BLOGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στήλες

Προβληματισμός στις ομάδες μας για το προπονητικό ‘restart’

‘Μουδιασμένα’ υποδέχτηκαν την απόφαση για το δικαίωμα επανέναρξης προπονήσεων απ’ τη Δευτέρα 22/2, τόσο οι Αβαντίδες, που μετέχουν στην Α’ Εθνική γυναικών, όσο και οι Αρτάκη και Ηρακλής Ψαχνών, που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική ανδρών.

Τα σημεία της απόφασης που δεν έχουν διευκρινιστεί, προβληματίζουν τους παράγοντες και των τριών ομάδων της Εύβοιας, που καλούνται να επαναδραστηριοποιήσουν ‘οργανισμούς’ οι οποίοι βρίσκονταν σε απραξία, σχεδόν τέσσερις μήνες και σε δύσκολες συνθήκες και συγκυρίες, σε κάθε επίπεδο. Η απόφαση για επανέναρξη προπονήσεων δεν συνοδεύτηκε με αντίστοιχη σχετική απόφαση που να αφορά την επανέναρξη και των αγωνιστικών υποχρεώσεων (οι Αβαντίδες δεν είχαν προλάβει καν να ξεκινήσουν τις επίσημες υποχρεώσεις τους τη φετινή περίοδο), με τις ομάδες να έχουν απλά δικαίωμα προς το παρόν να προπονούνται επ’ αόριστον και μέχρι…νεωτέρας.

Παράλληλα δεν έχει γίνει γνωστό το τι θα γίνει με τα τεστ για τον κορονοϊό, με το οικονομικό κόστος για την πραγματοποίηση τους να είναι ιδιαίτερα δαπανηρό, όταν μάλιστα αυτό αφορά  ‘οργανισμούς’ με ιδιαίτερα μειωμένα έσοδα, από χορηγούς αλλά και εισιτήρια (λόγω της απαγόρευσης φιλάθλων στα γήπεδα). Επιπρόσθετα, με την Εύβοια να βρίσκεται στο ‘κόκκινο’ των περιοχών με κορονοϊό, υπάρχουν και άλλα πρακτικά προβλήματα, που αφορούν τις ώρες προπονήσεων και με δεδομένη την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 μ.μ., αλλά και τις εργασιακές υποχρεώσεις πολλών αθλητών και αθλητριών.

Ειδικά σε ότι αφορά τις ομάδες μας της Γ’ Εθνικής, μετά την αναγγελία αναδιάρθρωσης των εθνικών κατηγοριών με κατάργηση της Football League, δεν μπορούν ουσιαστικά να κάνουν αγωνιστικά πλάνα και να θέσουν στόχους, χωρίς την ύπαρξη ανανεωμένης προκήρυξης του πρωταθλήματος τους. Ένα πρωτάθλημα που ακούγεται ότι μπορεί να γίνει σε… ένα γύρο, όπως και εκείνο της Α’ Εθνικής γυναικών, στο οποίο μετέχουν οι Αβαντίδες.

Ήδη οι διοικούντες των συλλόγων της Εύβοιας σε εθνικό ποδοσφαιρικό επίπεδο, έχουν αρχίσει επαφές και διαβουλεύσεις, με το ενδεχόμενο κάποια εξ αυτών να πατήσει αύριο σε χλοοτάπητα να θεωρείται απίθανο. Κάτι όμως που αναμένεται να συμβεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και για τις τρεις, με την ελπίδα όσο το δυνατόν πιο σύντομα να δοθούν διευκρινίσεις και ευχάριστες ειδήσεις, για αυτήν την απόφαση της ΓΓΑ. Απόφαση που αντικειμενικά κάποιος μπορεί να χαρακτηρίσει βιαστική και ανακόλουθη των προτεραιοτήτων που είχε θέσει η πολιτεία (και… κόντρα στο κλείσιμο άλλων δραστηριοτήτων που είχαν ανοίξει), όσο και αν κάθε φορά είναι ελπιδοφόρο βήμα και μήνυμα -επιστροφής στην κανονικότητα- η ‘επανεκκίνηση’ και αθλητικών δραστηριοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

DERNEKI (ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ): Αποτελέσματα, βαθμολογία & σκόρερς (24/7)

Κώστας Λαγός

Photo album απ’ το Αστέρας Βατώντα/Ακαδημία Αρτάκης–Κύζικος/ΑΟΝ Αρτάκης

Κώστας Λαγός

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (ΓΥΝΑΙΚΩΝ): Πιερίδες Μούσες-Απολλωνίδες Ερέτριας 2-0

Κώστας Λαγός
-->