EVIASPORTS Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν Σήμερα (26/3/2017): Ηρακλής Ψαχνών-Αυλωνάρι 1-1

Πολύτιμη εκτός έδρας ισοπαλία για το Αυλωνάρι, μέσα στα Ψαχνά απέναντι στον Ηρακλή, για την 23η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΕ, που μπορεί να είχε διψήφιο αριθμό τελικών ενεργειών, αλλά έβαλε την μπάλα στα δίχτυα μόνο μια φορά. Οι ‘κιτρινόμαυροι’ παρατάχθηκαν με αμυντικό προσανατολισμό, όμως ήταν φανερό πως η διάταξη τους στα μετόπισθεν είχε πρόβλημα. Οι γηπεδούχοι έβγαζαν σχετικά εύκολα παίχτη με μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή και το γεγονός πως η εστία των φιλοξενούμενων έμεινε αλώβητη στο πρώτο 25λεπτο, οφείλεται στην τύχη και στην αστοχία των επιθετικών του ‘γηραιού’.

Για πρώτη φορά απείλησαν οι Ψαχνιώτες στο 4΄, όταν ο Τουρκοχωρίτης με ωραία συρτή κάθετη μπαλιά στην ‘πλάτη’ της άμυνας, έβγαλε τον Μαναρίτσα σε θέση τετ-α-τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος επιχείρησε διαγώνιο συρτό πλασέ, που έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα έξω, δίπλα απ΄ το δεξί κάθετο δοκάρι του Χροναίου. Ο ίδιος παίχτης και πάλι πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή στο 23΄, όμως η τελική του έφυγε άουτ, ενώ δυο λεπτά το σουτ του Δούλου απ΄ το ύψος του πέναλτι, κόπηκε από σώμα αντιπάλου και έφυγε κόρνερ. Επίσης, ο Γκούρλας δοκίμασε το πόδι του δύο φορές με μακρινά σουτ, στο 17΄ και στο 21΄, χωρίς να βρει στόχο.

Βλέποντας τον Ηρακλή να είναι καταιγιστικός επιθετικά, χωρίς ουσιαστική αμυντική αντίσταση, ο Γιάννης Μπασούκος αποφάσισε να κάνει αλλαγές στην διάταξη της ομάδας, με μια κίνηση απ΄ τον πάγκο. Ο κόουτς του Αυλωναρίου, ‘θυσίασε’ επιθετικά τον Δήμου βάζοντας τον αμυντικό χαφ και απ΄ το 26΄ και μετά τον γύρισε ακόμη πιο πίσω σε θέση κεντρικού αμυντικού, στην θέση του Κόκκου (που πήρε την θέση του Δήμου), δίπλα στον Καραμπίνη, ενώ έβγαλε απ΄ το παιχνίδι το άλλο αμυντικό χαφ, τον Δημήτρη Βασιλείου και πέρασε στην θέση του τον Φραγγή. Οι κινήσεις αυτές ‘έδεσαν’ πολύ καλύτερα την άμυνα του Αυλωναρίου, στα επόμενα λεπτά, και άρχισε να δυσκολεύει τους αντιπάλους. Μάλιστα στο 36΄, κόντρα ουσιαστικά στην ροή του αγώνα, οι Αυλωναρίτες κατάφεραν ν΄ ανοίξουν το σκορ, με τον Τσαλιαγκό, να δείχνει το ταλέντο του. Ο έμπειρος επιθετικός έφυγε στην κόντρα και προλαβαίνοντας στην έξοδο τον Ανδρούτσο, με ψηλοκρεμαστό μακρινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Οι γηπεδούχοι αφού ξεπέρασαν -σχετικά γρήγορα- το σοκ της -φαινομενικά- απρόσμενης παραβίασης της εστίας τους προσπάθησαν -χωρίς επιτυχία- να ισοφαρίσουν στο 43΄ με τον Π.Δ. Σκριβάνο, το πλασέ του οποίου έδιωξε ο Μπρεγκανάκου, που κάλυψε τον αντίπαλο επιθετικό, κατά την επέλαση του μέσα στην περιοχή και στο 45΄ με τον Μαναρίτσα, ο οποίος αφού -με ντρίπλες- απελευθερώθηκε επιχείρησε να σκοράρει με σουτ απ΄ το πλάι της περιοχής, που όμως έφυγε πάνω απ΄ τ΄ οριζόντιο δοκάρι του Χροναίου. Το πρώτο 20λεπτο της επανάληψης κύλησε μάλλον ήσυχα, με τον ρυθμό να βολεύει το Αυλωνάρι, που φαινόταν -καλά ‘οχυρωμένο’ πίσω- να ελέγχει την κατάσταση. Στην συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι έντειναν τις επιθετικές τους προσπάθειες και αφού πρώτα ‘προειδοποίησαν’ με τον Μαναρίτσα, που με σουτ απ΄ τα όρια της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στην εξωτερική μεριά των διχτυών, κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 71΄. Μετά από εκτέλεση κόρνερ λοιπόν, η μπάλα έφτασε στον Π.Δ. Σκριβάνο, που με συρτό σουτ -απ΄ το ύψος το ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής- έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χροναίου, που παρότι έπεσε δεν μπόρεσε ν΄ αποκρούσει.

Ο ‘γηραιός’ έψαξε το γκολ της νίκης στο τελευταίο 20λεπτό και ενώ το Αυλωνάρι με υπερπροσπάθεια προσπαθούσε να κρατήσει το πολύτιμο 1-1 και να ροκανίσει τον χρόνο. Ο Ηρακλής λοιπόν ‘σφυροκόπησε’ την αντίπαλη άμυνα και έφτασε κοντά σε δεύτερο τέρμα με τον Μαναρίτσα στο 84΄, που επιχείρησε να σκοράρει με σουτ μέσα απ΄ την μικρή περιοχή, όμως τρεις-τέσσερις παίχτες των φιλοξενούμενων, κάλυψαν την αριστερή γωνία και απομάκρυναν, όπως και το σουτ στην επαναφορά του Ντούμα. Λίγο αργότερα ο ηρωικός Ηλίας Δήμου, με το κεφάλι απέκρουσε πάνω στην γραμμή του τέρματος, το σουτ του Μουτουσίδη από κοντά. Αξίζει ν΄ αναφερθεί, πως παρότι ο Δήμου αγωνίστηκε ως αμυντικός, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις, που βγήκε στην επίθεση, όντας αστείρευτος σε δυνάμεις, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπου αφού έσωσε την εστία της ομάδας του, έφυγε στην κόντρα και κατάφερε να φτάσει ως την αντίπαλη μεγάλη περιοχή και ίσως με λίγη τύχη παραπάνω θα μπορούσε να κάνει την ζημιά στους γηπεδούχους.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φώτης/Καμπούρης-Κελεπούρης.

ΓΚΟΛ: 71′ Π.Δ. Σκριβάνος-36′ Τσαλιαγκός.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Τάκης Σπυρόπουλος): Ανδρούτσος, Μαρίνος, Δούλος, Κ. Μπουρνάζος (63΄ Π.Λ. Σκριβάνος), Γκάβαλης, Γκούρλας, Ντούμας, Τουρκοχωρίτης), Μαναρίτσας (85΄ Στούπας λ.τ.), Π.Δ. Σκριβάνος, Παππάς (66΄ Μουτουσίδης).

ΑΥΛΩΝΑΡΙ (Γιάννης Μπασούκος): Χροναίος, Δαφνής, Μπρεγκανάκου, Καραμπίνης, Κόκκος, Παπίλας, Β. Βασιλείου, Δ. Βασιλείου (26΄ Φραγγής), Τσαλιαγκός (77΄ Λύκος λ.τ.), Δήμου, Τόμας (55΄ Περιβολάρης λ.τ.).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 2016-17ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ 2016-17

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ελλήσποντος-Καστέλλα 1-1, Αστέρας Βατώντα-ΑΕΚ Χαλκίδας 2-1, Όλυμπος Γυμνού-Μακρυκάπα 2-1, Αυλίδα-Απόλλων Ερέτριας 3-3, Ηρακλής Ψαχνών-Αυλωνάρι 1-1, Λήλας Βασιλικού-Δροσιά 0-0, Ταμυναϊκός-Αρτάκη 5-0, Παντριαδικός-Ακαδημία Ιστιαίας 3-0 α.α.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ταμυναϊκός 53, Απόλλων Ερέτριας 44, Παντριαδικός 43, Αρτάκη 39, ΑΕΚ Χαλκίδας 35, Καστέλλα 34, Λήλας Βασιλικού 32, Ηρακλής Ψαχνών 32, Ελλήσποντος 30, Μακρυκάπα 30, Αυλίδα 28, Όλυμπος Γυμνού 27, Αστέρας Βατώντα 27, Αυλωνάρι 24, Δροσιά 22, Ακαδημία Ιστιαία -6.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Ηρακλής Ψαχνών-Διαγόρας Στεφανοβικείου 1-3 (video)

Κώστας Λαγός

Γ’ ΕΠΣΕ: Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Κώστας Λαγός

Λήλας Βασιλικού: Προπονήσεις και τον Ιούλιο σε Κ-12 & Κ-14

Κώστας Λαγός