαβέλας… και τανάπαλιν!

Φοβισμένη περίεργα αμυντική γραμμή, άνευρο κέντρο με τουλάχιστον τον Ζέκα να επιτίθεται στους αντιπάλους κατόχους της μπάλας… για ‘εκφοβισμό’, παίζοντας πάντως σωστά τον ρόλο του και άτολμη επιθετική γραμμή κάναμε την Γεωργία, προερχόμενη απ’ τα τρίσβαθα της ποδοσφαιρικής ανυποληψίας, κυρίαρχη πρωταγωνίστρια, που σαφώς αδικείται απ’ το τελικό αποτέλεσμα.

Θολό φαντάζει το τοπίο και στην ΕΠΟ, με τον Θοδωρή Ζαγοράκη δυνητικά όμηρο μελλοντικά, της ‘παλαιάς σειράς’ παραγόντων-συμβούλων που θα τον πλαισιώσουν μέσα απ’ το 11μελές στην εκτέλεση του θεσμικού του ρόλου για τα ποδοσφαιρικά πράγματα της χώρας.

Χωρίς τους συντρόφους πλέον, καλείται ν’ αποδείξει ‘πόσο μάγκας είναι’ ο εμβληματικός αρχηγός, σ’ ένα σκηνικό που υπόσχεται χαρντ-ροκ καταστάσεις.

Επαρκείς τέλος και ειλικρινείς πρέπει να εκτιμηθούν οι προ και μετά την εκλογή Ζαγοράκη ενέργειες και δηλώσεις του Προέδρου της ΕΠΣ Βοιωτίας Κώστα Νίκα, η δήλωση υποψηφιότητας του οποίου κινήθηκε ‘προληπτικά’ για ν’ αποφευχθεί πιθανή προσφυγή στο Πρωτοδικείο, αν ο νυν Πρόεδρος ‘έμπλεκε’ στο ‘ασυμβίβαστο’ ως κάτοχος Πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Και με τούτα και με κείνα, από αυτή την Κυριακή, έχουμε και την επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, στο οποίο συμμετέχουν με εφικτούς στόχους Ηρακλής Ψαχνών και Α.Ο.Ν. Αρτάκης.

Απομένουν επτά αγωνιστικές. ‘Κορονοϊός δεσμώτης’ και προφανώς δήμιος, κεντρικός πρωταγωνιστής, ενός ακρωτηριασμένου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

…Ο Νυμφίος πλησιάζει… και ας παραδειγματισθούν ‘οι εταίροι’ μας… ‘γρηγορούντες και ουχί ραθυμούντες και καθεύδοντες’… ‘βέβηβοι γαρ εγγύς εισίν…’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Βασ. Δημόπουλος για τη νομιμότητα εκλογών στην ΑΕ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΠΣΕ (Β’ Όμιλος): Πανόραμα (20/10)

eviasports

Α’ ΕΠΣΕ: Αποτελέσματα & βαθμολογία (21η αγωνιστική)

Κώστας Λαγός
-->