Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Κρήτης σε ΕΠΟ: ‘Η Γ’ Εθνική να συνεχιστεί με όσες ομάδες το επιθυμούν-να μην υποβιβαστούν οι υπόλοιπες’

Κοινή επιστολή προς την ΕΠΟ κοινοποιήσαν οι τοπικές ποδοσφαιρικές ενώσεις της Κρήτης, ζητώντας να υπάρχει οικονομική στήριξη στα σωματεία που θα αποφασίσουν να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τα υπόλοιπα που δεν θα συνεχίσουν να μην υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά:

‘ΠΡΟΣ

Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Πρόεδρο ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο

Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΠΟ

Επιτροπή Διοργανώσεων ΕΠΟ

ΕΠΣ όλης της χώρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υφυπουργείο Αθλητισμού – ΓΓΑ

Αγαπητέ πρόεδρε

Αγαπητοί συνάδελφοι

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες με έντονο προβληματισμό τις εξελίξεις γύρω από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αφουγκραζόμαστε την έντονη ανησυχία που διακατέχει την πλειοψηφία των ομάδων στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αντιλαμβανόμαστε την σύγχυση που έχει δημιουργηθεί.

Μετά από τέσσερις μήνες αγωνιστικής αδράνειας, τα σωματεία της Γ’ Εθνικής καλούνται χωρίς ρεαλιστικό σχεδιασμό, εν μέσω των τεράστιων προβλημάτων που έχει επιφέρει η πανδημία COVID-19 στην υγεία, στην κοινωνία, στην οικονομία κ.α., να συμμετέχουν σε μια διοργάνωση που είναι ακόμα αμφίβολο αν θα επιτραπεί να ξεκινήσει, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει ουσιαστικά η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Κι όλα αυτά υπό την απειλή ότι η μη δήλωση συμμετοχής, θα σημάνει τον υποβιβασμό των σωματείων στα τοπικά πρωταθλήματα ΕΠΣ.

Η πλειοψηφία των σωματείων της Κρήτης εξέφρασε εγγράφως τη θέση ότι «με τις παρούσες συνθήκες δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής».

Κατανοούμε την πλειοψηφία των σωματείων που θεωρούν ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Ασφαλώς κατανοούμε και όσους έχουν στην παρούσα φάση τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια επίσημη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Μάλιστα, εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα, είναι απαραίτητη η οικονομική υποστήριξη στα σωματεία που θα πάρουν την απόφαση να αγωνιστούν.

Τι προτείνουμε από την δική μας πλευρά:

Η ΕΠΣ Ηρακλείου έχει επικοινωνήσει τις τελευταίες ώρες με τις ΕΠΣ της Κρήτης, με πάρα πολλά σωματεία αλλά βρίσκεται και σε ανοιχτή γραμμή με ΕΠΣ απ’ όλη την χώρα.

Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία η ΕΠΣ Ηρακλείου, η ΕΠΣ Χανίων, η ΕΠΣ Ρεθύμνου και η ΕΠΣ Λασιθίου να σας καταθέσουμε την εξής κοινή πρόταση:

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής να συνεχιστεί με τις ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν έχοντας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ την οικονομική στήριξη της ΕΠΟ και των φορέων και όσες ομάδες θεωρούν ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα να μην υποβιβαστούν, να μην έχουν καμία κύρωση και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής κανονικά στην επόμενη διοργάνωση Γ’ Εθνικής περιόδου 2021-2022, αφού είναι άδικο να τους επιβάλετε ποινή και υποβιβασμός, για κάτι για το οποίο καμία ευθύνη δεν φέρουν (πανδημία COVID-19).

Αγαπητέ πρόεδρε

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ζητούμε η πρότασή μας να τεθεί στη διάθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ και να γίνει αποδεκτή, δεδομένου ότι απηχεί στην πλειοψηφία των ομάδων Γ’ Εθνικής και ΕΠΣ όλης της Ελλάδας.

Αναμένουμε για τις δέουσες ενέργειές σας.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ
ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΙΤΟΣ ΧΝΑΡΗΣ
ΕΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ’.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΑΟ Κανήθου: Δείπνο ενόψει της νέας σεζόν! (photos)

Κώστας Λαγός

Λ. Αυγενάκης: ‘Δεν μιλήσαμε για αναδιάρθρωση στην τηλεδιάσκεψη’ (video)

eviasports

Τ. Αυλωνίτης: Γκολ & εξαιρετική εμφάνιση με Στουρμ Γκρατς (video)

Κώστας Λαγός
-->