ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Π. Διακοφώτης: ‘Χωρίς την δωρεάν χορήγηση τεστ είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει διεξαγωγή ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων’

Συνέντευξη στο sportcyclades.gr και στο soccerlive.gr παραχώρησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ κ. Παναγιώτης Διακοφώτης.

Tα σημαντικά σημεία της συνέντευξης:

Η άποψη του για το μητρώο και πως θα πρέπει να λειτουργήσει για να είναι αποτελεσματικό: Μεγάλο θέμα συζήτησης που θα απασχολήσει την Ε.Ε. θα υπάρξει αν τελικά διεξαχθεί η Γ΄Εθνική και όχι τα τοπικά πρωταθλήματα, αφού θα πρέπει αν αποφασιστούν ποιοι θα προβιβαστούν και ποιοι θα υποβιβαστούν από την κατηγορία.

Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία της λήψης αποφάσεων για την έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων: ‘Ιδανική ημερομηνία για την έναρξη όπως έχουν πάει τα πράγματα είναι οι πρώτες μέρες του Φλεβάρη. Εμένα μου ζήτησαν να συμμετάσχω σε τηλεδιάσκεψη με τους ποδοσφαιριστές. Οι ομάδες δεν μας ζήτησαν συνάντηση.

Για να ξεκινήσουν προπονήσεις θα πρέπει να υπάρξει και πλάνο για την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Το αίτημα για την κάλυψη του οικονομικού κόστους έχει αποσταλεί μαζί με τα πρωτόκολλα έχει ήδη αποσταλεί στους αρμοδίους και η απάντηση αναμένεται στις 10 με 15 Ιανουαρίου.

Χωρίς την δωρεάν χορήγηση τεστ είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει διεξαγωγή ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Το θέμα της κάλυψης εξόδων διαιτησίας και μετακινήσεων αν ήμουν αποκλειστικά υπεύθυνος θα εισηγηθούν θετικά για την κάλυψη τους, όμως είναι θέμα για το οποίο θα αποφασίσει όλη η Ε.Ε.

Για να καλυφθούν αυτά που ζητάνε ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα τα σωματεία της Γ΄ Εθνικής θα πρέπει η ΕΠΟ να στηριχθεί από την FIFA ή την πολιτεία.

Μέχρι τις 30/6 θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα βάσει κανονισμού. Για κάθε άλλη ημερομηνία θα πρέπει να υπάρξει σχετική απόφαση. Επίσης ήδη δρομολογείται η επέκταση της μεταγραφικής περιόδου μέχρι τις 30 Μαρτίου.

Ένα πράγμα που συζητήσαμε στην Ε.Ε. είναι ότι σίγουρα δεν θα έχουμε play off στη Γ΄ Εθνική και αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα θα πρέπει να αποφασιστεί άλλος τρόπος διεξαγωγής.

Η άποψη mου για τη football league είναι ότι δεν χωράνε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση επανέναρξης των πρωταθλημάτων αν κάποια σωματεία δεν μπορούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να βρεθεί μία λύση ώστε να απαλλαχθούν.

Στηρίζω τον κ. Ψαρρόπουλο. Ναι μου είπε ο κ. Ζαγοράκης ότι είναι επιλογή του Πρωθυπουργού. Καμία ενημέρωση δεν έχουμε. Οι εκλογές θα γίνουν 19 Ιανουαρίου, εκτός και αν υπάρξει νέο lockdown’.

Πηγή: soccerplus.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ: Το νέο πρόγραμμα της Α’ Εθνικής γυναικών (2020-21)

Κώστας Λαγός

ΓΓΑ: Το νέο αυστηροποιημένο πρωτόκολλο για προπονήσεις & αγώνες

eviasports

Αρτάκη: Ανανεώνει με Μ. Γκόφα

eviasports
-->