Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θ. Μεθενίτης: ‘Υπάρχει μεγάλη διάθεση από τα παιδιά’

Δηλώσεις του προπονητή του Ηρακλή Ψαχνών Θανάση Μεθενίτη, για την πορεία προετοιμασίας της ομάδας του, ενόψει της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Ακόμη μιλά για τους στόχους της ομάδας του στο πρωτάθλημα, καθώς και για τις μεταγραφές που πραγματοποίησε και το ρόστερ της όπως έχει διαμορφωθεί έπειτα απ’ αυτές.

‘Υπάρχει μεγάλη διάθεση από τα παιδιά. Το θέμα είναι ότι αυτή η αποχή που είχαν απ’ τις προπονήσεις -λόγω του κορονοϊού- ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και όπως είναι λογικό, τους έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και θεωρώ ότι θα αργήσει να φτάσει ο καθένας απ’ αυτούς στο επίπεδο που ήταν, πριν τη διακοπή. Προσπαθούμε να τους φέρουμε -όσο το δυνατόν πιο σύντομα- σ’ αυτό το επίπεδο, αλλά δεν είναι εύκολο. Γιατί παίζει καθοριστικό ρόλο και τι δουλειά έχουνε κάνει το διάστημα αυτό της διακοπής, από μόνοι τους, δεν φαίνεται να έχει γίνει ιδιαίτερη δουλειά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.

Η αναβολή της συνέχισης του πρωταθλήματος, σίγουρα θα μας βοηθήσει σ’ αυτό το κομμάτι, γιατί μας δίνει περαιτέρω χρόνο για να δουλέψουμε. Ελπίζω πως όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα είμαστε καλά, γιατί -όπως ανέφερα- υπάρχει διάθεση απ’ τα παιδιά και το κλίμα είναι πολύ καλό, στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά, που συντελούν ώστε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Γενικά μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος. Φυσικά βγάζουν τα παιδιά κάποια μικροπροβλήματα, γιατί υπάρχουν εντάσεις ιδιαίτερα μεγάλες και υπήρχε μεγάλη αποχή, αλλά θα τα ξεπεράσουμε, δεν νομίζω ότι θα έχουμε σημαντικά προβλήματα’.

Για τα συναισθήματα του για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής: ‘Νιώθουμε χαρά που είμαστε πάλι στο γήπεδο. Μας αρέσει αυτό, είναι τρόπος ζωής για μας. Μας έλλειψε αυτούς τους τεσσερισήμισι μήνες. Περιμένουμε με προσμονή την πρώτη αγωνιστική. Βέβαια οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να χαιρόμαστε όσο θα θέλαμε, αλλά είμαστε εδώ για να κάνουμε το χρέος μας, για να κάνουμε την προσπάθεια μας για ότι καλύτερο, γιατί η ομάδα αυτή έχει ιστορία και θέλουμε να την τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο’.

Για τον στόχο του Ηρακλή στις εναπομείνασες αγωνιστικές: ‘Στόχος είναι να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, με την ελλιπή αυτή προετοιμασία που θα κάνουμε για να μπούμε σε αγωνιστικές υποχρεώσεις, χωρίς φιλικά παιχνίδια, εγώ αυτό που παρακαλάω είναι να μην έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς, πρώτα για την υγεία των παιδιών και θεωρώ ότι όσο θα περνάει ο καιρός και θα γνωριζόμαστε περισσότερο μεταξύ μας και θα αποκτήσουμε τη συνοχή που είχαμε στις αρχές του πρωταθλήματος, η ομάδα είναι ικανή για πολλά πράγματα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορέσουμε να διώξουμε το άγχος της παραμονής στην κατηγορία όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται, να απελευθερωθούν τα παιδιά και από κει και μετά πάντα κοιτάζουμε προς τα πάνω, είναι στο DNA αυτής της ομάδας, και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο’.

Για τις μεταγραφές και το ρόστερ του Ηρακλή: ‘Ουσιαστικά το ρόστερ του Ηρακλή κινήθηκε προς το καλύτερο, μετά τις προσθαφαιρέσεις που έγιναν. Αν αναλογιστούμε ότι έχουν αποχωρήσει τρία παιδιά: ο Τσολάκος (για προσωπικούς λόγους), ο Νικολαΐδης (που θεωρήσουμε ότι λόγω των καταστάσεων ήταν ριψοκίνδυνο να τον φέρουμε απ’ τη Θεσσαλονίκη εδώ και να ζει μόνος του υπό αυτές τις συνθήκες) και ο Ντιαλό. Αυτοί είναι οι τρεις που έχουν αποχωρήσει απ’ το ρόστερ, οι υπόλοιποι είναι εδώ και σ’ αυτούς προσθέσαμε παιδιά τα οποία αγωνίζονταν εδώ στην α’ ερασιτεχνική κατηγορία της περιοχής, που θεωρούσαμε ότι με την εμπειρία τους μπορούν να μας βοηθήσουν και ενδεχομένως να παρουσιάσουμε και μεγαλύτερη πληρότητα απ’ ότι στην έναρξη της σεζόν. Το θέμα είναι να είναι όλα τα παιδιά καλά, να είναι υγιή και να καταφέρουμε το συντομότερο δυνατό να τα φορμάρουμε με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μπορούν να βγάλουν τις πραγματικές τους δυνατότητες στον αγωνιστικό χώρο’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σύνδεσμος Διαιτητών: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για Μ. Γεροχειμώνα

Κώστας Λαγός

Πανηλιακός: Απέκτησε τον Μ. Ταγαρούλια

Κώστας Λαγός

Αβαντίδες: Πάντα στην κορυφή των σκόρερ η Φ. Ασημώνη!

Κώστας Λαγός
-->