EVIASPORTS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League 2: Στο τέλος κερδίζει πάντα ο… Ιωνικός (videos)

Ένα ακόμη τρίποντο με γκολ στις καθυστερήσεις πήρε ο Ιωνικός, παραμένοντας έτσι μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Super League 2.  Στο +3 από το Λεβαδειακό οι Νικαιώτες, ενώ η Ξάνθη του Τεννέ συνέχισε στο δρόμο των επιτυχιών και πάτησε τριάδα.

Τέταρτη σερί νίκη σκοράροντας μετά το 80΄!

Με λυτρωτή το Μάναλη, στο δεύτερο λεπτό τον καθυστερήσεων, ο Ιωνικός προσπέρασε νικηφόρα (1-0) το εμπόδιο της Παναχαϊκής και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης.

Οι δύο ομάδες έδωσαν τα πάντα για να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών πόντων, με τη νευρικότητα και το άγχος των «μπλε» να περιορίζουν τη δημιουργικότητα φάσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς.

Παρά την αξιόμαχη αντίσταση των Πατρινών, οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού κατόρθωσαν να βρουν τη λύση με τον αγαπημένο τους τρόπο… Όπως συμβαίνει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια έτσι και σήμερα (28/03) ο Ιωνικός έφτασε στη νίκη με γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.  Μάλιστα είναι άξιο αναφορά το γεγονός ότι ο σύλλογος της Νίκαιας έχει μαζέψει 9 βαθμούς από το 90′ και μετά!

Από κοντά ο Λεβαδειακός

Εμφατικό διπλό (0-4), που τον διατήρησε στο… κατόπι της πρώτης θέσης, πανηγύρισε στη Ρόδο ο Λεβαδειακός το μεσημέρι του Σαββάτου (27/03). Μετά το 73ο λεπτό όλα τα τέρματα των νικητών.

Ο Κωστή δύο φορές και οι Πολέτο, Θεοχάρης από μία «τρύπησαν» τα δίχτυα του Διαγόρα, οδήγησαν την ομάδα τους στην επιτυχία και τους 31 βαθμούς, αφήνοντας πίσω την ήττα στην Ξάνθη και την ισοπαλία με τα Τρίκαλα.

Έχει τον… τρόπο της η Ξάνθη του Μπάμπη Τεννέ!

Το ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη με την ομώνυμη ομάδα να επικρατεί 1-0 του Εργοτέλη και να τον προσπερνά στη βαθμολογία. Πρωταγωνιστής ο Μικελτάτζε καθώς σκόραρε στο 67΄και αποβλήθηκε ένα λεπτό πριν τη λήξη!

Ανώτερη στο πρώτο μέρος η φιλοξενούμενη ομάδα έχασε αρκετές ευκαιρίες να πάρει κεφάλι στο σκορ. Το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ έβγαλε αντίδραση προς το τέλος του 45λέπτου, ισορρόπησε το παιχνίδι, ενώ διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον διαιτητή Τσακαλίδη για το ακυρωθέν γκολ, στο 25ο λεπτό.

Στο 67΄ήταν η σειρά των «κιτρινόμαυρων» να παραπονεθούν στον ρέφερι ισχυριζόμενοι πως η φάση του καθοριστικού τέρματος ξεκίνησε με φάουλ στον Ποζατζίδη. Στην εξέλιξη της φάσης η τύχη ήταν με το μέρος του Μικελτάτζε, ο οποίος δεν αστόχησε από πλεονεκτική θέση δίνοντας στον ακριτικό σύλλογο ένα πολύτιμο τρίποντο, ενόψει της διεκδίκησης της ανόδου.

Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν τα Χανιά

Άνετο πέρασμα από τα Τρίκαλα είχαν τα Χανιά, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία του προγράμματος της Κυριακής. Από το πρώτο ημίχρονο «καθάρισαν» το ματς οι Κρητικοί.

Ήταν 25 Φλεβάρη όταν ο Νίκος Παπαδόπουλος αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία των Χανίων με σκοπό την γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία. Σήμερα οι «κυανόλευκοι» δεν αισθάνονται απλά ασφαλείς ως προς τη «σωτηρία», αλλά κάνουν… όνειρα «τρελά»!

Ο Καρλίτο στο 10΄και ο Βασιλόγιαννης στο 24΄έβαλαν τις βάσεις για την έκτη νίκη των Χανίων, την ώρα που στα Τρίκαλα αγνοείται παρόμοια χαρά εδώ και 11 αναμετρήσεις!

Βήματα παραμονής για Δόξα και Απόλλων Λάρισας

Σημαντικές νίκες, με το ίδιο σκορ (2-1) πέτυχαν η Δόξα Δράμας και ο Απόλλων Λάρισας κόντρα σε Ο.Φ.Ι. και Καραϊσκάκη αντίστοιχα. Ζωντανές στο κυνήγι της εξάδας οι νικήτριες, «βυθίζονται» οι αντίπαλοί τους!

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τους σκόρερ της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο (27/3)
Ξάνθη-Εργοτέλης 1-0
(67’ Μικελτάτζε)

Διαγόρας Ρόδου-Λεβαδειακός 0-4

(74’, 84’ Κωστή, 90’ Πολέτο, 90’+5’ Θεοχάρης)

Κυριακή (28/3)
Τρίκαλα-Χανιά 0-2

(11′ Καρλίτο, 24′ Βασιλογιάννης)

Ιωνικός-Παναχαϊκή 1-0
(90’+2′ Mάναλης)

Καραϊσκάκης-Απόλλων Λάρισας 1-2
(80′ πέν. Ναζίμ – 73′ αυτ. Θεολόγου, 76′ Χατζής)

Δόξα Δράμας-Ιεράπετρα 2-1
(23′ Μαυριάς, 51′ Βάντερσον – 69′ Ντάλα Κόστα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ιωνικός 34
  2. Λεβαδειακός 31
  3. Ξάνθη 30
  4. Εργοτέλης 28
  5. Διαγόρας 26
  6. Χανιά 25
  7. Παναχαϊκή 22
  8. Απόλλων Λάρισας 21
  9. Δόξα Δράμας 20
  10. Τρίκαλα 16
  11. ΟΦ Ιεράπετρας 11
  12. Καραϊσκάκης 11

 

H EΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18η)

Σάββατο 3/4

Ξάνθη – ΑΕ Καραϊσκάκης (14.45)

Εργοτέλης – Τρίκαλα (14.45)

Χανιά – Διαγόρας (14.45)

Κυριακή 4/4

Απόλλων Λάρισας – Ιωνικός (14.45)

Παναχαϊκή – Δόξα Δράμας (14.45)

ΟΦ Ιεράπετρας – Λεβαδειακός (14.45)

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

DERNEKI (ΜΗ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ): Οι σκόρερς του 2ου ομίλου (21/7)

eviasports

Η Γενική Συνέλευση της ΕΣΚΑΣΕ (photos)

Παναγιώτης Νικολάου

Σαν Σήμερα (12/9/2020): Ηρακλής Ψαχνών-Ελλήσποντος 6-1 (photos+videos)

Κώστας Λαγός