Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ’ Εθνική: Ανακοινώσεις για την επανέναρξη προπονήσεων

Ανακοινώσεις ομάδων για την επανέναρξη προπονήσεων της Γ’ Εθνικής.

Παναιγιάλειος: ‘Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που αφορά στην επανεκκίνηση των προπονήσεων των ομάδων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Σε ένα περιβάλλον όπου η μισή χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ολικού “lock down” και τα κρούσματα της πανδημίας έχουν ανοδική τάση ανακοινώνεται μια απόφαση χωρίς καμία περαιτέρω διευκρίνιση. Με ποιον τρόπο θα πραγματοποιούνται οι προπονήσεις, ποια μέτρα θα ακολουθηθούν, ειδικά στην περιοχή μας που είναι στο “κόκκινο” και με ποια προοπτική;

Θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα; Πώς θα διεξαχθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Η λύση με δυο αγωνιστικές την εβδομάδα είναι εξοντωτική και ειδικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ανεφάρμοστη, αφού οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές εργάζονται ενώ πολλοί είναι μαθητές και σπουδαστές που έχουν υποχρεώσεις στα μαθήματά τους. Θα δούμε πρωτάθλημα ενός γύρου;

Σίγουρα κάποιοι θα αδικηθούν και θα αντιδράσουν. Και το σημαντικότερο, με ποιους οικονομικούς πόρους; Χωρίς εισιτήρια και χορηγούς; Είναι δεδομένο ότι λόγο της κατάστασης οι περισσότεροι παράγοντες αν όχι όλοι, βρίσκονται σε αδυναμία! Ακόμα και η μείωση του κόστους των τεστ, της διαιτησίας και των μετακινήσεων, δεν προσφέρουν κάποια λύση αφού τα ταμεία των περισσότερων ομάδων είναι στο μηδέν.

Πιστεύουμε ότι η πιο ενδεδειγμένη λύση θα ήταν η ματαίωση του πρωταθλήματος για φέτος, ελπίζοντας στην μεταβολή των συνθηκών μέχρι το καλοκαίρι ώστε να έχουμε ένα κανονικό πρωτάθλημα απ’τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, κάτι που έχουν ακολουθήσει κι άλλες αθλητικές ομοσπονδίες. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι τέτοιες μέρες λόγο της πανδημίας, διεκόπησαν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και μάλιστα ανέδειξαν και πρωταθλητές. Κατανοούμε απόλυτα την αγωνία και τους προβληματισμούς των ποδοσφαιριστών, άλλωστε κι εμείς το ίδιο άθλημα υπηρετούμε, όμως η επανέναρξη του στην παρούσα φάση θεωρούμε ότι θα φέρει μεγαλύτερα προβλήματα.

Τι να πουν τα παιδιά μας που σε λίγες μέρες συμπληρώνουν ένα χρόνο διαδικτυακών μαθημάτων μακριά από το σχολείο τους; Τι να πουν οι άνθρωποι της εστίασης, του λιανεμπορίου και τόσων άλλων κλάδων που βάλλονται ανεπανόρθωτα; Όλη η κοινωνία περνάει μια πρωτόγνωρη, δυσάρεστη και πολύ δύσκολη περίοδο. Το χειρότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να στραφεί ο ένας ενάντια στον άλλο.

Ευελπιστούμε οι αρμόδιες αρχές να δουν το πρόβλημα ρεαλιστικά και με περισσότερη σοβαρότητα, διαφορετικά και όσων αφορά τους ενδιαφερόμενους για την δίκη μας ομάδα, με μεγάλη μας λύπη, θα αναγκαστούμε ως υπεύθυνοι της λειτουργίας του Σωματείου μας να αναζητήσουμε νέα διοικητική λύση αφού εμείς αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την κατάσταση’.

Προοδευτική: ‘Σαν Προοδευτική δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στην κοροϊδία που γίνεται… Εσείς κύριοι που μας κλείσατε σε μια μέρα δεν ενδιαφερθήκατε τι έχουμε κάνει όλο το καλοκαίρι πόσο κόπο και χρήμα ξόδεψε η κάθε ομάδα;

Ξαφνικά βγαίνετε και λέτε Παρασκευή βράδυ ότι την Δευτέρα ξεκινάτε προπονήσεις σε μια χρονιά πλέον χαμένη τελείως ποδοσφαιρικά από όλες της πλευρές.

Η Προοδευτική λοιπόν κύριοι δεν θα συμφωνήσει στο βρώμικο παιχνίδι σας για να εξυπηρετήσετε 2-3 ομάδες με αυτήν σας την απόφαση δεν θα γίνουμε παιχνίδι κανενός αρκετά παίξατε με την υπομονή μας.

Είπαμε δώστε μας πλέον πίσω της Κυριακές μας αλλά με προγραμματισμό, όχι να γίνουμε το παιχνίδι κανενός…

ΥΣ: Σεβαστείτε της ομάδες και τους ανθρώπους που έχουνε βάλει τα λεφτά τους στης εποχές που ζούμε, μην διώξετε και αυτούς τους λίγους που μείνανε!’.

Κηφισιά: ‘Με πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση καλώς ορίζουμε την απόφαση για την επανέναρξη του αθλητισμού που σίγουρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Η χθεσινή ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. έφερε ένα τόνο αισιοδοξίας και μία πτυχή χαράς τόσο προς τα σωματεία όσο και προς τους ανθρώπους του αθλητισμού.

Ακούσαμε ενα πολυ ευχάριστο νέο, σε αντίθεση με τις τόσο δυσάρεστες καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η απόφαση αυτή μας δίνει επίσης μεγάλο κίνητρο, γιατί καταλαβαίνουμε πως είμαστε πολύ κοντά στην επαναφορά της κανονικότητας λόγω της ταχείας εφαρμογής των εμβολιασμών.

Η τόσο μεγάλη αποχή από την ενεργό δράση , έχει ήδη ξεπεράσει τα πραγματικά όρια υπομονής για όλους μας και πρέπει να παραδεχθούμε ότι το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός «είναι» για αυτούς που συμμετέχουν μια διαδικασία μοναδικής λειτουργίας.

Οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στα πρόθυρα της εγκατάλειψης και της ψυχολογικής επιβάρυνσης.

Είναι απόλυτα σίγουρο πως ένας μήνας προετοιμασίας για επανέναρξη (γεγονός πολύ δύσκολο σίγουρα), είναι απόλυτα πιο αποδεκτός και επιβεβλημένος, από άλλους επτά μήνες απραξίας, αβεβαιότητας και αφανισμού του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας .

Τα ιδεώδη του αθλητισμού πρέπει να τοποθετούνται πάνω από μικρό σκοπιμότητες , μικροσυμφέροντα και ατομικές διευκολύνσεις. Οι δυσκολίες επανέναρξης, είναι ακριβώς οι ίδιες για όλους που βίωσαν και βιώνουν αυτή την τόσο στενάχωρη και πρωτόγνωρη κατάσταση . Μια δύσκολη συνέχεια είναι ασυγκρίτως καλύτερη, από μια οριστική διακοπή και τις συνέπειες της.

Κανείς δεν παραβλέπει ή δεν αγνοεί τα πραγματικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει αυτή η κατάσταση.

Είμαστε υποχρεωμένοι όμως, όλοι μαζί, ανεξαρτήτως ατομικών συμφερόντων, να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για την επαναφορά μας στην κανονικότητα όσο δύσκολο και αν είναι αυτό!

Πλέον είμαστε τόσο κοντά σε αυτό που όλοι μας από την αρχή αυτής της κατάστασης ουσιαστικά επιθυμούσαμε και με μεγάλη προσμονή περιμέναμε, την επανέναρξη!
Για εμάς, η απόφαση αυτή είναι η αφετηρία και φυσικά δημιουργεί συναισθήματα έντονης χαράς και προσμονής!

Οι θέσεις μας αυτές ως σωματείο θα ήταν ακριβώς οι ίδιες, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που θα είχαμε φέρει τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος .

Πλέον πρέπει να κοιτάξουμε όλοι μπροστά και να αφήσουμε πίσω μας αυτά που τόσο μας ταλαιπώρησαν και μας προβλημάτισαν αυτό το διαστημα.

Πρέπει επίσης να λάβουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μας, πως εκτός απο τις Διοικήσεις που τόσο δύσκολα καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, υπάρχουν αντίστοιχα και χιλιάδες αθλητές, προπονητές και φίλαθλοι που αναμένουν την επανέναρξη και οφείλουμε αυτή τη χαρά να τους τη δώσουμε!’.

ΑΕ Καρίτσας: ‘H Διοίκηση της Α.Ε. Καρίτσας εκφράζει την ικανοποίησή της για την επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων στις ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου.

Αντιλαμβανόμενοι τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες, που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας του Covid-19, εκφράζουμε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας προς τη Διοίκηση του ΠΣΑΤ, τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές όλων των Κατηγοριών, τη Διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Προπονητών και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για την αμέριστη στήριξή τους και τις προσπάθειες, που κατέβαλαν για την επανέναρξη των προπονήσεων.

Η ομάδα μας θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει στο ακέραιο το υγειονομικό πρωτόκολλο, που θα ζητηθεί από τους Λοιμωξιολόγους και την Πολιτεία, καθώς πρωταρχικός σκοπός μας είναι η διασφάλιση και η προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας. Εξάλλου, η πιστή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από όλους είναι ο μοναδικός τρόπος επανεκκίνησης και ολοκλήρωσης του φετινού Πρωταθλήματος’.

Ηρόδοτος: ‘Επισήμως επιστροφή στις προπονήσεις την Δευτέρα 22/2! Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δώθηκε το «πράσινο φως» για επανεκκίνηση αρκετών αθλητικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένου των ομαδικών προπονήσεων ποδοσφαίρου ανδρών της Γ’ Εθνικής κατηγορίας χωρίς την παρουσία θεατών, με εβδομαδίαια τέστ των αθλητών για COVID-19 και εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

H oμάδα μας καλωσορίζει την απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων και αναμένει τις σχετικές οδηγίες και λεπτομερείς όρους για την ασφαλή διεξαγωγή των προπονήσεων’.

Ρεθυμνιακός: ‘Ο ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ Α.Ο. καλωσορίζει την απόφαση των λοιμωξιολόγων και βρίσκεται σε αναμονή για την χορήγηση εκείνων των οδηγιών που θα μας δίνουν την δυνατότητα να πραγματοποιούμε ακολουθώντας πιστά τους όρους και με ασφάλεια προς τους ποδοσφαιριστές αλλά και το τεχνικό επιτελείο, τις προπονήσεις μας.

Βλέπουμε με θετικό «μάτι» την απόφαση της ΓΓΑ για επανεκκίνηση αρκετών από τις αθλητικές δραστηριότητες ανάμεσα στις οποίες και εκείνη των προπονήσεων για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής και είμαστε έτοιμοι να βρεθούμε ξανά στα γήπεδα δημιουργώντας όμως ένα περιβάλλον όπου όσοι μετέχουν στην μεγάλη προσπάθεια του ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ Α.Ο. θα μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ασφάλεια.

Όπως άλλωστε προτάσσουν οι αρχές της οικογένειας του ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ Α.Ο.’.

Μαρκό: ‘Με ανησυχία, αμηχανία και έντονο προβληματισμό παρακολουθεί καθημερινά η Διοίκηση της Μαρκό τις εξελίξεις σχετικά με την Γ’ Εθνική. Δυστυχώς όμως η αντιμετώπιση της Πολιτείας είναι σαν να μην υπάρχουμε ως οντότητες που αντιπροσωπεύουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Δηλαδή, δεν γίνεται αιφνιδιαστικά να λαμβάνονται μονομερείς αποφάσεις εν μία νυκτί, σε μία περίοδο που η χώρα μας δοκιμάζεται από την πανδημία του covid-19 με επαναλαμβανόμενα lockdown και με δραματική δυστυχώς αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων.

Δεν είμαστε αντίθετοι στην επανέναρξη του Πρωταθλήματος, αλλά μόνον και εφόσον υπάρχουν οι σωστές προϋποθέσεις διεξαγωγής, ειδικά σε μία περίοδο όπου απαιτείται πλήρη συμμόρφωση στα πρωτόκολλα ασφαλείας. Με αμέριστη οικονομική βοήθεια από την πολιτεία, στήριξη και πάνω από όλα συνεχή και έγκαιρη ακριβή πληροφόρηση.

Μόλις την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου το βράδυ η Πολιτεία ανακοίνωσε υπό μορφή «αποφασίζω και διατάζω» ότι την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει προπονήσεις η Γ’ Εθνική κατηγορία, αφήνοντας άφωνους όλους μας μετά από 4 μήνες αγωνιστικής απραξίας αλλά και χρονικών περιόδων όπου υπήρχε μεγάλη μείωση των κρουσμάτων, προκειμένου να επανακινήσει έγκαιρα το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, χωρίς καμία συζήτηση, και το βασικότερο χωρίς να μας γνωστοποιηθούν οι προϋποθέσεις διεξαγωγής.

Η επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων δεν γίνεται απλά πατώντας ένα κουμπί, απαιτούνται προϋποθέσεις και ενέργειες τις οποίες και παραθέτουμε ενδεικτικά:

Άμεση διενέργεια εργομετρικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο της φυσικής και μυϊκής κατάστασης των αθλητών μετά από την πολύμηνη απραξία προς αποφυγή πιθανών τραυματισμών, εβδομαδιαίοι έλεγχοι για covid-19, προετοιμασία τουλάχιστον 40 ημερών, άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων με πιθανή συντήρηση επισκευή αυτών, καθώς και διεξαγωγή φιλικών προετοιμασίας με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλων οικονομικών υποχρεώσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα μηδενικά έσοδα από εισιτήρια αγώνων λόγω απαγόρευσης εισόδου των φιλάθλων, τα υπέρογκα έξοδα ταξιδιών, τις διαιτησίες που αγγίζουν τα 1.000 ευρώ ανά αγώνα καθώς και τα μηδέν έσοδα από χορηγίες, δυστυχώς Κύριοι δεν μπορεί να επανακινήσει ένα ήδη ταλαιπωρημένο πρωτάθλημα υπό αυτές τις συνθήκες και να υπάρχει η δέσμευση ότι θα ολοκληρωθεί.
Απαιτούμε κατανόηση, σεβασμό και βιώσιμες για τα Σωματεία αποφάσεις και ενέργειες.

Παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε άμεσα τις προϋποθέσεις υλοποίησης της βεβιασμένης ληφθείσας απόφασης, ώστε να έχουμε πλήρη επίγνωση του τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε και αν φυσικά μπορούμε.

Πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι το επιθυμητό δεν είναι πάντα εφικτό.

Μετά τιμής,
Για το ΔΣ της Μαρκό
Ο Πρόεδρος
Μ.Χ.ΒΟΛΗΣ’.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Α’ ΕΠΣΕ: Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής (24-25/11)

Κώστας Λαγός

Σχολικοί αγώνες: Τ’ αποτελέσματα της Τρίτης 14/2-το πρόγραμμα της Τετάρτης 15/2

Κώστας Λαγός

ΑΟ Χαλκίς: Οι διαιτητές με Παναγρινιακό (29/1)

Κώστας Λαγός