EVIASPORTS Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν Σήμερα (2/4/2017): Ρήγας Φεραίος-Ιστιαία 1-3

Στο πρώτο ημίχρονο πλήρωσαν τις αμυντικές τους αδράνειες, στην επανάληψη κατάφεραν να επιτεθούν λίγο αργά βλέποντας ωστόσο μετά το 68′ το Μάλτζαρη και τα δοκάρια (δις) να τους σταματούν το δρόμο προς την ισοφάριση δεχόμενοι το τελικό 3-1 από την Ιστιαία στις καθυστερήσεις, αποτέλεσμα που σήμανε την τέταρτη φετινή εντός έδρας ήττα στο Δημοτικό Στάδιο για τους Κυανόλευκους του Βελεστίνου.

Η επιστροφή στο Βελεστίνο και την αγωνιστική δράση δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα γα την ομάδα του Λάκη Μπακάλη η οποία δέχθηκε την τρίτη της φετινή ήττα από την Ιστιαία σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με πανομοιότυπο με τον πρώτο γύρο σκορ (1-3) βλέποντάς την παράλληλα να την φτάνει στους 26 βαθμούς με τους δύο συλλόγους να καταλαμβάνουν πλέον τις θέσεις 10-11 στον βαθμολογικό πίνακα.

Με διάταξη 4-4-1-1 παρουσιάστηκε στο σημερινό παιχνίδι ο Ρήγας, Στο ημίχρονο πέρασαν στον αγώνα οι Βουραζέρης και Γκίκας (αντί των Γεωργατζή και Καναβού) με τον πρώτο να παίρνει θέση στα στόπερ δίπλα στον Γκάγκα και τον δεύτερο να πηγαίνει στα αριστερά της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ταυτόχρονα, ο Σπαθής πέρασε στα αριστερά της άμυνας με τον Λάμπρου να αγωνίζεται ως δεξί χαφ. Στο 74′ ο Τσελεπής αντικατέστησε τον Λάμπρου με το Ρήγα να αγωνίζεται πλέον με δύο φορ.

Οι Κυανόλευκοι δεν διακατέχονταν από βαθμολογική πίεση, οι φιλοξενούμενοι είχανε επίσης καλό βαθμολογικό απόθεμα, καλός, ηλιόλουστος καιρός για μπάλα στο Δημοτικό Στάδιο αλλά ο Ρήγας που ερχότανε από το πρώτο φετινό “διπλό” με 2-0 επί του Αστέρα Πετριτή στην Κέρκυρα, δεν προσέφερε για δεύτερο σερί εντός έδρας αγώνα χαρά στους φιλάθλους που βρέθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο. Να σημειωθεί πως η αναμέτρηση ξεκίνησε πιο νωρίς (14:15) από τις υπόλοιπες της 24ης αγωνιστικής που διεξήχθησαν με κοινή ώρα έναρξης τις 16:00 για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των Ευβοιωτών.

Ύστερα από ένα άνευρο πρώτο τέταρτο με μοναδική φάση ένα “άψυχο” πλασέ με το αριστερό εκτός περιοχής του του Ίβιτς έπειτα από διώξιμο του Γκάγκα πάνω σε συμπαίκτη του, το παιχνίδι γέμισε γκολ, φάσεις και ένταση. Στο 18ο λεπτό μετά την ψηλοκρεμαστή μπαλιά που έγινε από πλευράς φιλοξενούμενων, παίκτης της Ιστιαίας θα πιάσει την  κεφαλιά εκτός περιοχής, η μπάλα κατευθύνεται εντός, ο Σπαθής αργεί να αντιδράσει αλλά και όταν επιχειρεί να διώξει τη βλέπει να αναπηδά σε λακούβα μην καταφέρνοντας να απομακρύνει, ο Νικολέτος που κυνήγησε τη φάση θα επωφεληθεί και θα σημειώσει με το δεξί το 0-1 όντας λίγο πιο μπροστά από το πέναλντι. Ωστόσο, η απάντηση από πλευράς
γηπεδούχων ήταν άμεση. Στο 23ο λεπτό, σε φάση που ξεκίνησε από κόρνερ, ο Σπαθής θα κάνει τη σέντρα στην περιοχή από δεξιά, ο Γκάγκας θα διεκδικήσει στη μικρή περιοχή τη μπάλα με τον Μάλτζαρη που προσπαθεί να μπλοκάρει αλλά η μπάλα θα του φύγει από τα χέρια, ίσως στη συνέχεια αυτή να χτύπησε και στον αμυντικό του Ρήγα, το σίγουρο είναι όμως πως κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Οι γηπεδούχοι πανηγύριζαν ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονταν για φάουλ πάνω στον γκολκίπερ τους επικρατώντας ένταση για λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο.

Το γκολ έδωσε φόρα στους παίκτες του Ρήγα που αναθάρρησαν, ένα σουτ εκτός περιοχής του Σέττου θα αποκρούσει ο Μάλτζαρης στο 26΄ με τον Κιπτίου να επιχειρεί με τη σειρά του ένα σουτ με το αριστερό δύο λεπτά αργότερα και τη μπάλα να καταλήγει αρκετά άουτ. Στο 30′ και ύστερα από κόρνερ του Σπαθή από δεξιά ο Γκάγκας θα πιάσει την κεφαλιά με παίκτη των γηπεδούχων να απομακρύνει πάνω στη γραμμή ενώ στη συνέχεια ένα “σκαστό” σουτ του Σέττου με το αριστερό θα διώξει σε κόρνερ ο πορτιέρε των Ευβοιωτών.

Πέντε λεπτά αργότερα η Ισταία βρήκε ξανά το δρόμο προς την επίθεση και συγκεκριμένα προς την αντεπίθεση με τον τελικό αποδέκτη της μπάλας Ηλιόπουλο να επιχειρεί ένα σουτ εκτός περιοχής που έφυγε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαγιάννη. Με ενδιάμεση φάση ένα σουτ του Σέττου στο 38′ που πέρασε άουτ, η Ισταία έγινε ακόμα πιο επικίνδυνη στο 42′ όταν έπειτα από γέμισμα και την πρώτη κεφαλιά του Ίβιτς έξω από την περιοχή, ο Νικολέτος στο ύψος του πέναλντι θα πιάσει το μονοκόμματο σουτ στον αέρα με τον Παπαγιάννη να ίπταται προς τη δεξιά του γωνία διώχνοντας εντυπωσιακά.

Ωστόσο, ό,τι αποφεύχθηκε στην προηγούμενη φάση για τους Κυανόλευκους, δεν κατέστη δυνατό να συμβεί και στην επόμενη όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και ύστερα από φάση διαρκείας έπειτα από χτύπημα φάουλ για τους Ευβοιώτες, έγινε η σέντρα από αριστερά στην περιοχή με τον Ανέστη αφύλακτο στο δεύτερο δοκάρι να δίνει εκ νέου προβάδισμα (1-2) στην ομάδα του με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι “χτύπησαν” -ανεπιτυχώς αυτή τη φορά- και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τη προβολή του Στεργίου στο πρώτο δοκάρι ύστερα από φάουλ με
το Νικολέτο από δεξιά, να φεύγει έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαγιάννη, άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Λάκης Μπακάλης έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Γκίκα και Βουραζέρη. Οι πρώτες δύο στιγμές ανήκανε και πάλι στους φιλοξενούμενους του Απόστολου Παπανικολάου με τον Παπαγιάννη να μπλοκάρει με άνεση ένα τεχνικό σουτ του Ηλιόπουλου εκτός περιοχής στο 48′. Εννέα λεπτά αργότερα σε αντεπίθεση ο γκολκίπερ του Ρήγα θα μαζέψει και πάλι εύκολα τη μπάλα σε αδύναμο σουτ από παίκτη της Ιστιαίας. Αφού στο 62′ ένα μακρινό χτύπημα φάουλ από το Σπαθή θα καταλήξει αρκετά εκτός εστίας, στο 68′ θα έρθει η πρώτη μεγάλη στιγμή για το Ρήγα στο δεύτερο μέρος με τον Χατζηαθανασίου να σεντράρει ωραία από δεξιά, και τον Σέττο να πιάνει στο δεύτερο δοκάρι τη κεφαλιά από κοντά με τον Μάλτζαρη να πραγματοποιεί δύσκολη και σωτήρια
επέμβαση, στην επαναφορά το ψαλιδάκι του Κιπτίου κόντραρε σε αμυνόμενο και πέρασε κόρνερ.

Ένα λεπτό πριν είχε προηγηθεί καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους όταν χτύπημα φάουλ εκτός περιοχής εκτελέστηκε πλασαριστά με “κομπίνα“ με το Νικολέτο να πλασάρει από αριστερά στην περιοχή με το αριστερό και τον Παπαγιάννη να βρίσκεται για ακόμα μία φορά σε ετοιμότητα, όπως και στη φάση του 81ου λεπτού όταν μπλόκαρε το πλασέ του Ηλιόπουλου από δεξιά στην περιοχή.

Το δίλεπτο των δοκαριών ξεκίνησε στο 82′ με τον Γκίκα αρχικά να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από κοντά ύστερα από σέντρα του Χατζηαθανασίου από δεξιά με τη μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι και να περνά κόρνερ αφού την είχε βρει προφανώς και ο Μάλτζαρης. Στη διάρκεια της επίθεσης του Ρήγα και της φάσης παρέμενε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο παίκτης των φιλοξενούμενων. Στο 84′ η τύχη πάλι έπαιξε άσχημο παιχνίδι στο Ρήγα και στον Τσελεπή αυτή τη φορά που έπιασε τη γυριστή κεφαλιά όντας ανάμεσα στη γραμμή της μικρής και της μεγάλης περιοχής, έπειτα από γέμισμα του Κιπτίου από δεξιά με τη μπάλα να σταματά στη ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού. Στην
επαναφορά, ο νεαρός επιθετικός των Κυανόλευκων άφησε τη μπάλα να σκάσει και στη συνέχεια έπιασε το σουτ με το αριστερό στέλνοντάς την όμως άουτ με τους φίλους του Ρήγα στην κερκίδα να “καταριούνται” τη Στρογγυλή Θεά.

Όπως ήταν λογικό, στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι είχανε βγει όλοι μπροστά για το πολυπόθητο γκολ βαθμού και γοήτρου. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ηλιόπουλος βρέθηκε μόνος του στην περιοχή κάνοντας την προσποίηση στον Σπαθή και σουτάροντας με το δεξί, η μπάλα αφού κόντραρε και στον αρχηγό του Ρήγα κατέληξε στα δίχτυα του Παπαγιάννη για το τελικό 1-3.

Ρήγας Φεραίος (Μπακάλης): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Λάμπρου (74′ Τσελεπής), Αλεξίου, Χύσα, Καναβός (46′ Βουραζέρης), Γεωργατζής (46′ Γκίκας), Κιπτίου, Σέττος.

Ιστιαία (Παπανικολάου): Μάλτζαρης, Μπουλγουρίδης, Ανέστης, Λαμπρόπολος, Πανάκης, Στασινόπουλος, Στεργίου (74′ Χαραλαμπίδης), Γεωργιάδης, Ίβιτς, Νικολέτος (86′ Φυσαράκης), Ηλιόπουλος (90’+3′ Μακρής).

Πλέον, και πριν τη διακοπή λόγω Πάσχα, ακολουθεί η εκτός έδρας δοκιμασία με τον Τηλυκράτη στη Λευκάδα για το Ρήγα ο οποίος γνώρισε σήμερα την δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα μετά το Θεσπρωτό (0-1) και τέταρτη συνολικά στο Βελεστίνο στην τρέχουσα σεζόν (είχανε προηγηθεί τα άτυχα αποτελέσματα με σκορ 2-0 από την ΑΕ Καραϊσκάκης και από το Διαγόρα Σεβαστής). Το ρεκόρ για τους Βελεστινιώτες στο Δημοτικό Στάδιο διαμορφώθηκε στο 6-2-4. ενώ τους προσπέρασε στο βαθμολογικό πίνακα και ο Πιερικός που βρίσκεται στην ένατη θέση.

Στην αντίπερα όχθη, αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη και τέταρτη συνολικά στα πέντε τελευταία παιχνίδια για το σύλλογο της Ισταίας που είχε επικρατήσει του Ρήγα 2-1 και στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής στην Εύβοια. Αυτό ήταν και το δεύτερο φετινό “διπλό” για την Ισταία η οποία θα υποδεχθεί την επόμενη αγωνιστική τον Θεσπρωτό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου-Απόλλων Λάρισας 0-3, Θεσπρωτός-Αστέρας Πετρίτη 4-1, Ολυμπιακός Βόλου-Καραϊσκάκης 0-1, Ρήγας Φεραίος-Ιστιαία 1-3, Πιερικός-Διαγόρας Σεβαστής 1-0, Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Τηλυκράτης Λευκάδας 2-2, Αμβρακία Κωστακίων-Νίκη Βόλου 2-1, Εθνικός Φιλιππιάδας-Πύδνα Κίτρους 1-1.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Απόλλων Λάρισας 58, Καραϊσκάκης 54, Ολυμπιακός Βόλου 51, Διαγόρας Σεβαστής 48, Νίκη Βόλου 46, Πύδνα Κίτρους 45, Τηλυκράτης Λευκάδας 34, Θεσπρωτός 30, Πιερικός 27, Ιστιαία 26, Ρήγας Φεραίος 26, Μαύροι Αετοί 24, Εθνικός Φιλιππιάδας 24, Αμβρακία Κωστακίων 15, Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 14, Αστέρας Πετρίτη 11.

Πηγή: mousikovagoni.com

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αναγέννηση Μαντουδίου: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για Γιάννη Αγριόδημο

eviasports

Photo album απ’ το Προποντίδα-Απόλλων Ερέτριας

Κώστας Λαγός

Γ’ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Άρης Αγίου Ιωάννη-Άρτεμις Αγίου Γεωργίου 0-3

Κώστας Λαγός