EVIASPORTS.GR Β΄ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Στ. Σταθαράς: ‘Μπορεί να επανέλθει στην κανονικότητα και ο αθλητισμός’

Ο προπονητής του Σταυρού Σταύρος Σταθαράς σχολιάζει τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, που έχουν οδηγήσει στη διακοπή και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της Εύβοιας, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να επιτραπεί η επανέναρξη των προπονήσεων στις ομάδες, στα πλαίσια της επανέναρξης και του ανοίγματος και άλλων δραστηριοτήτων.

Δεν δίνεται απ’ τους υπεύθυνους μια χαραμάδα φωτός για το τι μέλλει γενέσθαι

‘Είμαστε σε μια κατάσταση που αναμένουμε. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να ξεκινήσουν και πάλι τα πρωταθλήματα, γιατί γενικά τα πράγματα φαίνεται να είναι δύσκολα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αφήνουν μια ελπίδα αφήνοντας με κάποια μέτρα να ξεκινήσουν προπονήσεις, όπως έχουν μπει μέτρα σε ότι άλλο έχει ανοίξει ή συνεχίζει να δραστηριοποιείται. Ο άλλος βάζει το κλειδί του και ανοίγει το μαγαζί του ανά πάσα στιγμή, στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό φυσικά δεν είναι έτσι. Θέλει διαφορετικότητα στη διαχείριση των παιδιών για να μπορέσουμε να επανέλθουμε. Θεωρώ ότι έχουν γίνει πολλά λάθη και το κομμάτι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου το έχουν εντελώς ισοπεδώσει. Δεν δείχνει να υπάρχει καμία μέριμνα και δεν δείχνει να ασχολείται κανένας.

Δεν μπορώ να δω φως στον ορίζοντα απ’ τη στιγμή που δεν δίνεται απ’ τους υπεύθυνους μια χαραμάδα φωτός για το τι μέλλει γενέσθαι και το πως θα το διαχειριστούμε. Βαδίζουμε ήδη να συμπληρώσουμε τρεις μήνες που έχουν διακοπεί αγώνες και προπονήσεις’.

Προβληματισμένες οι ομάδες που είχαν επενδύσει στη φετινή χρονιά

‘Σίγουρα ιδιαίτερα προβληματισμένες είναι οι ομάδες που είχαν επενδύσει στη φετινή χρονιά και είχαν φιλοδοξίες, όπως για παράδειγμα η δική μας ομάδα που είχαμε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό τη στιγμή που έγινε η διακοπή των πρωταθλημάτων. Όταν και αν θα ξεκινήσουν πάλι τα πρωταθλήματα πως θα παρουσιαστούν αυτές οι ομάδες και πως θα καταφέρουν πάλι να ρολάρουν; Ακόμη και στο θέμα της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου οι ομάδες που έχουν βλέψεις είναι εγκλωβισμένες, γιατί απ’ τη στιγμή που είναι κλειστές οι ενώσεις πως θα μπορέσεις να πραγματοποιήσεις κάποια μεταγραφή; Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε συζητήσει με κάποια παιδιά που θέλουν να έρθουν να ενισχύσουν την ομάδα μας και δεν μπορούμε να τα αποκτήσουμε’.

Στα περισσότερα παιδιά χάνεται το κίνητρο

‘Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές για να μην κρυβόμαστε όταν δεν υπάρχει μάζωξη των ομάδων τους δεν κάνουν τίποτα ουσιαστικά μόνοι τους, ελάχιστοι είναι αυτοί που δουλεύουν συστηματικά, γιατί στα περισσότερα παιδιά χάνεται το κίνητρο. Άντε μετά ο κάθε προπονητής να μπορέσει να μαζέψει ξανά αυτά τα παιδιά -όταν και αν μας πουν να ξεκινήσουμε- και να τα βάλει σε έναν ρυθμό και να τα φέρει πάλι σε κάποιο επίπεδο ετοιμότητας, για να μπορέσουν να γίνουν και πάλι ομάδα’.

Ο αθλητισμός δεν είχε να επιδείξει κάποια σημαντική επιβάρυνση κρουσμάτων

‘Το να βάλεις δέκα ανθρώπους να προπονηθούν τηρώντας τα πρωτόκολλα δεν το επιτρέπεις, την ίδια στιγμή που αφήνεις να υπάρχει ουσιαστικά συνωστισμός στα σχολεία και πλέον και στα μαγαζιά. Δηλαδή ποιος κρατάει τις ισορροπίες και τις αποστάσεις και σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον προγραμματισμό και την προφύλαξη; Ελπίζω να μπούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε κάποιο ρυθμό, γιατί έχει παραγίνει το κακό. Το ποδόσφαιρο είναι ζωή για πάρα πολλούς ανθρώπους, δεν είναι ένα απλό χόμπι. Ο αθλητισμός έτσι και αλλιώς όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας δεν είχε να επιδείξει κάποια σημαντική επιβάρυνση κρουσμάτων. Αλλού ήταν και είναι προβληματική η κατάσταση σε θέματα εξάπλωσης και συνωστισμού και όχι στον αθλητισμό. Θεωρώ δηλαδή ότι ο συνωστισμός που παρατηρείται σε καταστήματα, σε εμπορικά κέντρα και σε δρόμους είναι πολύ χειρότερος απ’ αυτό που θα δημιουργηθεί στα γήπεδα, στο θέμα καθαρά το αγωνιστικό και το προπονητικό. Και το θέμα των φιλάθλων, που θεωρώ ότι είναι διαφορετικό θέμα με αυτό των ομάδων, μπορείς να το διαχειριστείς, όταν δεν υπάρχει ανοχή όπως υπήρχε πριν’.

Μας στερούν αυτό που αγαπάμε και αυτό που όλοι θέλουμε να υπηρετούμε

‘Όπως και άλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες αφήνουν να επανέλθουν στην κανονικότητα, έτσι μπορεί να γίνει και στον αθλητισμό και μάλιστα και με πιο εύκολο τρόπο, γιατί ως επί το πλείστον μιλάμε για ανοιχτούς χώρους στα γήπεδα και μπορούν να παρθούν άνετα οι απαραίτητες προφυλάξεις. Το θέμα είναι ότι μας στερούν αυτό που αγαπάμε και αυτό που όλοι θέλουμε να υπηρετούμε και το κάνουμε τόσα χρόνια’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Α’ ΕΠΣΕ: Λήλας Βασιλικού-Μακρυκάπα 3-0 (video)

Κώστας Λαγός

Σαν Σήμερα (17/4/2011): Απόλλων Ερέτριας-Δροσιά 0-4

eviasports

Α’ ΕΠΣΕ: Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (31/10-1/11)

Κώστας Λαγός
-->