EVIASPORTS Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν Σήμερα (25/2/2018): Απόλλων Ερέτριας-Σκεπαστή 1-2 (video)

Την μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ, παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν τ΄ απόγευμα της Κυριακής 25/2 στο γήπεδο της Ερέτριας. Ο πρωτοπόρος Απόλλωνας γνώρισε την δεύτερη φετινή του ήττα -και πρώτη μετά το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής με τον Λήλα- απ΄ την νεοφώτιστη Σκεπαστή, που παρότι έπαιζε με 10 παίχτες απ΄ τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, στην συνέχεια κατάφερε να βάλει δύο γκολ στους πρωτοπόρους και να προηγηθεί δύο φορές και τελικά να πάρει δίκαια ένα ιστορικό ‘διπλό’. Μάλιστα το αποτέλεσμα αυτό έβαλε ακόμη μεγαλύτερη ‘φωτιά’ στην κορυφή, αφού ο Λήλας πλησίασε στον πόντο την ομάδα της Ερέτριας και δίκαια κανείς μπορεί να υποστηρίξει, πως η μάχη του τίτλου στο τελευταίο τρίτο του πρωταθλήματος, θα γίνει με τους δύο διεκδικητές να ξεκινούν σχεδόν απ΄ την ίδια ‘αφετηρία’! Αξίζει ακόμη να μνημονεύσουμε την φοβερή πορεία της Σκεπαστής στον δεύτερο γύρο, που κάνει ουσιαστικά πορεία πρωταθλητισμού, όντας αήττητη, με τέσσερις νίκες και μόλις μια ισοπαλία και έχοντας μαζέψει 13 βαθμούς, δηλαδή έναν περισσότερο απ΄ αυτούς που είχε μαζέψει σ΄ ολόκληρο τον πρώτο γύρο!

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν απ΄ τα πρώτα λεπτά τις διαθέσεις τους -να παίξουν στα ‘ίσια’ για το ‘τρίποντο’ τον μεγάλο τους αντίπαλο- και στο 11΄ δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζουζουλή, ο Ε. Τόρα απέκρουσε ασταθώς (μάλλον ήθελε να μπλοκάρει) και έστειλε την μπάλα στον Καλλίτση, που με κεφαλιά θα έστελνε την μπάλα στα δίχτα, αν δεν έδιωχνε σωτήρια πάνω στην γραμμή του τέρματος ο Μετσανάι. Αυτή η φάση, μάλλον λειτούργησε σαν ‘εγερτήριο’ για τους ‘Απολλωνιστές’, που στην συνέχεια ανέβασαν την απόδοση τους και πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το πρώτο τέταρτο (χωρίς πάντως η Σκεπαστή να πάψει να δείχνει επικίνδυνη). Μάλιστα στο 13΄, είχαν την πρώτη καλή τους τελική προσπάθεια, με -όχι ιδανικό- πλασέ του Σμυρναίου μέσα στην περιοχή σε φάση τετ-α-τετ με τον Αλεξίου, όμως ο τερματοφύλακας της Σκεπαστής έπεσε ωραία και έγκαιρα και απέκρουσε. Δέκα λεπτά μετά, ο Πολυχρόνης εκτέλεσε φάουλ ψηλοκρεμαστά, προς τον ακάλυπτο Τόρα, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, όχι με τρόπο ώστε ν΄ απειλήσει τον Αλεξίου, που μπλόκαρε με χαρακτηριστική άνεση. Στο 32΄ είχαμε ακόμη μια σημαντική επιθετική στιγμή για τους γηπεδούχους, με τον Γ. Τόρα, να τροφοδοτεί με ωραία διαγώνια πάσα μέσα στην περιοχή τον Σμυρναίο, το συρτό πλασέ του οποίου, έφυγε πέρασε έξω, ελάχιστα δίπλα απ΄ το δεξί κάθετο δοκάρι της Σκεπαστής. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να ‘απειλούν’, λίγο πριν την ανάπαυλα, με σουτ του Ζουζουλή, λίγο έξω απ΄ την περιοχή, που πέρασε λίγο πάνω απ΄ τ΄ οριζόντιο δοκάρι του Τόρα.

Στο 53΄, θεωρητικά, τα πράγματα έγιναν δύσκολα για την ομάδα του Βαγγέλη Μπεκάκου, αφού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Γεωργίου για εξύβριση. Όμως η Σκεπαστή, δεν το έβαλε κάτω και τέσσερα λεπτά μετά κατάφερε ν΄ ανοίξει το σκορ, με μια ωραία αντεπίθεση, που ξεκίνησε απ΄ τα πόδια του Ζουζουλή, που έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου. Την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Θανάση Θαλασσινό και εκείνος με την σειρά του πάσαρε ιδανικά μέσα στην περιοχή προς τον Γιάννη Θαλασσινό του Βασίλη, που με ωραίο συρτό διαγώνιο σουτ, έστειλε την μπάλα να χτυπήσει πρώτα στην εσωτερική μεριά του δεξιού δοκαριού των γηπεδούχων και στην συνέχεια να περάσει την γραμμή του τέρματος, για το 0-1. Οι Ερετριανοί ‘απάντησαν’ σχετικά γρήγορα και στο 62΄ κατάφεραν να ισοφαρίσουν, μετά από μπάσιμο απ΄ τα πλάγια στην μεγάλη περιοχή του Καλοχωρίδη, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Σμυρναίο, που με συρτό σουτ-πάσα έστειλε την μπάλα στον Γ. Τόρα, που απ΄ το ύψος της μικρής περιοχής με περίτεχνο τρόπο (‘τακουνάκι’ με πλάτη στον τέρμα) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Γρήγορα όμως πήραν και πάλι το προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι. Σε στημένη φάση που ξεκίνησε και πάλι απ΄ τα πόδια του Ζουζουλή, που εκτέλεσε φάουλ (κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ). Ο Θανάσης Θαλασσινός πήρε την μακρινή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δεξί ‘γάμα’ της εστίας των γηπεδούχων για το τελικό 1-2. Ως το φινάλε του αγώνα, ο Απόλλων πίεσε για ν΄ ανατρέψει το αρνητικό αποτέλεσμα, δημιούργησε κάποιες τελικές ενέργειες, αλλά η Σκεπαστή ψυχωμένα και δίκαια κράτησε το μεγάλο «διπλό» και έκανε ακόμη ένα μεγάλο βήμα παραμονής.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκάτσος/Κωνστάντιος-Παππάς.

ΓΚΟΛ: 62΄ Γ. Τόρα-57΄ Ι.Β. Θαλασσινός, 66΄ Θ. Θαλασσινός.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Βαλκάνος): Ε. Τόρα, Μετσανάι, Καρβελάς (46΄ Μπασινάς), Βελαέτης, Σμπιλήρης (60΄ Τρεγκάι), Καλοχωρίδης, Ντουλαβέρης, Πολυχρόνης, Σμυρναίος, Γ. Τόρα, Μώρος (60΄ Αγραφιώτης).

ΣΚΕΠΑΣΤΗ (Γιώργος Τσαραμίρσης-Βαγγέλης Μπεκάκος): Αλεξίου, Ι.Θ. Θαλασσινός, Ντέντης, Καλλίτσης, Καψάλας, Κωνσταντός, Γεωργίου, Ι.Β. Θαλασσινός (90΄+4΄ Παλάντζας), Τηλιόπουλος (87΄ Π. Γερογιάννης), Θ. Θαλασσινός (74΄ Τσούπρος), Ζουζουλής (79΄ Δ. Γερογιάννης).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Μακρυκάπα-Λήλας Βασιλικού 1-2, Αστέρας Βατώντα-Ολυμπιακός Χαλκίδας 3-1, ΑΕΚ Χαλκίδας-Καστέλλα 2-3, Παντριαδικός-Κόσκινα 2-1, Όλυμπος Γυμνού-Ηρακλής Ψαχνών 3-0, Αυλωνάρι-Αιδηψός 2-0, Ελλήσποντος-Αρτάκη 1-1, Απόλλων Ερέτριας-Σκεπαστή 1-2.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Απόλλων Ερέτριας 50, Λήλας Βασιλικού 49, Αυλωνάρι 33, Αρτάκη 33, Μακρυκάπα 32, Όλυμπος Γυμνού 32, Ηρακλής Ψαχνών 27, Αστέρας Βατώντα 27, Καστέλλα 26, Αιδηψός 26, Σκεπαστή 25, Ελλήσποντος 23, Παντριαδικός 21, Κόσκινα 17, Ολυμπιακός Χαλκίδας 12, ΑΕΚ Χαλκίδας 7.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Ερμήλιος-Εύριπος 3-1

Κώστας Λαγός

Αν. Μπαρώτας: ‘Κοιτάμε για το καλύτερο’

Χρήστος Σεφερλής

Γ’ ΕΠΣΕ (ΜΠΑΡΑΖ): Ρομαϊκός-Στύρα 0-1

Κώστας Λαγός