EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Δ. Βαλκάνος: ‘Πρέπει να βρεθεί τρόπος να ‘σπάσουμε’ αυτήν την πολύμηνη αποχή’

Ο προπονητής του Απόλλωνα Ερέτριας Δημήτρης Βαλκάνος σχολιάζει το συνεχιζόμενο ‘lockdown’ και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, λόγω του κορονοϊού, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το πως θα είναι η ‘επόμενη μέρα’ σ’ αυτό αν τελικά η διακοπή της αγωνιστικής δράσης γίνει πολύμηνη.

Για τις οικογενειακές στιγμές εν μέσω ‘lockdown’: ‘Το μόνο ίσως κέρδος με όλη αυτήν την κατάσταση με τον κορονοϊό του τελευταίου χρόνου είναι κάποιες οικογενειακές στιγμές παραπάνω, που δόθηκε η ευκαιρία στον καθένα από μας να ζήσει’.

Για το αν υπήρχε πλάνο για τον αθλητισμό απ’ την πολιτεία για τον χειρισμό του μέσα στην πανδημία του κορονοϊού: ‘Νομίζω έχει φανεί και θα το δούμε και στην πορεία, ότι δεν υπήρχε οργανωμένο πλάνο και στον αθλητισμό, δηλαδή φάσκουν και αντιφάσκουν και νομίζω θα φανεί η ζημιά μετά σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και φυσικά και στον ίδιο τον αθλητισμό. Όλο αυτό μάλλον γίνεται όχι τόσο για τους ίδιους τους αθλητές και τις ομάδες όσο για τον κόσμο που πηγαίνει στα γήπεδα, όπου θα μπορούσαν να είναι πιο αυστηρά τα πράγματα’.

Για τις αναπτυξιακές ηλικίες στον αθλητισμό: ‘Πιστεύω ότι πάνω απ’ όλα είναι κρίμα για τα παιδιά που βρίσκονται σε ηλικία που διεκδικούν πράγματα στον αθλητισμό και θα πρέπει να γίνει κάτι ώστε να μην πάνε αυτές οι γενιές στράφι.

Για παράδειγμα μπορεί αυτή η μικτή Εύβοιας να πήγαινε καλά και να δινόταν οι ευκαιρία σε κάποια παιδιά να ξεχωρίσουν. Δεν γίνεται και δεν πρέπει τα παιδιά αυτής της γενιάς να πάνε χαμένα’.

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα της ‘επανεκκίνησης’: Έχω κατασταλάξει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για να γίνει ‘επανεκκίνηση’ είναι το μπάτζετ των τεστ που πρέπει να γίνεται, γιατί απ’ ότι βλέπω τα εμβόλια θα αργήσουν. Νομίζω αυτό είναι το μεγαλύτερο ‘αγκάθι’. Ακόμη και για τη Γ’ Εθνική ακούγεται ότι μπορεί να μπει ‘ασπίδα’ η κάθε Περιφέρεια, για την κάλυψη του κόστους των τεστ, αλλά για τα τοπικά πρωταθλήματα είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο και να βρεθεί τρόπος να καλυφθεί το μπάτζετ των τεστ. Δύσκολα μπορεί να το κάνει ένας δήμος ή μια ομάδα. Θέλω να είμαι αισιόδοξος, αλλά αυτό είναι ένα κομμάτι που με προβληματίζει’.

Δημοσιεύτηκε από Eviasports.gr στις Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020

 

Για την ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος να γίνει -έστω και ολιγόμηνη- ‘επανεκκίνηση’: ‘Χρονικά θεωρητικά υπάρχουν περιθώρια και ειδικά αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι η σεζόν και τα πρωταθλήματα μάλλον δεν θα γίνουν με τον τρόπο που προβλεπόταν. Ξέρουμε ουσιαστικά ότι αν θα γίνει, θα γίνει με ένα γύρο ή με πλέι-οφ και πλέι-άουτ.

Απλά θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος αν είναι δύσκολο τώρα να επανέλθουμε μετά από τρεις μήνες, πόσο πιο δύσκολο θα είναι και για τα σωματεία αλλά και για τους αθλητές αν τελικά επανέλθουμε μετά από δέκα μήνες. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τον Μάιο τελειώνει ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, κάνει 2-3 εβδομάδες διακοπές, μετά κάνει κάποια πράγματα μόνος του Ιούνιο-Ιούλιο και Αύγουστο ξεκινά προετοιμασία με την ομάδα του. Τώρα όμως αν τελικά ξεκινήσουμε για παράδειγμα τον Ιούλιο, πως θα μπορέσει να προετοιμαστεί και να επανέλθει ένας ποδοσφαιριστής μετά από αποχή 10 μηνών; Ήδη πάρα πολλά παιδιά το έχουν αφήσει, κάποιοι βέβαια κάνουν κάποια πράγματα και τώρα μόνοι τους, αλλά πόσοι είναι αυτοί; Αν κάτι το αφήνεις, σε αφήνει και αυτό.

Για αυτό η άποψη μου είναι ότι αν βρεθεί τρόπος και μας δώσει περιθώριο η κυβέρνηση έστω δύο μήνες, ας παίξουμε αυτούς τους δύο μήνες. Να μπορέσουμε έστω και λίγο να μπούμε στο γήπεδο και να ‘σπάσουμε’ αυτήν την πολύμηνη αποχή. Ας γίνει και ένα πρωτάθλημα πλέι-οφ με τις πρώτες ομάδες και ας αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα το κατά πόσο θα είναι δίκαιο κάποιος να ανέβει η να σωθεί με αυτόν τρόπο. Το θέμα για μένα είναι να μπορέσουμε να επανέλθουμε στο γήπεδο, έστω και για λίγο. Φυσικά όλοι θα πρέπει να κάνουμε αναπροσαρμογή σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και στο οικονομικό κομμάτι.

Μπορεί κάποια παιδιά να είναι πιο προγραμματισμένα και ευσυνείδητα και να κάνουν προπονήσεις και μόνοι τους προκειμένου να κρατηθούν σε ένα επίπεδο, αλλά -όπως έχω συζητήσει και με αρκετούς ακόμη συναδέλφους- την ομαδική προπόνηση μέσα σε μια ομάδα και μέσα σε ένα σύνολο, δεν μπορείς με τίποτε να την αναπληρώσεις και δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Σεβόμενος πάντα την υγεία τα λέω αυτά, απλά υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό και θα πρέπει να βρεθεί μια λύση και για αυτούς. Δεν μπορεί να είναι ανοικτά κάποια άλλα πράγματα που αντικειμενικά μπορούν να συντελέσουν σημαντικά στη διασπορά και να λέμε για τον αθλητισμό ότι κολλάει επειδή κάποιος είναι στα κάγκελα ή απ’ τους πανηγυρισμούς. Εγώ προσωπικά επειδή πλήττομαι με βάση τον αθλητισμό, μιλάω πάνω σ’ αυτό το κομμάτι που γνωρίζω, αν ήμουν στην εστίαση θα μίλαγα γι’ αυτήν, κτλ. Με αυτό ασχολούμαι όλα αυτά τα χρόνια και αυτό μου λείπει και όπως είπα προηγουμένως δεν πρέπει να το αφήσουμε να μας αφήσει και αυτό’.

Δημοσιεύτηκε από Eviasports.gr στις Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΕ Χαλκίδας/Έξω Παναγίτσα: Για 7η σεζόν ο Π. Χάλιος στην τεχνική ηγεσία

Κώστας Λαγός

Photo album απ’ το Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου-Ληλάντιο

Κώστας Λαγός

Γ. Βαγιάννης: ‘Να χαρεί η πόλη μας & να κερδίσει ο καλύτερος’

Κώστας Λαγός
-->