ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ. Γκαγκαλούδης: ‘Αν δεν θες να παίξεις, είσαι αντίθετος με την επανέναρξη του αθλητισμού’

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 για τη χθεσινή συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για τη σημερινή πορεία αθλητών και προπονητών για την επανέναρξη του αθλητισμού, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλο αυτό το διάστημα της παύσης των αθλητικών δραστηριοτήτων, λόγω του κορονοϊού.

Για τη χθεσινή συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη: ‘Το θέμα δεν είναι τι θα μας πει ο Αυγενάκης. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση μας, σκεφτείτε να έχετε μπει στον τέταρτο μήνα ανεργίας, αεργίας, χωρίς να σας έχουν πει το γιατί. Είμαστε χιλιάδες άνθρωποι, πολλά αθλήματα που βιοποριζόμαστε από αυτό’.

Για το ότι κάποιοι παράγοντες μπορεί να μη θέλουν την επανέναρξη: ‘Ήρθε η ώρα να φύγουν τα σκουπίδια από τους αθλητικούς χώρους. Αν δεν θες να παίξεις, είσαι αντίθετος με την επανέναρξη του αθλητισμού. Αν σε δέκα μέρες πάνε καλά τα πράγματα και πουν να ανοίξει ο αθλητισμός θέλω να δω αν αυτές οι ομάδες θα κατέβουν στο πρωτάθλημα. Αν δεν κατέβουν θα πω ότι είναι οι μεγαλύτεροι μάγκες. Στοιχηματίζω, όμως, ότι θα κατέβουν’.

Για το αν έχουν κατατεθεί πρωτόκολλα: ‘Δεν είδα κατατεθειμένα πρωτόκολλα. Πριν από πέντε μέρες βγήκε ο κύριος της πολιτικής προστασίας, δεν θέλω να λέω ούτε το όνομά του, και στιγμάτισε χιλιάδες ανθρώπους με ένα τεράστιο ψέμα, που το ίδιο βράδυ ο υπουργούς και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού τον άδειασαν. Ότι ο αθλητισμός είναι η δεύτερη μετάδοση του κορονοϊού. Ο δείκτης είναι 0,04, δηλαδή μισός άνθρωπος στους 100’.

Για τις επαφές με τους ειδικούς: ‘Οι λοιμωξιολόγοι δεν μας βλέπουν εδώ και πόσους μήνες. Σε καμία ενημέρωση δεν υπήρχε το θέμα του αθλητισμού. Θεωρούσαν ότι είμαστε επιχειρηματίες, εκατομμυριούχοι, ότι είμαστε όλοι ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης. Βλέπω στην τηλεόραση να έχουν βγει οι πάντες, αλλά δεν έχω ακούσει δημοσιογράφο να ρωτήσει για τον αθλητισμό. Ακούς για την εστίαση, για όλα, αλλά όχι για τον αθλητισμό. Υπάρχουν οικογένειες που πεινάνε’.

Για την πορεία διαμαρτυρίας αθλητών και προπονητών: ‘Όση διασπορά του ιού έχουν κάνει όλοι οι υπόλοιποι, θα κάνουμε και εμείς. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν πάμε να διασπείρουμε τον ιό. Θα είναι άνθρωποι από όλα τα αθλήματα που είναι στα όρια της εξαθλίωσης. Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα. Έχω ηθική υποχρέωση απέναντι στο παιδί μου, που τη βλέπω να έχει μαραζώσει εδώ και τρεις μήνες’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δρομείς Εύβοιας: Συμμετοχή στο ‘Metsovo Ursa Trail’

Κώστας Λαγός

Η τελική φάση των Νεανίδων 5-9 Αυγούστου στο Μετς. Οι αντίπαλοι του Σύλλα!

Παναγιώτης Νικολάου

Β’ ΕΣΚΑΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΑΣΤ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 47-66

Παναγιώτης Νικολάου
-->