Ο Νίκος Ρόγκας σχολιάζει τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό, μιλώντας παράλληλα για τις επιπτώσεις της πανδημίας στο κομμάτι των έμψυχων υποδομών του ποδοσφαίρου, τη θητεία του ως αντιπρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ και την ΑΕ Ληλαντίου.
Για τον κορονοϊό: ‘Καταρχάς να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να προσέξουμε όλοι είναι η υγεία μας. Πρέπει να έχουμε υπομονή, πίστη και θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θ’ αλλάξουνε. Αν όλοι ακολουθούμε τις οδηγίες που μας δίνουνε, θέλω να πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε στην καθημερινότητα. Να ακούσουμε λοιπόν τους υπεύθυνους, για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε υγιείς στους χώρους που αγαπάμε. Βέβαια σ’ αυτό θα βοηθήσουν και τα εμβόλια και ευχή νομίζω όλων μας είναι κάποια μέρα, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, να είμαστε και πάλι στο γήπεδο’.
Για το κομμάτι των υποδομών-ακαδημιών του ποδοσφαίρου: ‘Σ’ ότι αφορά τις υποδομές, τα παιδιά για δεύτερη ουσιαστικά σεζόν και δεν γυμνάζονται σωστά και δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Όταν θέλουμε να λέμε ότι η βάση του ποδοσφαίρου είναι οι υποδομές, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με αυτήν την κατάσταση, σ’ ότι αφορά την προπόνηση και την εξέλιξη του αθλητή. Φέρνει πίσω αυτά τα παιδιά. Και όταν μάλιστα δεν υπάρχουν και οι μικτές, οι οποίες δεν θα γίνουν καθόλου φέτος. υπάρχουν παιδιά που ήταν σε μια ηλικία για να πάνε ένα ‘σκαλοπάτι’ παραπάνω, τα οποία δεν θα έχουνε δουλέψει και δεν θα είναι έτσι όπως θα θέλουν και τα ίδια τα παιδιά. Υπάρχουν παιδιά που κάνουνε μεγάλη προσπάθεια από μόνα τους, αλλά είναι διαφορετικό να δουλεύεις με την ομάδα σου, με τους συμπαίκτες σου και ταυτόχρονα με τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις να βγαίνεις στον αγωνιστικό χώρο και να παίζεις παιχνίδια, ούτως ώστε να βλέπεις τα λάθη σου και να βελτιώνεσαι.
Δεν ξέρω κατά πόσο τα πρωταθλήματα των υποδομών θα μπορέσουν να ξαναξεκινήσουνε. Επειδή όμως είναι πρωταθλήματα στα οποία είναι λίγα τα παιχνίδια και είναι κάθε 15 μέρες περίπου, θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει η δυνατότητα -εφόσον επιστρέψουμε στην κανονικότητα- να πραγματοποιηθούν. Το σημαντικό είναι να μπορέσουν να παίξουν τα παιδιά, χωρίς να έχει σημασία αν θα είσαι πρώτος ή δεύτερος κτλ. Να πάρουν δηλαδή παιχνίδια στα πόδια τους’.
Για τη θητεία του στον ΔΟΑΠΠΕΧ ως αντιπρόεδρος του οργανισμού: ‘Εμείς στον Δήμο Χαλκιδέων ξέρετε ότι είχαμε μια ‘μεγάλη’ πληγή τον Αύγουστο, με τα γήπεδα που βγήκαν εκτός λειτουργίας (στο Βασιλικό του ποδοσφαίρου και το κλειστό και των Φύλλων του ποδοσφαίρου) λόγω της έντονης κακοκαιρίας που τα έπληξε. Κάποια έργα στα γήπεδα συνεχίζονται, ήδη το γήπεδο Βασιλικού θεωρώ ότι όταν θα μπούμε στην κανονικότητα θα μπορέσει να λειτουργήσει για προπονήσεις και στο κλειστό έχουν προγραμματιστεί κάποια έργα, βέβαια είναι δύσκολο να προλάβουμε τη φετινή περίοδο.
Αυτή τη στιγμή με τα προβλήματα που προέκυψαν απ’ τον κορονοϊό γίνανε περισσότερες εργασίες στο αθλητικό κομμάτι. Παραδώσαμε και το γήπεδο Βούρκου, που παίζει η Προποντίδα αλλά και άλλες ομάδες, ενώ και στο ‘Μουστάκα-Τζιώτη’ συνεχίζονται οι εργασίες. Και το βοηθητικό στο στάδιο της Αρτάκης είναι έτοιμο, κάτι που θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του ΑΟΝΑ αλλά και θα γίνει αποσυμφόρηση του αγωνιστικού χώρου στο κεντρικό γήπεδο του σταδίου. Από κει και πέρα πιστεύω ότι έχει αλλάξει λίγο η όψη των γηπέδων προς το καλύτερο και στα κλειστά αλλά και στα ανοιχτά. Σημαντικά βελτιωτικά έργα έγιναν και στο κολυμβητήριο, το οποίο νομίζω ότι είναι εντελώς διαφορετικό, προς το καλύτερο, στο οποίο μπορούν οι ομάδες να δουλέψουν πιο καλά και οι αθλητές να χαίρονται τον χώρο στον οποίο γυμνάζονται.
Είναι δύσκολο το κομμάτι των γηπέδων γενικότερα, γιατί ότι και να φτιάχνεις μετά από λίγο κάτι άλλο δημιουργείται. Θεωρώ όμως ότι τα πράγματα στο αθλητικό κομμάτι πάνε καλύτερα. Έχουμε μια καλή συνεργασία με όλες τις ομάδες, μαζί με την πρόεδρο του οργανισμού, την κ. Αϊδίνη. Θέλω να πιστεύω ότι αν ξεπεράσουμε και όλη αυτήν την κατάσταση με τον κορονοϊό, θα γίνουν πολλές ακόμη βελτιώσεις. Αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με τον κορονοϊό θεωρώ πως ήδη θα είχαμε βάλει και την εξέδρα στο ‘Πάρκο Λαού’, που νομίζω θα είναι ένα πολύ ωραίο έργο’.
Για την ΑΕ Ληλαντίου: ‘Εμείς στη σχολή, μαζί με τους προπονητές, συνεχίζουμε κάποια διαδικτυακά σεμινάρια με τον Ολυμπιακό και με τους αθλητές μας. Βέβαια όχι όπως στην πρώτη καραντίνα, γιατί τα παιδιά αυτή τη φορά είναι φορτωμένα ήδη με τα διαδικτυακά μαθήματα. Είμαστε συνέχεια δίπλα στα παιδιά, τα ενημερώνουμε, τους στέλνουμε ασκήσεις κτλ., για να μπορέσουμε όλοι μαζί να περνάμε όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα αυτό το διάστημα’.