ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στ. Σωτηρίου: ‘Στόχος πάντα η πρωτιά’

Δηλώσεις του προέδρου των Αβαντίδων Στέφανου Σωτηρίου, στην επανέναρξη προπονήσεων της ομάδας της, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1/3.

Για την επανέναρξη προπονήσεων και την ΕΠΟ: ‘Ξεκινάμε σε μια δύσκολη περίοδο. Κάναμε τεράστια προσπάθεια με πιέσεις προς την ΕΠΟ για διάφορα πράγματα. Αν και γνωρίζουμε ότι η ΟΥΕΦΑ έχει χρηματοδοτήσει το γυναικείο ποδόσφαιρο με 1.5 περίπου εκατομμύριο ευρώ (συν άλλα πέντε εκατομμύρια ευρώ για το ‘covid crisis’), δυστυχώς -και το λέω ξανά με λύπη- η ΕΠΟ δεν έχει βοηθήσει ούτε με μισό ευρώ. Ο κάθε πρόεδρος και η κάθε ομάδα προφανώς, η κάθε διοίκηση, με δική της πρωτοβουλία και δικούς τους πόρους έχει προχωρήσει στο να καλύπτει όλα αυτά τα επιπλέον έξοδα, που έχουν δημιουργηθεί, λόγω της σημερινής κρίσης’.

Για τον στόχο των Αβαντίδων στο πρωτάθλημα και το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: ‘Ο στόχος παραμένει υψηλός. Ο στόχος πάντα για μένα -δεν ξέρω για τους υπόλοιπους- είναι η πρωτιά. Ήδη στην Ευρώπη το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε πάρα πολύ καλά σημεία. Αυτή τη στιγμή εμείς είμαστε ακόμα αρκετά χρόνια πίσω. Κάποιοι που έχουμε παραμείνει στον χώρο αυτό, προσπαθούμε να το κάνουμε πιο δυνατό στην Ελλάδα το γυναικείο ποδόσφαιρο και πιστεύω να τα καταφέρουμε’.

Για τον έχει πληροφορίες για την ‘εικόνα’ του πρωταθλήματος και το αν θα υπάρχει αποχώρηση ομάδων: ‘Έχω κάποιες ενδείξεις ότι 1-2 ομάδες δεν μπορούν να δηλώσουν. Ακόμα δεν έχω κάτι επίσημο, απλά μέσα σε τηλεδιάσκεψη είχε ειπωθεί αυτό, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι σίγουρο. Επίσης γνωρίζω ότι θα ξαναγίνει κλήρωση για τον ένα γύρο του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί’.

Για τις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία και στο προπονητικό τιμ: ‘Κρίναμε σκόπιμο να γίνει αυτή η αλλαγή επειδή οι προηγούμενες προπονήτριες μας λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία και όλο το κομμάτι των προπονήσεων, πιστεύοντας ότι ο καινούργιος προπονητής και γενικότερα το καινούργιο προπονητικό τιμ, και με τη βοήθεια του Αντώνη Πριόνα (ως αρωγός στην προσπάθεια μας), θα θέσουν τις βάσεις για να πρωταγωνιστήσουμε’.

ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ: Προπονητική επανεκκίνηση! (video)

ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ: Επανεκκίνηση με ‘rapid test’! (photos)

Ντ. Κνέζεβιτς: ‘Να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, για την έναρξη του πρωταθλήματος’

Μ. Χριστοφορίδη: ‘Ευκαιρία να αποδείξουμε ότι δεν έκαναν λάθος για μας’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σαν Σήμερα (28/1/2017): Αρτάκη-Ελλήσποντος 2-1

eviasports

Σαν Σήμερα (3/4/2016): Αβαντίδες-Πανηλειακός 2-0

eviasports

Photo album απ’ το Αθλόπολις-Ληλάντιο

Κώστας Λαγός
-->