Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν Σήμερα (10/1/2016): Καστέλλα-Ταμυναϊκός 2-2

Ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε ήταν το ματς ανάμεσα στην γηπεδούχο Καστέλλα και τον Ταμυναϊκό, με τις δυο ομάδες τελικά να μοιράζονται δίκαια από ένα βαθμό. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές και έχασαν ευκαιρίες να πάρουν ‘κεφάλι’ δύο τερμάτων και ο ΑΠΟΚ βρήκε τον τρόπο ισάριθμες φορές να φέρει το ματς στα ίσα. Έτσι οι Αλιβεριώτες απομακρύνθηκαν ακόμη περισσότερο απ΄ την κορυφή (στο -8 μετά την νίκη της ΑΕΚ Χ. στα Ζάρκα). Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην έβδομη θέση και φιλοδοξούν να πλασαριστούν στην πρώτη πεντάδα, βασιζόμενοι στο σχετικά καλό πρόγραμμα που έχουν στις επόμενες αγωνιστικές.

Η ομάδα του Αλιβερίου ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, είχε τον έλεγχο και με καλή κυκλοφορία της μπάλας και πολλές πάσες κατάφερε αρκετές φορές να φτάσει στα αντίπαλα καρέ. Σε μια απ΄ αυτές τις επισκέψεις άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα στο 22΄ με παράλληλη σέντρα ο Κούρτης τροφοδότησε τον Τσαλιαγκό, ο οποίος σούταρε, ο Κηρόπουλος απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά η μπάλα έφτασε στον Θωμά που απ΄ τον άξονα και εντός της περιοχής, με ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 29΄ ο Κηρόπουλος με εκπληκτική επέμβαση στην αριστερή του γωνία κράτησε το σκορ στο 0-1, εξουδετερώνοντας σουτ του Σταμέλου απ΄ το ύψος του πέναλτι, έπειτα από τροφοδότηση του Κούρτη, που έκανε διείσδυση στην περιοχή και γύρισε πριν η μπάλα φύγει έξω. Προηγούμενα, στο 13΄, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είχε κάνει κακή έξοδο και επέμβαση, αφού του έφυγε η μπάλα απ΄ τα χέρια και πήγε στον Αναστασίου, που ήταν δίπλα, ο οποίος όμως δεν βρήκε στόχο απ΄ το πλάι.

Η Καστέλλα, που είχε μόνο 1-2 τελικές στα πρώτα λεπτά, βελτίωσε κάπως την εικόνα της στο τελευταίο τέταρτο του α΄ μέρους και προσπάθησε να ισορροπήσει. Στην επανάληψη ξεκίνησε δυνατά, πήρε την πρωτοβουλία και ευτύχησε να ισοφαρίσει στο 54΄, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ (που κέρδισε στο ημικύκλιο της περιοχής ο Μήτρου) του Σέγκου στην αριστερή γωνία, ο Ντουρέκας έπεσε και έδιωξε με το ένα χέρι, η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και ο Ράζος πιο γρήγορος απ΄ όλους, στην επαναφορά, την έστειλε στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι επανάκτησαν το προβάδισμα εφτά λεπτά, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καρατζά (που κέρδισε ο Θωμάς απ΄ τον Ράζο και αμφισβήτησαν την παράβαση οι γηπεδούχοι). Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο 81΄, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι του Σπανού, ο Μπασινάς -εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια- με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-2. Στο 74΄ ο Κούρτης έχασε την ευκαιρία για να κάνει το 1-3, αφού αστόχησε στην προσπάθεια του να ΄΄κρεμάσει΄΄ τον Κηρόπουλο, απ΄ τα όρια της μεγάλης περιοχής (η μπάλα πέρασε δίπλα απ΄ την δεξιά συμβολή των δοκών). Και πάλι ο Κούρτης με κεφαλιά εντός μικρής περιοχής δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 67΄, μη αξιοποιώντας έτσι την παράλληλη σέντρα του Ιωαννίδη. Αν σε μια απ΄ τις δυο περιπτώσεις ο Ταμυναϊκός είχε σκοράρει, κατά πάσα πιθανότητα, θα είχε ‘κλειδώσει’ το ‘τρίποντο’, κάτι στο οποίο στάθηκε και ο προπονητής της ομάδας Σπύρος Σταματούκος.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λάμπρου/Αντωνίου Χ.-Νικολάου Γ.

ΓΚΟΛ: 54′ Ράζος, 81′ Μπασινάς-22′ Θωμάς, 61′ Καρατζάς.

ΚΑΣΤΕΛΛΑ (Νίκος Κιαπέκος): Κηρόπουλος, Ταψής (72΄ Κεχαγιάς), Ρούσσος (72΄ Τσούτσης), Ταυρής, Ράζος (90΄+2΄ Αναστασίου Χ.), Μπασινάς, Σπανός, Σέγκος, Λαφαζάνης, Μαντάς, Μήτρου.

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Σπύρος Σταματούκος): Ντουρέκας, Λύκος Δ., Ιωαννίδης (82΄ Κοντραζίου), Καρατζάς, Θωμάς, Πιλάτης, Φωτιάς, Τσαλιαγκός Γ., Σταμέλος (68΄ Δήμου), Κούρτης, Αναστασίου Β.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αυλίδα-Λήλας Βασιλικού 1-1, Ελλήσποντος-Αρτάκη 4-1, Παντριαδικός-Δροσιά 1-0, Ολυμπιακός Χαλκίδας-Μακρυκάπα 0-2, Απόλλων Ερέτριας-Αιδηψός 4-3, Ζάρακες-ΑΕΚ Χαλκίδας 1-4, Καστέλλα-Ταμυναϊκός 2-2, Αυλωνάρι-Ιστιαία 3-1.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΕΚ Χαλκίδας 38, Αρτάκη 34, Ιστιαία 31, Ταμυναϊκός 30, Λήλας Βασιλικού 30, Απόλλων Ερέτριας 29, Καστέλλα 25, Παντριαδικός 24, Αυλωνάρι 23, Μακρυκάπα 22, Ελλήσποντος 20, Ολυμπιακός Χαλκίδας 17, Αιδηψός 16, Δροσιά 14, Αυλίδα 13, Ζάρακες 5.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Photo album απ’ το Μακρυκάπα-Ελλήσποντος

Alison Dooley

Γ’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Ανάποδος-Κύζικος Αρτάκης 0-2

Νίκος Μαόφης

Γρ. Παυλούδης: ‘Ο Αρτεμησιακός είναι εδώ’

Κώστας Λαγός