ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δ. Κουπτσίδης: ‘Ο Αυγενάκης προσπαθεί να επιβάλει γεγονότα – Η υποψηφιότητα Ζαγοράκη πρέπει να ξεκινήσει από τις ΕΠΣ’

Για την υποψηφιότητα Ζαγοράκη και την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι 40 Ενώσεις κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη μίλησε στο Metropolis 95.5 ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Δημοσθένης Κουπτσίδης.

Μεταξύ άλλων, ο Δημοσθένης Κουπτσίδης δήλωσε:

Για το θέμα με την υποψηφιότητα Ζαγοράκη: «Το θέμα δεν είναι γιατί κατεβαίνει και δε τέθηκε πότε θέμα για το πρόσωπο του. Έχει να κάνει με τη στάση του υφυπουργού Αθλητισμού που προσπαθεί να επιβάλει γεγονότα να κόψει και να ράψει τον αθλητικό νομό. Εφόσον εκδηλώνει πρόθεση ο Ζαγοράκης, αυτό προσμετράται. Αλλά πρέπει να ξεκινήσει από τις Ενώσεις, όχι να έρχεται ένας υπουργός ως τοποτηρητής. Το καταστατικό της ΕΠΟ είναι εναρμονισμένο με της FIFA και της UEFA.Εδώ και 4 χρόνια υπάρχει η Super League μια λίγκα αποφασίζει τόσα γίνονται στην πρώτη κατηγορία. Το ίδιο γίνεται με Super League 2 και Football League. Τι θέλουν να κάνουν; Να πάρουν και τη σφραγίδα της ΕΠΟ. Θέλουν να ελέγξουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να διαλύσουν τις Ενώσεις, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να μας πουν τι θέλουν. Μόνο αυτό έχει μείνει στην ΕΠΟ».

Για την ανακοίνωση των 40 ΕΠΣ: «Η ανακοίνωση είναι σαφής και στηλιτεύει τις ενέργειες του υφυπουργού και μόνο. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Αν υπάρξουν υποψηφιότητες ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Δε νομίζω ότι υπάρχει ηλικιακό θέμα με την υποψηφιότητα του κ. Ψαρόπουλου. Είναι αυθαίρετο μέτρο, ισχύει μόνο στην Ελλάδα με τον νόμο Αυγενάκη. Ο πλανητάρχης ορκίστηκε σε ηλικία 78 ετών. Το θεωρώ ρατσιστικό και απαξιωτικό, στην Ευρώπη δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Θέλει να δείξει ό,τι αυτός επιβάλλεται. Προσβάλλει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων δεν κλήθηκε η ΕΠΟ, η ομοσπονδία που έχει τα μισά αθλητικά σωματεία της Ελλάδας. Για ποιο λόγο δεν μας αποδέχεται ο κ. Αυγενάκης; Εδώ είμαστε να τοποθετηθούμε».

Δριμύ κατηγορώ 40 Ενώσεων: ‘Μεθοδεύσεις Αυγενάκη με στόχο την άλωση της ΕΠΟ’

Πηγή: soccerplus.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Α’ ΕΠΣΕ: Πανόραμα (16/2)

eviasports

Γ’ ΕΠΣΕ: Πρόγραμμα αγώνων (27-28/11)

Κώστας Λαγός

Β. Ντέμης: ‘Εχθρός του καλού το καλύτερο!’

Κώστας Λαγός
-->