ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΗΛΕΣ

Lockdown: Οι 3 ημερομηνίες ‘κλειδιά’ για καφέ, εστιατόρια – Τι ισχύει με τα μπαρ

Το άνοιγμα της αγοράς αποτελεί το νέο μεγάλο στοίχημα της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να τηρηθούν τα μέτρα και να μην υπάρξει αύξηση στα κρούσματα του κορωνοϊού, με τους ειδικούς να κρίνουν κάθε βδομάδα τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις αρμόδιες αρχές να δηλώνουν ανά πάσα στιγμή έτοιμες να προχωρήσουν εκ νέου σε αυστηροποίηση των περιορισμένων αν υπάρξουν εικόνες συνωστισμού ή άνοδος του ιικού φορτίου.

Ωστόσο, η κυβέρνηση ήδη εργάζεται πάνω στο σενάριο περαιτέρω χαλάρωσης του lockdown άπαξ και η τήρηση των μέτρων και τα κρούσματα είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε να το επιτρέπουν. Τρεις είναι οι ημερομηνίες που έχουν μπει στο «στόχαστρο» ώστε να προχωρήσει η χώρα στην επόμενη φάση της άρσης απαγορευτικού. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αυτή την εβδομάδα θα κριθεί κατά πόσο μπορούν να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα από την Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, ώστε να λειτουργήσουν την περίοδο του χειμώνα. Το άνοιγμα για χιονοδρομικά κέντρα θα φέρει παράλληλα και ελεύθερες μετακινήσεις εκτός νομού.

Η δεύτερη ημερομηνία που έχουν «λοκάρει» οι ειδικοί είναι η πρώτη του Φεβρουαρίου, καθώς θα έχουν περάσει δύο εβδομάδες από το άνοιγμα της αγοράς και τρεις από το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων. Άπαξ και η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας το επιτρέπει, η 1η Φεβρουαρίου είναι η ημερομηνία που προκρίνεται αυτή τη στιγμή για άνοιγμα σε Γυμνάσια και Λύκεια, ώστε να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στα θρανία.

Η τρίτη ημερομηνία αφορά κομμάτι της εστίασης και ειδικότερα τα καφέ και τα εστιατόρια. Το νωρίτερο δυνατό για άνοιγμα έστω αυτών των καταστημάτων είναι η 15η Φεβρουαρίου, καθώς θα απαιτηθούν δύο εβδομάδες που θα είναι ανοιχτά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ώστε να κριθεί η επιδημιολογική τους επίπτωση στην πανδημία. Ωστόσο, εντός της Επιτροπής υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις που θέλουν το άνοιγμα να καθυστερεί ακόμη περισσότερο και μάλιστα τοποθετούν το όποιο άνοιγμα τον μήνα Μάρτιο.

Όσον αφορά τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, η απόσταση για την δική τους επιστροφή είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς θεωρείται εξαιρετικά κοστοβόρα επιδημιολογικά η επαναλειτουργεία τους.

Πηγή: typosthes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λ. Πολίτης: Πρωταθλητής στη Γ’ Εθνική με Αν. Καρδίτσας! (videos)

Κώστας Λαγός

Πέρσι… σαν σήμερα (27/3/2019)

eviasports

Retro Basket: Η ΑΓΕΧ του 1990-91 στο ιστορικό ΚΕΤΕ!

Παναγιώτης Νικολάου