EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Θ. Μεθενίτης: ‘Δεν υπάρχει σχέδιο, πρόγραμμα & σοβαρότητα’

Ο προπονητής του Ηρακλή Ψαχνών Θανάσης Μεθενίτης σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με τις αντιφατικές αποφάσεις της ΓΓΑ σχετικά με τις προπονήσεις των ομάδων, που μέσα σε μερικές μέρες αρχικά επιτράπηκαν και έπειτα και πάλι απαγορεύτηκαν -λόγω του κορονοϊού- και ενώ η ΕΠΟ ουσιαστικά άσκησε πίεση στις ομάδες να κατέβουν (αφού αν δεν δήλωναν συμμετοχή ανακοίνωσε ότι θα υποβιβάζονταν στα τοπικά πρωτάθλημα). Ακόμη μιλά στο eviasports για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό στην Ελλάδα, αλλά και το τι συμβαίνει σε ποδοσφαιρικό -και όχι μόνο- επίπεδο στην Εύβοια και στα… καφενεία της.

Για τη Γ’ Εθνική και τη διαχείριση του κορονοϊού στην Ελλάδα: ‘Θεωρώ πως έχουν χάσει την μπάλα και πλέον δεν τους πιστεύει και κανένας. Γενικότερα νομίζω ότι δεν έχει καμία σχέση αυτό που ζούμε, σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο, σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δυστυχώς δείχνει να μην νοιάζεται κανένας. Με τα δεδομένα, έτσι όπως τα παρουσιάζουν τώρα, δεν θα έπρεπε να είχαμε κλείσει τον Νοέμβριο. Θα έπρεπε να συνεχιζόταν κανονικά το πρωτάθλημα. Δηλαδή δεν μπορείς να μας κλείνεις με 500 κρούσματα και τώρα με 2500 κρούσματα να σου λέει ότι θα ξεκινήσεις. Κάτι άλλο υπάρχει από πίσω. Σίγουρα η απογοήτευση είναι μεγάλη με όλη αυτήν την κατάσταση. Και δείχνουν να μην λαμβάνουν υπόψη τους τίποτα σ’ ότι έχει να κάνει με τους ανθρώπους. Δηλαδή σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές, που δεν μπορείς να παίζεις έτσι μαζί τους. Είναι οργανισμοί. Δεν μπορείς μετά από τρεις εβδομάδες να τους πεις ‘έλα εδώ και παίξε την κατηγορία σου’.

Δημοσιεύτηκε από Eviasports.gr στις Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

 

Ακούγονται και κάποια άλλα τρελά, ότι υπάρχει πιθανότητα να αποφασίσουν ότι θα πρέπει να δηλώσουν στις τοπικές ΕΠΣ ποιες ομάδες θέλουν να αγωνιστούν του χρόνου στη Γ’ Εθνική και θα βγουν με κλήρωση, όπως έκαναν πέρσι στα τοπικά κύπελλα. Απίστευτα πράγματα. Δεν νομίζω ότι ακόμη και σε τριτοκοσμικές χώρες να γίνονται τέτοια πράγματα. Δυστυχώς δείχνουμε ότι σε κάποια πράγματα είμαστε χειρότεροι και από τριτοκοσμικές χώρες.

Δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει πρόγραμμα, δεν υπάρχει σοβαρότητα, που είναι το ελάχιστο που πρέπει να έχεις.

Όποιος βγαίνει και φωνάζει και διαμαρτύρεται, για να μην χάσουν τους ψήφους, του λένε ‘παίξε’! Οι άλλοι αντίστοιχα στην ΕΠΟ, για να μη χάσουν τους ψήφους και τη θέση τους, σου λένε και αυτοί ‘παίξε’. Ή είσαι ηγέτης ή δεν είσαι. Ουσιαστικά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ηγεσία, πουθενά’.

Για το προπονητικό κομμάτι στον Ηρακλή Ψαχνών ‘εν καιρώ’ κορονοϊού: ‘Εμείς είχαμε δώσει στα παιδιά κάποια προγράμματα, επειδή δεν μπορούσαμε να βρεθούμε όλοι μαζί στο γήπεδο, για να ακολουθούν ατομικά ένα πρόγραμμα, τουλάχιστον στο βασικό κομμάτι, το αερόβιο, γιατί αυτό επιτρεπόταν’.

Είχαμε προγραμματίσει και εμείς -όπως και όλες οι ομάδες- την επιστροφή στις προπονήσεις, που ήταν ορισμένη για την περασμένη Παρασκευή. Έγινε αυτό που έγινε και δεν προχώρησε, μετά την απόφαση των λοιμωξιολόγων για νέα αναστολή στις προπονήσεις για την κατηγορία μας. Συνεχίζω και στέλνω προγράμματα στους παίκτες μου, προσπαθώντας να τους κρατήσω στο κομμάτι το αερόβιο και σε αυτό της δύναμης, όσο περισσότερο σε καλύτερη κατάσταση γίνεται και περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Και όλα αυτά είναι κομμάτια τα οποία όταν θες να λες ότι είσαι ομάδα Γ’ Εθνικής ή ότι είσαι προπονητής, δεν μπορείς να δουλεύεις σε… κουτουρού πράγματα, δηλαδή στην τύχη. Πρέπει να βασίζεσαι σε επιστημονικά δεδομένα, πρέπει να έχεις εργομετρικά, να μπορείς να αξιολογείς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάθε παίκτης. Τώρα αναγκαστικά πάμε και κάνουμε αλχημείες, προσπαθώντας τουλάχιστον να έχουμε μια αξιοπρεπή εικόνα και να μην εκτεθεί κανένας. Όλα αυτά στην τύχη όμως. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο γι’ αυτό.

Το να εκθέσεις την ομάδα σου και να μην την κατεβάσεις, νομίζω κανείς δεν το θέλει αυτό, γιατί η κάθε ομάδα έχει τη δική της ιστορία, κουβαλάει από πίσω της κάποια πράγματα. Δεν μπορείς λοιπόν να εκθέτεις περιοχές ολόκληρες, ούτε ανθρώπους, ούτε τίποτα. Πρέπει να φανείς αξιοπρεπής, στο μέγιστο δυνατό. Και φυσικά για να μην πάει χαμένη αυτή η υπερπροσπάθεια, που έχει γίνει απ’ όλους στην ομάδα, τα τελευταία 2.5 χρόνια.

Δημοσιεύτηκε από Eviasports.gr στις Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020

 

Η διοίκηση στο δικό της το κομμάτι, τρέχοντας και προσπαθώντας να μαζέψει χρήματα για να μπορεί να είναι φερέγγυα απέναντι στα συμφωνηθέντα, οι ποδοσφαιριστές σπαταλώντας χρόνο και προσπαθώντας όσο το δυνατόν περισσότερο να είναι μέσα σε ‘επαγγελματικά’ πλαίσια και εμείς φυσικά, απ’ τη δικιά μας μεριά, σπαταλώντας χρόνο για να μπορέσουμε να δώσουμε το καλύτερο δυνατό. Ήταν μια ιδιαίτερα αξιοπρεπής πορεία, αυτά τα 2.5 χρόνια, της ομάδας, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, παρουσιάζοντας καλή εικόνα σε όποιο γήπεδο και αν πήγε να παίξει, το οποίο μας έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους. Και έρχεται μια απόφαση και τα καταστρατηγεί και τα διαλύει όλα, μια απόφαση χωρίς λογική και χωρίς σεβασμό προς αυτή την προσπάθεια, κάθε ομάδας’.

Για το τι θα έπρεπε να γίνει με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: ‘Δεν υπάρχει οργάνωση, γιατί στα πράγματα του αθλητισμού αποφασίζουν τεχνοκράτες. Δεν αποφασίζουν οι τεχνοκράτες με τη συμβουλή και συμβολή ανθρώπων του χώρου του αθλητισμού, που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτό θεωρώ ότι είναι το μεγάλο πρόβλημα. Δηλαδή δεν έχεις να κάνεις με μία επιχείρηση που ανοίγεις και ξεκλειδώνεις και μπαίνεις μέσα και αρχίζεις και τη λειτουργείς. Μιλάμε για ένα ζωντανό πράγμα, μιλάμε για ανθρώπους, για ζωντανούς οργανισμούς. Δυστυχώς υπάρχει ανοργανωσιά σε όλο το μεγαλείο της.

Αυτό που έπρεπε να κάνουν οι άνθρωποι αυτοί, εδώ που έχουμε φτάσει, είναι να σταματήσει το πρωτάθλημα, παρότι δεν μου αρέσει αυτό που λέω, γιατί εγώ θέλω να είμαι μέσα στο γήπεδο. Αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή τα πράγματα. Αυτά τα περί κληρώσεων και του θα παίξουμε έναν γύρο, θα παίξουμε μετά μπαράζ ένα παιχνίδι, δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι σε κάποιον. Βέβαια υπάρχουν ομάδες που έχουν σπαταλήσει πάρα πολλά χρήματα, έχοντας αποκλειστικό στόχο να πάνε σε επαγγελματική κατηγορία. Είναι ένα ζήτημα τι θα κάνουν αυτές οι ομάδες. Ίσως σε αυτές τις ομάδες να μπορούσες να τους δώσεις κατευθείαν την ευκαιρία να το διεκδικήσουν με κάποια μπαράζ και γενικά με κάποιον άλλο τρόπο, αλλά -επαναλαμβάνω- δεν υπάρχει κάτι οργανωμένο’.

Για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: ‘Τελικά τι σημαίνει επαγγελματική κατηγορία. Στα προηγμένα πρωταθλήματα υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να είσαι σε μια επαγγελματική κατηγορία, για να είναι το πρωτάθλημα ανταγωνιστικό. Προϋποθέσεις και σε εγκαταστάσεις, ακόμη και σε προσέλευση φιλάθλων, αλλά και σε άλλους τομείς. Κάτι που μοιραία οδηγεί ακόμη και σε συνένωση δυνάμεων, για να μπορείς να έχεις μια ομάδα πραγματικά βιώσιμη και ανταγωνιστική. Υπάρχουν εδώ προϋποθέσεις στα επαγγελματικά σωματεία;’.

Δημοσιεύτηκε από Eviasports.gr στις Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020

 

Για τον αθλητισμό στην Ελλάδα: ‘Ο αθλητισμός είναι το μόνο πράγμα που κρατάει ζωντανή την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όλα τα υπόλοιπα παραπαίουν. Έχει δώσει χαρές σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβο, κτλ., σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Είναι το μοναδικό πράγμα,, τα τελευταία χρόνια, για το οποίο ένας Έλληνας μπορεί να νιώθει περήφανος. Και παρόλα αυτά συνεχώς τον απαξιώνουμε σε αυτή τη χώρα τον αθλητισμό’.

Για τον αθλητισμό στην Εύβοια και τα… καφενεία: ‘Έχει χαθεί σε μεγάλο βαθμό στο νησί μας η συλλογική συνειδητότητα και περηφάνια μας. Εδώ το μόνο που ξέρουμε είναι να κατηγορούμε, μηδενίζοντας προσπάθειες και μηδενίζοντας ανθρώπους. Δεν είναι έτσι όμως. Όποιος θέλει μπορεί να βγει μπροστά και να βοηθήσει την οποιαδήποτε προσπάθεια. Εάν νομίζει ότι υπάρχουν κάπου ‘κακώς κείμενα’ μπορεί να βγει μπροστά και να τα δείξει και να προτείνει διορθωτικές ενέργειες. Αλλά όχι μόνο να καθόμαστε και να δείχνουμε με το δάκτυλο. Η μεγάλη πληγή είναι τα καφενεία. Το ότι δεν είμαι εγώ πρωταγωνιστής και πάω στο καφενείο για να κερδίσω τις εντυπώσεις και να σκάψω τον λάκκο αυτού που είναι πρωταγωνιστής, για να του πάρω τη θέση, εμένα με βρίσκει πολύ αδιάφορο όλο αυτό το πράγμα. Δυστυχώς όμως συμβαίνει συνέχεια’.

Δημοσιεύτηκε από Eviasports.gr στις Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ν. Ρόγκας: ‘Όταν οι αθλητές βελτιώνονται αισθανόμαστε ικανοποίηση’

Κώστας Λαγός

Β. Γραμμένος σε FIFA/UEFA: ‘Άμεση παρέμβαση προς την Πολιτεία για τις επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου’

eviasports

ΝΕΩΝ ΕΠΣΕ (Δ’ ΟΜΙΛΟΣ): Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής (26/10)

Κώστας Λαγός
-->