EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Θ. Αναγνώστου: ‘Δύσκολο να παίξουμε πάλι ποδόσφαιρο αυτή τη χρονιά’

Ο προπονητής της Αιδηψού Θανάσης Αναγνώστου σχολιάζει τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και την πιθανότητα επανέναρξης και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της Εύβοιας αλλά και τις εργασίες στο γήπεδο της ομάδας του.

Για τον κορονοϊό: ‘Περνάμε κάποιες στιγμές πρωτόγνωρες και δεν ξέρω τι κατάληξη θα έχουν αυτά που ζούμε τους εννιά τελευταίους μήνες. Όχι τόσο για το θέμα της υγείας, που πιστεύω ότι αυτό κάποια στιγμή θα λυθεί, όσο από οικονομικής άποψης. Θεωρώ ότι θα δυσκολευτούμε πάρα πολύ, σε πολλούς τομείς της ζωής μας, θα αλλάξουν πάρα πολλά.

Δεν είμαι ειδικός για να μιλήσω για το θέμα του κορονοϊού, αλλά πιστεύω πως ίσως δεν υπάρχει πλήρης ενημέρωση και βλέπουμε να υπάρχουν αντιφάσεις. Αργότερα, μετά από χρόνια, πιθανότατα θα έχουμε πιο καθαρή εικόνα για αυτό που τώρα βιώνουμε’.

Για το ποδόσφαιρο εν μέσω κορονοϊού: ‘Πρέπει να σκεφτεί κανείς πως είμαστε ερασιτεχνικά σωματεία. Εμείς δεν είμαστε επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες έχουν επιτελείο προπονητών, γυμναστών, διατροφολόγων, γιατρών κοντά τους. Μπορούν δηλαδή να δουλεύουν πολύ πιο σωστά από εμάς, κάτι που οδηγεί στο να μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να επανέρχεται σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Την πρώτη περίοδο της καραντίνας σταματήσαμε Μάρτιο και άρχισαν τα παιδιά να γυμνάζονται και να κάνουν προπονήσεις και πάλι Ιούλιο. Εμείς στην Αιδηψό, επειδή μεσολάβησε και το καλοκαίρι, ουσιαστικά δεν κάναμε προετοιμασία καθόλου και μπήκαμε κατευθείαν σε ένα επίσημο παιχνίδι κυπέλλου με τη Σκεπαστή. Δηλαδή ένας ποδοσφαιριστής ήταν σε αδράνεια για 4-5 μήνες. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πόσο δύσκολο να τον βάλεις αυτόν τον ποδοσφαιριστή στη ροή του πρωταθλήματος. Εμείς το περάσαμε αυτό με την Αιδηψό, γι’ αυτό είχαμε και αυτή την άσχημη πορεία, και ήταν εν γνώσει μας ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο εφόσον η ομάδα ήταν ανέτοιμη.

Τώρα όμως ήρθε και το δεύτερο ‘lockdown’. Ποιος είναι εκείνος που θα μπορέσει να μας πει πως θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε πάλι αυτά τα κορμιά των παιδιών; Φυσικά δεν είναι δυνατόν να ευχαριστιέσαι τον αθλητισμό με αυτόν τον τρόπο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, αλλά θεωρώ ότι αυτή τη χρονιά θα είναι δύσκολο να παίξουμε και πάλι ποδόσφαιρο. Το πιο σωστό νομίζω είναι να προσέξουμε τώρα, να έρθουν και τα εμβόλια, για να μπορέσουμε να κάνουμε μια νέα αρχή απ’ τη νέα σεζόν, χωρίς να υπάρχει και πάλι κάποιος κίνδυνος. Δηλαδή να κοιτάξουμε πρώτα την υγεία μας και να οργανωθούμε για τη νέα σεζόν. Ποια ομάδα τώρα θα μπορέσει να κατέβει και να είναι συγκεντρωμένη και να έχει το μυαλό της στα παιχνίδια; Σίγουρα τα παιδιά θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά αυτή τη στιγμή προέχουν άλλα πράγματα. Πρέπει να λύσουμε άλλα πράγματα πρώτα και μετά τον αθλητισμό.

Νομίζω βέβαια πως ειδικά στην α’ κατηγορία αν όλοι στις ομάδες ήμασταν προσεκτικοί και ακολουθούσαμε τα πρωτόκολλα, θα μπορούσε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις εντολές των ειδικών. Αυτοί αποφασίζουν, εμείς απλά ακολουθούμε’.

Για το γήπεδο της Αιδηψού: ‘Πρόσφατα έγινε μια συντήρηση του πλαστικού χλοοτάπητα και επίσης τοποθετήθηκαν προβολείς στο γήπεδο, κάτι που θα μας λύσει τα χέρια στο μέλλον και στα θέματα των προπονήσεων αφού θα μπορούμε να γυμναζόμαστε και τις πιο βραδινές ώρες. Είναι μια καλή προσπάθεια της δημοτικής αρχής και έχω μάθει πως υπάρχει στον σχεδιασμό τους η αλλαγή και του τάπητα του γηπέδου, κάτι που επίσης είναι απαραίτητο γιατί ο τωρινός είναι ουσιαστικά κατεστραμμένος’.

Είναι γεγονός ότι και εμένα αλλά και σε πολλούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου μας λείπει το γήπεδο, όλη την ημέρα εκεί ήμασταν. Περιμένουμε ανυπόμονα να επιστρέψουμε!’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Αιγέας Πετριών-Μονόδρυ 0-7

Κώστας Λαγός

Α’ ΕΠΣΕ: Απόλλων Ερέτριας-Δροσιά 0-1 (video)

Κώστας Λαγός

Γ’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): ΑΕΚ Χαλκίδας-Πισσώνας 0-2

Μιχάλης Πράσινος
-->