BLOGS EVIASPORTS.GR ΣΤΗΛΕΣ Χωρίς κατηγορία

Θανάσης Κούτος: Μπουρλότοοο..! Και σάτιρα στη… σάτυρα

Με τον Θανάση Κούτο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

 

Μπουρλότοοο..!

Και σάτιρα στη… σάτυρα

Κάπως έτσι θα αντιδρούσε η συγχωρεμένη Σαπφώ Νοταρά στις μέρες μας, με τα διαδραματιζόμενα, στο πάλκο, στο σανίδι, στα καμαρίνια, στους στίβους… υγρούς και ξηρούς!

Και αυτός ο ‘έρμος’, ο Δημήτρης Χορν… τι το ‘θελε εκείνο το ‘ηθοποιός σημαίνει φως’, που δυστυχώς σήμερα εκεί στα παραδεισένια δώματα ωρύεται ο χριστιανός, με τα καμώματα κάποιων εν ζωή ομότεχνων απόγονων του… ‘τους περιπατούντες εν τη σκοτία’..!

Και μόνον ο Πάνας και οι Σάτυροι, οι ακόλουθοι του, είναι αυτοί χαίρουν και πανηγυρίζουν για τους Νεοέλληνες-πεοκρούστες όσους αιδιόθεν φερόμενους και συρόμενους και βεβαίως ο βιβλικός Αυνάν, που τιμούν ιδιαιτέρως στις αφηγήσεις τους και στα καταγγελόμενα… μεσόκοπες κυρίες… που δύο και τρεις πλέον δεκαετίες πριν, εκόντως-ακόντως, σκανδάλισαν με τα κάλλη τους και ‘τύφλωσαν’ τον φρόνιμο λογισμό κάποιων σαραντάρηδων και βάλε, εκείνη την περίοδο, στο χώρο της άθλησης και των θεαμάτων…

ΣΠΟΝΔΗ ΣΤΟΝ ΑΥΝΑΝ:

‘Και προσελθούσα η νεανίσκη ηρώτα τον ηγεμόνα:

Τι ουν ποιήσω ίνα δόξα θαυμαστήν τοις ανθρώποις κτήσομαι..;

Και απεκρίθη αυτή ο ηγεμών:

Χορόν Σολωμίζοντα και οπισθίαν σην πλευράν όψομαι, χαράν δε οφθαλμών ιδέσθαι…

Η δε νεανίσκη εταράχθη σφόδρα ορώσα αυτόν πεοκρούντα και εξελθούσα του δώματος εβλαστήμη και απέπεμψε αυτόν.

Ο δε Μπιμπίλας ο αρχιερεύς των απανταχού Σεη-τών εξεμάνη και μέγας θυμός κατέλαβεν αυτόν, μεμαθώς τας ανομίας των παροικούντων και ερρωμένος ανθιστάμενος την ανομίαν παρέδωκεν τα καταγγελόμενα εις την συναγωγήν…’.

‘Πέτρου και Παύλου το ανάγνωσμα’

Δεν θα συνεχίσω αναφερόμενος, στα συνήθη των ημερών και αενάως επαναλαμβανόμενα, περί ‘χιονοστιβάδας’ καταγγελιών και τα συναφή παπαγαλίζοντα των ΜΜΕ.

‘Θεριά οι άνθρωποι…’ κατά τον Κώστα Βάρναλη. Στις μέρες μας, η κοινωνία σε περιδίνηση. Οι ανατροπές προώθησαν τον άλλο τρόπο σκέψης. Ο άνθρωπος, στην εποχή του απόλυτου υλισμού, μια άμορφη σκληρή μάζα!

Ο ρομαντισμός, ένα πτωχοδρομικό σύμπλοκο συναισθημάτων, για τους νεωτεριστές, ένα σύμπλεγμα των λιγόψυχων μικρανθρώπων… Αποτραβήχτηκε και ρίφθηκε στο βάραθρο της λήθης.

Γράφει ο Μενέλαος Λουντέμης στην ‘ΕΚΣΤΑΣΗ’:

‘Ένα είναι το άπαντο στη ζωή: Να καταφέρει ο άνθρωπος να εκτιμήσει την ύλη του. Να σε δει έξω από το μεταφυσικό νεφέλωμα, να σε δει σαν καθαρή ύλη. Τότε και μόνο θα σε σεβαστεί…’.

Η ύλη έχει να κάνει με την αφή, το χρήμα, την σάρκα. Και σήμερα βρίσκει πρόθυμους υποστηρικτές, διαπλεκόμενους, μέσα από μια καθετοποιημένη διαφθορά, που ωθεί προς την αλαζονεία, το ψέμα, την διαστροφή, την καθολική ανομία και σ’ όλ’ αυτά η ανθρώπινη φύση δείχνει πάντα επιρρεπής.

Όλα αυτά φρούτα απ’ το ίδιο δέντρο της κοινωνικής σύγχυσης των ιδεών της εποχής μας.

Γι’ αυτό θα αναφωνήσω: ‘Νεοέλληνες με γεια σας τα καινούργια σας τα στέκια… χάρισμα σας’.

Και θ’ αφιερώσω τούτο το χρόνο-ηθογράφημα στους ‘τρεις ιεράρχες’-ψυχαγωγούς, που πρόσφεραν γέλιο, χαρά και ήθος σε γενιές και γενιές Ελλήνων. Στον Αυλωνίτη, στον Σταυρίδη, στον Παπαγιαννόπουλο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πέρσι… σαν σήμερα (19/8/2019)

eviasports

Ο Κώστας Βουτσάς στηρίζει το ‘Αγαπώ και Πράττω’ (videos)

Κώστας Λαγός

Η Ομάδα Φάντασμα (video)

eviasports
-->