EVIASPORTS ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Ο Σάμιος παμψηφεί πρόεδρος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ

Καθολικής αποδοχής πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού  Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων τον Κώστα Σάμιο ανέδειξαν οι εκπρόσωποι κατά τις αρχαιρεσίες του Σαββάτου 20η Μαρτίου.

Ο δοκιμασμένος εργάτης επί δεκαετίες της δρομικής κοινότητας παρέλαβε την προτίμηση και τον 30 συλλόγων που μετείχαν στη διαδικασία! Αναλαμβάνει σε μια δύσκολη εποχή να οδηγήσει την κοινότητα των ελεύθερων δρομέων σε μια νέα «άνοιξη» ώστε να γραφεί άλλη μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία  του χώρου. Εγγύηση επιτυχίας οι δοκιμασμένες ικανότητές, οι σταθερές ιδέες, οι εμπνεύσεις αλλά βέβαια και οι άξιοι συνεργάτες του…

Εξελέγησαν κατά σειρά: Απόστολος Γούλας ΣΜΝ Λάρισας, Παύλος Λέκκας «Ευκλής» ΝΠ, Βλάσης Καραβασίλης ΑΠΣ «Τελμησσός», Δημήτρης Ραζέλος ΣΔΥΑ, Βασίλης Τσαγκάρης ΑΣ Αγίας Παρασκευής, Ηλίας Μπέλλος ΑΠΣ «Αθηναίοι Δρομείς», Στέλιος Μπούρας ΣΔΥ Μεσσηνίας, Γιώργος Μπλέτσας ΑΠΣ «Δρομέων Ευβοίας», Δημήτρης Σταθόπουλος ΣΔΥ Κοζάνης και Κώστας Παλάντζας ΣΔΥ Βόλου.

Μέλη εξελεγκτικής επιτροπής αναδείχθηκαν: Γεράσιμος Κωνσταντάτος ΣΔΥ Αγρινίου, Βέρα Μπαλτατζή ΑΠΣΔ «Ζευς» Πιερίας και Δημήτρης Καραδημητρίου ΣΓΑ Προσανατολισμού.

Όλη η διαδικασία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την ολόπλευρη αρωγή της τεχνολογίας όπως ορίζει η νέα ΚΥΑ. Ως «κέντρο ελέγχου» η εφορευτική επιτροπή χρησιμοποίησε αίθουσα του γηπέδου «Στ. Μαυροθαλασσίτης» του Αιγάλεω.

Η πρώτη συνεδρίαση για τον καταμερισμό καθηκόντων ορίστηκε την Πέμπτη 25η Μαρτίου στα γραφεία της ΕΟΣΛΜΑ—Υ για τους κατοικούντες εντός Αττικής. Εννοείται οι εκλεγέντες με κατοικία στην περιφέρεια θα μετάσχουν διαδικτυακά.

Ο νέος πρόεδρος, ο Κώστας Σάμιος αμέσως μετά τις εκλογές δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο:  «Είναι κάποιες στιγμές στην ζωή που αξίζουν περισσότερο και δίνουν αξία και γι’ αυτά που παρήλθαν αλλά και πιότερο γι’ αυτά που προσμένει κανείς να ‘ρθουν… Μια τέτοια στιγμή αξίωσα να έχω με την καθολική αποδοχή και των 30 εκπροσώπων συλλόγων από όλη την Ελλάδα, που σήμερα Σάββατο 20 Μάρτη 2021, στην εκλογική διαδικασία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΆΣΕΩΝ, με τίμησαν με την ψήφο τους και μου εμπιστεύθηκαν το τιμητικό αξίωμα του Προέδρου της… Δεσμεύομαι δημόσια ότι με όλες μου τις δυνάμεις θα ανταποκριθώ στην καινούργια αυτή θητεία για να ενώσω, να δυναμώσω, να αναπτύξω και το κυριότερο να προετοιμάσω την νέα γενιά στελεχών για το μέλλον της ομοσπονδίας μας… Στην προσπάθεια αυτή που ξεκινάει την αμέσως επόμενη εβδομάδα, δεν περισσεύει κανείς… Όλοι και όλες, παλιοί και νέοι συνάδελφοι χρειάζονται… Και με κάθε τρόπο να αξιοποιηθούν, η εμπειρία με την φλόγα της νέας γενιάς, οι ιδέες και το μεράκι του καθενός και καθεμιάς από κάθε σύλλογο και από κάθε γωνιά της πατρίδας μας…

Σήμερα πρώτη ημέρα της ΑΝΟΙΞΗΣ 2021, η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου και της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΟΣΛΜΑ-Υ θα σημάνει την άνοιξη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και μια καινούρια λαμπρή σελίδα στο μεγάλο βιβλίο αυτού του ξεχωριστού χώρου… Στην κοινή μας πορεία για την ενότητα και στους κοινούς μας αγώνες καλούνται όλοι και όλες με αγάπη πρωτόγνωρη ορμή… Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τόσο τους εκπροσώπους των συλλόγων αλλά και όλων των προηγούμενων διοικήσεων της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και των μελών τους για τις άοκνες, φιλότιμες, αγνές προσπάθειες τους στα 15 χρόνια ύπαρξης της, όσο και τους εκατοντάδες συναδέλφους που αγωνιστήκαμε μαζί στους αέναους δρόμους, σε κάθε γωνιά της κοινής πατρίδας αλλά και στις 5 ηπείρους όπου την εκπροσωπήσαμε, για παραπάνω από 35 χρόνια, και που επικοίνωσαν με κάθε τρόπο την δική τους αγάπη, την στήριξη και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου… Δεν θα τους διαψεύσω…

Να καλωσορίσω επίσης τους νεοεκλεγέντες συναδέλφους μου στο διοικητικό συμβούλιο και στην εξελεγκτική επιτροπή και να ευχηθώ να ‘χουμε πρώτα από όλα υγεία, κουράγιο, υπομονή, επιμονή… Μας περιμένει πολλή δουλειά από την επομένη… Άλλωστε όλοι εμείς γνωρίζουμε από αυτά έχοντας διασχίσει-διατρέξει-περπατήσει ο καθένας-η καθεμιά χιλιάδες χιλιόμετρα σε κάθε σημείο αυτής της πατρίδας… Η κοινωνία, οι συμπολίτες μας όπου της ΕΛΛΑΔΑΣ, θα ενωθούν με αυτό το αστείρευτο ορμητικό ποτάμι της Λαϊκής Μαζικής Άθλησης, που εμείς γεμίσαμε με τον τίμιο αγώνα και τον ιδρώτα μας τέσσερις και πλέον δεκαετίες τώρα… Σας ευχαριστώ…».

Ο Κ.Σ. εκπροσωπεί τον ΑΠΣ «Απόλλων» ΔΑ του οποίου είναι ο ιδρυτής. Προέδρευσε μάλιστα επί 20 έτη. Οδοντίατρος με έδρα τη γειτονιά του, το Αιγάλεω. Εκεί σε αυτό το δήμο της «δυτικής όχθης» εκτέθηκε ως υποψήφιος Δήμαρχος και τον υπηρετεί ως δημοτικός σύμβουλος με καθήκοντα ευθύνης στον τομέα του αθλητισμού. Με τη σύζυγο του Ρένα έχουν δυο κόρες, δυο γαμπρούς  και ένα εγγονάκι.

Κείμενο: Ηρακλής Αθανασόπουλος

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ηρακλής Χαλκίδας: Ήττα για γυναίκες από Γέρακα

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΠΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): Καθενοί-Πανηλιακός 2-0 (photos+video)

Κώστας Λαγός

Πέρσι… σαν σήμερα (6/4/2022)

eviasports