ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Lockdown: Περίπατος διαμαρτυρίας με στολές και μπάλες στον Βόλο

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, οι αθλητές και οι αθλήτριες της Μαγνησίας αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν την ερχόμενη Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιώντας έναν διαφορετικό περίπατο στην παραλία του Βόλου!

Όπως έχει ήδη αναφέρει το «Magnesiasports», βλέποντας τον Αθλητισμό να παραμένει κλειστός, αθλητές και αθλήτριες και όχι μόνο, αποφάσισαν να συντονίσουν τη δράση τους, και το μεσημέρι της Κυριακής θα βρεθούν στην παραλία του Βόλου, φορώντας τις εμφανίσεις και τις φόρμες των ομάδων τους, αλλά και με μπάλες του αθλήματός τους θα κάνουν τον προβλεπόμενο από τα έκτακτα μέτρα περίπατο, θέλοντας να εκφράσουν την αντίδρασή τους κατά της διατήρησης του λουκέτου στον Αθλητισμό.

Η ανακοίνωση που οι εμπνευστές αυτής της κίνησης εξέδωσαν, αναφέρει τα εξής:

‘Mε βάση τις εξελίξεις τους τελευταίους μήνες στα ομαδικά αθλήματα και τις αποφάσεις που έχουν παρθεί τις τελευταίες μέρες, έχουμε φτάσει παράγοντες, προπονητές και αθλητές σε απλούς θεατές, περιμένοντας ο καθένας μας ένα καλύτερο αύριο στο άθλημά μας.

Όλον αυτόν τον καιρό τηρήσαμε κάθε μέτρο της Πολιτείας, εντός και εκτός γηπέδων, με την προοπτική και την γρήγορη επιστροφή μας. Φτάσαμε όμως στον Φεβρουάριο, βλέποντας ότι όλα είναι και χειρότερα. Ακαδημίες κλειστές, με τα παιδιά μας να στρέφονται σε άλλα ενδιαφέροντα. Πρωταθλήματα σε εθνικές και τοπικές κατηγορίες στον αέρα, χωρίς καμία ένδειξη επανεκκίνησης. Και μαζί με όλα αυτά να υπάρχουν άνθρωποι που ζούσανε μέσα από αυτό που έκαναν, να μένουν χωρίς καμία οικονομική στήριξη. Μετά από συζητήσεις μεταξύ μας και την ανταπόκριση όλων, αποφασίσαμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας να κατεβούμε αυτήν την Κυριακή για έναν περίπατο στην παραλία του Βόλου, αλλά διαφορετικό από όλους τους άλλους. Παράγοντες, προπονητές και αθλητές, κυρίως απο τον χώρο του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα φορέσουμε ο καθένας τα ρούχα της ομάδας μας, κρατώντας μπάλες, πολλοί από μας κάνοντας αυτόν τον περίπατο, και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται. Εννοείται είναι ευπρόσδεκτοι και όλοι όσοι ανήκουν σε άλλα ομαδικά αθλήματα και αντιμετωπίζουν τα ίδια με μας. Φοράμε τις μάσκες μας, κρατάμε αποστάσεις. Σημεία εκκίνησης και συγκεντρώσεων δεν θα υπάρχουν. Όποιος από μας φτάνει στην παραλία ξεκινάει τον περίπατό του. Δεν σταματάμε σε πηγαδάκια και συζητήσεις σε μεγάλα γκρουπ. Δεν περιμένουμε κανέναν για να περπατήσουμε. Η ώρα έναρξης είναι στις 12.Τα μικρότερα παιδιά όλων των ακαδημιών προτείνεται μόνο με παρουσία του κηδεμόνα τους να είναι εκεί. Στο όνομα του Αθλητισμού λοιπόν, με τα χρώματα όλων των ομάδων και όλοι για το άθλημα που αγάπησε ο καθένας μας, να δώσουμε το παρών’.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση αναμένεται να είναι σημαντική, με τις επαφές να είναι αρκετά εκτεταμένες τις τελευταίες ημέρες. Όπως σημειώνουν μάλιστα οι διοργανωτές, κάθε αθλητής, αθλήτρια ή μέλη προπονητικού επιτελείου ή διοίκησης συλλόγου, είναι καλοδεχούμενοι σ’ αυτήν την… άτυπη διαμαρτυρία, προκειμένου η Πολιτεία να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος…

Πηγή: magnesianews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιταλικό ποδόσφαιρο: Οι 10 καλύτεροι τερματοφύλακες (videos)

eviasports

Γ’ ΕΠΣΕ: Πρόγραμμα & διαιτητές 12ης αγωνιστικής (5/1)

Κώστας Λαγός

Σαν Σήμερα (20/1/2013): Καστέλλα-Νηλέας Νεοχωρίου 1-1

eviasports
-->