ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΠΟΛΟ Στήλες ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ελ. Σαραντίδου: ‘Να αποκτήσουν λόγο στην ΚΟΕ όλα τα σωματεία της Περιφέρειας μας’

Η πρόεδρος του ΝΟ Χαλκίδας και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας Ελευθερία Σαραντίδου μιλά στο eviasports για την απόφαση της να είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές της Δευτέρας 29/3 (θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά) της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με τον συνδυασμό ‘Κολυμπάμε Μαζί’ με επικεφαλής τον Κυριάκο Γιαννόπουλο.

-Ποια είναι η κατάσταση στην Περιφέρεια Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας σε κολυμβητικό επίπεδο;

Η Περιφέρεια μας η αλήθεια είναι πως έχει πολλά προβλήματα και πολλές δυσκολίες, κάτι στο οποίο συντελεί και το μέγεθος της και οι μεγάλες αποστάσεις, που δυσκολεύουν την επικοινωνία. Έχουμε το κολυμβητήριο της Χαλκίδας, που είναι το μοναδικό που διαθέτει 50ρα πισίνα και είναι πολύ σημαντικό ότι αναβαθμίστηκε ενεργειακά και μειώθηκε πολύ το κόστος λειτουργίας του. Υπάρχουν ακόμη δύο ανοιχτά κολυμβητήρια με 25ρες πισίνες και ένα κλειστό  επίσης με 25ρα πισίνα, τα οποία λειτουργούν μόνο με πετρέλαιο και είναι αναγκαίο και αυτά να αναβαθμιστούν ενεργειακά ή να βρεθούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας για τη λειτουργία τους. Υλικοτεχνικά έχουν ελλείψεις και είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, ώστε να μπορούμε να υποστηρίξουμε μεγάλες διοργανώσεις, που έχει πολλά χρόνια να αναλάβει η Περιφέρεια μας. Έχουμε επίσης και τρία σωματεία που αναγκαστικά λειτουργούν μόνο στη θάλασσα και μπορούν να προετοιμάζονται μόνο για 1-2 μήνες το καλοκαίρι, και γι’ αυτό οι αθλητές και οι αθλήτριες τους ουσιαστικά δεν έχουν ίσες ευκαιρίες και ίση μεταχείριση, ώστε να μπορούν να αναδειχτούν. Γι’ αυτό λοιπόν είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν νέα κολυμβητήρια και στην Περιφέρεια μας.

-Τι ήταν αυτό που σας έκανε να αποφασίσετε να θέσετε υποψηφιότητα για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕ;

Πίστεψα ότι μέσα απ’ τον Κυριάκο Γιαννόπουλο, που μου πρότεινε να είμαι υποψήφια και είναι μεγάλη μου τιμή, θα μου δοθεί το βήμα για όλα τα σωματεία της Περιφέρειας μας, ώστε αυτά να έχουν πλέον λόγο. Αυτό ήταν και είναι το μέλημα μου, ως πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας. Δηλαδή μέσα και απ’ τις δικές μου εμπειρίες, έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα που θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα παραγωγικό και ελπιδοφόρο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πλειονότητα των ατόμων του συνδυασμού του κυρίου Γιαννόπουλου, προέρχονται από την περιφέρεια-επαρχία, κάτι πολύ σημαντικό, γιατί αυτό δείχνει ότι θέλουμε να ακουστεί ο παλμός της επαρχίας. Και πρέπει να καταλάβουμε και εμείς οι ίδιοι, ότι εμείς είμαστε πραγματικά η δύναμη της ομοσπονδίας. Να καταλάβουμε δηλαδή ότι όσο πιο πολλά σωματεία απ’ την περιφέρεια-επαρχία μπούμε στο ΔΣ της ομοσπονδίας, τόσο πιο εφικτό θα είναι να μπορέσουμε να αλλάξουμε και την ομοσπονδία την ίδια, προς το καλύτερο.

Αυτό ήταν το κύριο κίνητρο για να θέσω υποψηφιότητα, με βάση ότι είμαστε λίγο παραμελημένοι και ουσιαστικά δεν μπορούσαμε να έχουμε επαφή με την ομοσπονδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο αείμνηστος Κώστας Καραμουσουλάκης του ΝΟ Χαλκίδας, ένας όμιλος με μεγάλη ιστορία απ’ το 1933, με την ακτινοβολία της προσωπικότητας του δεν μπόρεσε να φέρει στην Εύβοια κάτι δυνατό, σε επίπεδο κολυμβητικών διοργανώσεων. Αυτό δείχνει ότι μάλλον έπρεπε να αλλάξει η διοίκηση της ομοσπονδίας, για να γίνει κάτι διαφορετικό, που είναι απ’ τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού μας, η αποκέντρωση δηλαδή στη διεξαγωγή διοργανώσεων, σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, το οποίο θεωρούμε ότι θα συμβάλλει στη διάδοση των αθλημάτων του υγρού στίβου.

#κολυμπαμεμαζι Και σας θυμίζουμε επιγραμματικά την αναφορά μας στο “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ”, τον όγδοο από τους 8 στρατηγικούς άξονες, που παρουσιάσαμε τον περασμένο Ιούλιο.

Δημοσιεύτηκε από Κολυμπάμε Μαζί στις Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021

 

-Συνολικά στα αθλήματα του υγρού στίβου και στην ΚΟΕ τι καινούργιο μπορεί να φέρει το ‘Κολυμπάμε Μαζί’;

Στόχος μας είναι να πάμε την ΚΟΕ ένα βήμα μπροστά. Θέλουμε να δώσουμε ώθηση σε όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου, σε όλη την επικράτεια, και πάνω απ’ όλα στην κολύμβηση, αυξάνοντας και τον αριθμό των εγγεγραμμένων αθλητών και αθλητριών. Παράλληλα σκοπεύουμε να αναδιοργανώσουμε τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα, κάτι που πιστεύουμε ότι θα δώσει νέα κίνητρα στους αθλητές μας και ειδικά σε όσους μας εκπροσωπούν σε διεθνές επίπεδο. Επίσης θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην επαγγελματική οργάνωση τόσο της ομοσπονδίας όσο και των σωματείων με μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειριών, αλλά και σε τομείς όπως το μάρκετινγκ και η επικοινωνία. Ακόμη, η οργανωτική δομή αλλά και η ενεργή συμμετοχή των Περιφερειακών Επιτροπών θα αξιολογηθεί. Στόχος μας λοιπόν είναι να διατηρήσουμε οτιδήποτε καλό μετά από αξιολόγηση αλλά και να καταργήσουμε τις όποιες πρακτικές αδιαφάνειας. Είναι λογικό ότι θα κρατήσουμε ότι αφορά στους πολλούς και δεν ευνοεί μόνο τους λίγους. Μεγάλη βαρύτητα θα δώσουμε και στο κομμάτι των υποδομών, δηλαδή στην υλικοτεχνική βελτίωση των υπαρχόντων κολυμβητηρίων, που ένα μέρος τους υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν και καθόλου, αλλά και να προτείνουμε την ανάγκη κατασκευής νέων, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, τους Δήμους και τη ΓΓΑ.

Η Ελευθερία Σαραντίδου ξεκίνησε την πορεία της στον υγρό στίβο, ως κολυμβήτρια του ΑΨΛ Μεδέων, έχοντας συμμετοχές και διακρίσεις σε παμπεριφερειακά πρωταθλήματα και σε περιφερειακούς και διασυλλογικούς αγώνες. Δημοσιεύοντας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τη συγκεκριμένη φωτογραφία έγραψε χαρακτηριστικά τα εξής: ‘Σαράντα έξι χρόνια έχουν περάσει από την φωτογραφία της πρώτης μου αθλητικής μου ταυτότητας, στην πρώην ΕΚΟΦ και νυν ΚΟΕ! Σαράντα έξι χρόνια μέσα στο χώρο σε θάλασσα και πισίνα, σαν αθλήτρια, σαν γονιός κολυμβητών, σαν έφορος, σαν πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του ΝΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, σαν πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και υποψήφια στο ΔΣ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με την κίνηση ‘ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΜΑΖΙ’ και με επικεφαλής τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ!’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΓΑ: Μετά το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, έρχονται τα μητρώα Αθλητών & Προπονητών – Ειδικά το τελευταίο θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον

eviasports

Ταμυναϊκός: Παρουσίαση ρόστερ-φανέλας & συναυλία με τον Stan

Κώστας Λαγός

Στοίχημα: Παρέα με τα ντέρμπι!

eviasports
-->