BLOGS EVIASPORTS ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

Ο Χρήστης αθλητισμός νιώθει σαν χαμστερ στη τοποθεσία ινστιτούτο παστέρ

Γράφει ο Γιώργος Γιώτας

Λοιμωξιολόγοι, κυβέρνηση και υφυπουργείο αθλητισμού συμπεριφέρονται στους ανθρώπους του αθλητισμού σαν σε πειραματόζωα.

Η πιο κατάλληλη έκφραση για να περιγράψει κανείς αυτό που συμβαίνει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τον καιρό της πανδημίας είναι ότι χάθηκε η μπάλα. Χάθηκε η μπάλα από τα γήπεδα, αλλά κυρίως χάθηκε από τους λοιμωξιολόγους, και την κυβέρνηση που όπως αποδεικνύεται δεν έχουν κανένα αποτελεσματικό σχέδιο. Το ίδιο ισχύει και για το αρμόδιο υφυπουργείο που ούτως ή άλλως ο στόχος του δεν ήταν ποτέ να υπηρετήσει τον αθλητισμό αλλά να τον ελέγξει.

Πριν μερικά χρόνια είδα μια συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα που θέλοντας να δείξει πόσα πρόχειρα έγραψε ένα τραγούδι είπε πως: «Το έγραψα σε μια χαρτοπετσέτα στη καφετέρια του Σαραβάκου». Παρακολουθώντας τη πορεία της πανδημίας θεωρώ ότι τα μέτρα για τον αθλητισμό και όχι μόνο, λαμβάνονται περίπου με τον ίδιο τρόπο.

Ολικό λόκ ντάουν που έγινε καθολικό λοκ ντάουν, κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες ζώνες που μετατράπηκαν σε βαθύ κόκκινο, οι δυο επόμενες εβδομάδες που είναι κρίσιμες εδώ και ένα χρόνο, τα δημοτικά σχολεία που στην αρχή ήταν ανοιχτά γιατί τα μικρά παιδιά δεν μεταφέρουν τον υιό, αλλά μετά ανακάλυψαν ότι η κινητικότητα τελικά ευνοεί την μετάδοση και τα έκλεισαν ξανά και το κορυφαίο ότι η έξαρση της πανδημίας που οφείλεται στο κρύο που μας ανάγκασε να μείνουμε μέσα στα σπίτια μας, την ίδια ώρα που η διαφημιστική καμπάνια του υπουργείου αθλητισμού μας προτρέπει να μείνουμε σπίτι για να είμαστε ασφαλείς.

Παράνοια.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 9 που έγινε στις 6 και τελικά πήγε στις 7, αλλά Αθήνα και Θεσσαλονίκη που είναι μητροπολιτικοί δήμοι θα κλείνουν στις 9! Ο ιός που κολλάει στα ΙΧ όταν είναι 4 επιβάτες, αλλά όχι σε 50 στοιβαγμένους στα λεωφορεία και σε 500 στο μετρό, ο πρωθυπουργός που δίνει το παράδειγμα με τσιμπούσια στην Ικαρία και κοντινές εξορμήσεις για μότο κρος στη Πάρνηθα, τα κομματόσκυλα που παίρνουν τη σειρά των απλών πολιτών στον εμβολιασμό γιατί η ζωή τους είναι πολυτιμότερη από τις κοινές δικές μας.

Πιο εύκολα μπορεί κανείς να ανακαλύψει συνέπεια στα όσα λέει ο Κούγιας, παρά στα όσα έχουν αποφασιστεί μέχρι σήμερα.

Βέβαια το μπάχαλο με την έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων που αναιρέθηκε τρεις ημέρες αργότερα δείχνει όλο τη προχειρότητα που επικρατεί και τον σχεδιασμό που δεν υπάρχει. Δεν σέβονται τους παράγοντες και τα έξοδα που έκαναν, τους αθλητές που είναι ο τρόπος της ζωής τους, τους προπονητές γενικότερα όλο τον κόσμο του αθλητισμού.

Η είδηση ότι τα πρωταθλήματα σταμάτησαν τελικά από λάθος των λοιμωξιολόγων που μπέρδεψαν μια ανδρική με μια γυναικεία ομάδα βόλεϊ αναδεικνύει το αλαλούμ. Ακόμα χειρότερη είναι η είδηση ότι ο υφυπουργός αθλητισμού πληροφορήθηκε την εξέλιξη για το λουκέτο από την τηλεόραση.

Τουλάχιστον προσωπικά δεν περίμενα κάτι περισσότερα από τον Λευτέρη Αυγενάκη που η παρουσία του εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς. Ένας υφυπουργός που ο κύριος στόχος του ήταν να χειραγωγήσει τις ομοσπονδίες, αλλά κυρίως να πατήσει πόδι στην ΕΠΟ ακολουθώντας τις οδηγίες του κολλητού του και χορηγού του κόμματος του, άρα όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Κανένας δεν ζήτησε να γίνουν πρωταθλήματα εάν κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Το θέμα όμως είναι ότι με τόσες αστοχίες, με συνεχείς ανακολουθίες και με τη κούραση από ένα χρόνο εγκλεισμού η εμπιστοσύνη στα μέτρα και στους ειδικούς χάνεται.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης καθώς αντιμετωπίζεται σαν πειραματόζωο, σαν χάμστερ κλειδωμένο σε κλουβί που πάνω του δοκιμάζονται κάθε λογής φάρμακα ώσπου να βρεθεί το σωστό.

Και με λίγο τυράκι απλά συντηρείται, αλλά οι περισσότερες πιθανότητες σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι υπέρ της επιβίωσης.

Πηγή: starsports.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΒΩΝ Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 47-51

Παναγιώτης Νικολάου

Στοίχημα: Ματς ζωής για Βέρντερ!

eviasports

Β’ ΕΠΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): Μαντούδι-Δόξα Προκοπίου 3-0

Κώστας Λαγός
-->