EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Στ. Κατσικογιάννης: ‘Αυτή η ‘παύλα’ μπορεί να είναι καταστροφική’

Ο προπονητής της Σκεπαστής Στάθης Κατσικογιάννης σχολιάζει τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και την πιθανότητα επανέναρξης και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της Εύβοιας.

Για τις επιπτώσεις στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο απ’ τον κορονοϊό: ‘Αυτή η ‘παύλα’ μου φαίνεται ότι μπορεί να είναι καταστροφική. Οι ομάδες και σε οικονομικό αλλά και σε τεχνικό-αγωνιστικό κομμάτι βγήκανε εκτός σχεδιασμού και δεν μπορεί να ξέρει κανείς ποια θα είναι η ‘επόμενη μέρα’. Θεωρώ ότι οι ομάδες που θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν πιο εύκολα θα είναι αυτές που έχουν δικά τους δελτία, παιδιά από ακαδημίες, που υπάρχει το στοιχείο της εντοπιότητας. Αυτές οι ομάδες δηλαδή που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν μόνες τους, σ’ ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι’.

Για το αν θεωρεί ότι είναι πιθανό να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα: ‘Αν προχωρήσει ο εμβολιασμός σύντομα και σε ικανοποιητικό βαθμό, τότε πιθανόν και να μην χρειάζεται πλέον να υπάρχουν τα πρωτόκολλα εφόσον οι άνθρωποι θα έχουν εμβολιαστεί, πιστεύω θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε. Θέλω να πιστεύω πως θα παίξουμε, γιατί πλέον αυτή η κατάσταση έχει τραβήξει πολλούς μήνες και βλέπω ότι και οι ποδοσφαιριστές έχουν κουραστεί και ουσιαστικά έχει χαθεί το κίνητρο για να προπονηθούν, έστω και μόνοι τους. Υπάρχει πλέον μια αντίδραση στα παιδιά, και στο ψυχολογικό αλλά και στο οικονομικό κομμάτι.

Το ποδόσφαιρο είναι μια αλυσίδα, από την Α’ Εθνική, ως τα τοπικά. Αν δεν διεξαχθούν ή συνεχιστούν και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, πέρα της Α’ Εθνικής, τι θα γίνει με τα θέματα των προβιβασμών και των υποβιβασμών; Αυτό πιστεύω ότι είναι κάτι που ουσιαστικά κάνει σχεδόν αναγκαία την επιστροφή στην αγωνιστική δράση. Θα πρέπει φυσικά να σκεφτούμε και τα παιδιά 14-15 ετών που ουσιαστικά πάνε να μείνουν για δεύτερη χρονιά χωρίς να παίζουν, κάτι που οδηγεί στη στασιμότητα. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, με εξαίρεση εκείνους της Super League 1 που αγωνίζονται κανονικά’.

Για το αν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΕ: ‘Το να έχουμε αγώνες Κυριακή-Τετάρτη θα είναι πολύ δύσκολο για όλους που έχουν παράλληλα με το ποδόσφαιρο τις εργασίες τους. Αυτό φυσικά θα οδηγήσει στο να είναι πολύ πιθανοί οι τραυματισμοί σε ποδοσφαιριστές, λόγω επιβάρυνσης, σε συνδυασμό φυσικά με την πολύμηνη αποχή του τελευταίου χρόνου. Αν ο άλλος δουλεύει τι θα πεις να αφήσει τη δουλειά του για να πάει να παίξει μπάλα; Θα έχουμε πολλές δυσκολίες. Απ’ την άλλη αυτό που ακούγεται για πιθανή διεξαγωγή μόνο του ενός γύρου, δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι αποδεκτό και δίκαιο, γιατί έτσι κάποιες ομάδες θα έχουν πιο ευνοϊκό πρόγραμμα. Βέβαια μπορεί να πει και κάποιος πως απ’ το να μην παίξουμε καθόλου, ας γίνει και έτσι. Γιατί αν δεν παίξουμε και καθόλου, θα είναι δύσκολο και για τις επόμενες χρονιές, σε θέματα ανόδων και υποβιβασμών, όπως ανέφερα και προηγουμένως. Ιδιαίτερα κάποιες ομάδες έκαναν τις προσπάθειες τους, είναι δύσκολο να τους πεις να ξεκινήσουν απ’ την αρχή. Σίγουρα, θα υπάρχουν δυσαρεστημένοι και ίσως αδικημένοι, αλλά το θέμα είναι να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι. Τις επιπτώσεις δεν τις έχουμε δει ακόμη’.

Ευχές για το 2021: ‘Να ευχηθώ σε όλους, παράγοντες, ποδοσφαιριστές, προπονητές και φιλάθλους καλές γιορτές και πάνω απ’ όλα υγεία. Μακάρι σύντομα να μπούμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΟ Χαλκίς: Ανακοίνωση για έκδοση δικαστικής απόφασης διορισμού διοίκησης

Κώστας Λαγός

Ηρακλής Ψαχνών: Συνεχίζεται η προετοιμασία, ενόψει ‘επανεκκίνησης’ Γ’ Εθνικής (video)

eviasports

Photo album απ’ το ΑΕΚ Χαλκίδας-Έραπος

Κώστας Λαγός
-->