ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: Βασική διαφωνία με τον ‘νόμο Αυγενάκη’ ο εκλογικός κατάλογος της ΓΓΑ για τις εκλογές των Ενώσεων

Συνεδριάζει στις 11/2 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ προκειμένου να συζητήσει τους τρόπους αντίδρασης σε διατάξεις του αθλητικού νόμου στις οποίες οι FIFA/UEFA με την επιστολή που έστειλαν στις 8/12 αλλά και η ομοσπονδία είναι αντίθετες.

Η βασική διαφωνία αφορά τον εκλογικό κατάλογο που θα συντάσσει η ΓΓΑ με τα σωματεία που έχουν δικαίωμα να μετέχουν στις εκλογές των ποδοσφαιρικών ενώσεων, με κριτήριο την εγγραφή τους στο μητρώο της ΓΓΑ.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή των FIFA/UEFA “Ο νόμος προβλέπει ότι εφόσον σωματεία δεν διαθέτουν την αναγνώριση και τη σχετική καταχώριση στο μητρώο της ΓΓΑ και συμμετάσχουν σε εκλογική γενική συνέλευση, το Υπουργείο Πολιτισμού Αθλητισμού δικαιούται να ακυρώσει τα αποτελέσματά της και ότι τα μέλη μιας εκτελεστικής επιτροπής που επιτρέπουν σε σωματεία χωρίς αναγνώριση να ψηφίζουν σε μια γενική συνέλευση μιας αθλητικής ένωσης ή επιτρέπουν σε ένα φυσικό πρόσωπο που ανήκει σε ένα τέτοιο σωματείο να είναι υποψήφιο σε αρχαιρεσίες, αυτόματα εκπίπτουν του αξιώματός τους.

Οι FIFA/UEFA υποστηρίζουν ότι τα κριτήρια αυτά δεν θα πρέπει να παραβιάζουν τις υποχρεώσεις της ΕΠΟ να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης του ποια σωματεία μπορούν να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της και τον καθορισμό τού ποιοι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στη γενική της συνέλευση”.

Το θέμα αυτό εκτιμάται ότι θα κυριαρχήσει αφού στο επόμενο διάστημα, αφού μέχρι 31/3 λήγει η διορία που έχει με νόμο δοθεί για διενέργεια εκλογών σε Ενώσεις των οποίων η θητεία έχει λήξει και θα πρέπει να γίνουν εκλογές σε αρκετές Ενώσεις.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Α’ ΕΠΣΕ: Αμαρυνθιακός-Καλοχώρι/Παντείχι 2-0 (video)

eviasports

ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): Αναβλήθηκε το Ολυμπιακός Λίμνης-Ιστιαία

Κώστας Λαγός

Αθλόπολις: ‘Σεζόν όμορφη, δημιουργική, επιτυχημένη αλλά και περίεργη!’

Κώστας Λαγός