EVIASPORTS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΡΕΤΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

Σαν Σήμερα (27/12/1987): Αθηναϊκός-ΑΟ Χαλκίς 1-0

Με ηγέτη τον Γεωργουδάκη ο Αθηναϊκός πήρε (1-0) την αξιόμαχη Χαλκίδα

Πολύ δύσκολα, κάτι άλλωστε που δείχνει και το τελικό (1-0), ο Αθηναϊκός παρέκαμψε το εμπόδιο της Χαλκίδας και ξαναγεύτηκε μετά από πολύ καιρό τη χαρά της νίκης. Μιας νίκης που παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις επιτυχίας αν λάβουμε υπόψη μας ότι η ομάδα του Βύρωνα έπαιξε χωρίς τρία από τα βασικότερα στελέχη της, τους Βογιατζή, Κρασώνη, Αναστασίου που απέβαλλε ο Νικολαΐδης στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Η απουσία των προαναφερθέντων παικτών επηρέασε οπωσδήποτε αρνητικά την απόδοση του Αθηναϊκού που πραγματοποίησε εμφάνιση κατώτερη των δυνατοτήτων του δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στη Χαλκίδα να φανεί στο γήπεδο και μάλιστα στο διάστημα 46′-76′ να επικρατήσει του αντιπάλου της χάνοντας μάλιστα σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Πάντως στο τελευταίο 15λεπτο εκεί όπου έπρεπε να αυξήσει τις επιθετικές δραστηριότητες για να πετύχει την ισοπαλία, υπέκυψε στην ανωτερότητα των γηπεδούχων που με ηγέτη τον νεαρό Γεωργουδάκη έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και αν ήταν λίγο πιο τυχερός ο Γεωργουδάκης θα μπορούσαν να είχαν πετύχει τουλάχιστον δύο γκολ ακόμα, αφού ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός έχασε τρεις σπάνιες ευκαιρίες για γκολ.

Με κέφι μπήκαν στο παιχνίδι οι παίκτες του Στάθη Χάιτα και μόλις στο 7′ ο Τζοτζόκος έσωσε την εστία του σε δυνατό σουτ του Γκαβασιάδη ύστερα από εντυπωσιακό του σλάλομ.

Με την συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου οι γηπεδούχοι πλησίασαν το γκολ, όμως το σκαφτό σουτ του Βρύνιου ύστερα από σέντρα του Γεωργουδάκη έφυγε λίγο άουτ.

Την πρώτη της ευκαιρία δημιούργησε η Χαλκίδα στο 19′. Ο Κεραμιδάς πραγματοποίησε μετωπική επίθεση, απέφυγε τους πάντες και τα πάντα στο δρόμο του αλλά το τελικό του πλασέ απέκρουσε με υπερένταση ο Αστράς.

Στο 27′ ο Βρύνιος πέτυχε το ‘χρυσό’ γκολ του Αθηναϊκού. Ο Γκαβασιάδης με τον γνωστό αριστοτεχνικό του τρόπο εκτέλεσε φάουλ και ο Βρύνιος μόνος ακάλυπτος από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά έκανε το… 1-0.

Μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει έχασε στο 58′ όταν ο Κεραμιδάς μόνος προ του Αστρά μετά από μπαλιά του Κουλούρη έστειλε την μπάλα στα ύψη και στο 69′ όταν ο Αστράς εξουδετέρωσε εντυπωσιακά σουτ Κουλούρη.

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω στο χθεσινό παιχνίδι κάθε αποτέλεσμα δεν θα δημιουργούσε έκπληξη αφού η ροή του αγώνα επέτρεπε κάθε αποτέλεσμα.

Ο Σωτήρης Γεωργουδάκης, ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης του Αθηναϊκού, κυρίως μετά το εκπληκτικό του ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά. Αν μάλιστα ήταν πιο τυχερός και πετύχαινε ένα γκολ τότε σίγουρα θα ήταν η ‘μορφή’ του αγώνα. Τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Π. Αστράς που ήταν πραγματική εγγύηση κάτω από τα δοκάρια του και οι Τάπρατζης, Θανόπουλος, Παντελής που αποδείχθηκαν αμυντικοί ογκόλιθοι της ομάδας τους. Θαυμάσια τα πήγε επίσης στο α’ μέρος ο Καζιάνης που παρουσίασε δείγματα κόπωσης, στην επανάληψη, ενώ ο Βολομάνδρας ‘έσβησε’ τον Κουλούρη, ενώ ο Γκαβασιάδης είχε εντυπωσιακές ενέργειες χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Από τους φιλοξενούμενους διακρίθηκαν οι Ταυταρίδης, Φίστης, Μυστριώτης, Κεραμιδάς.

Απέτυχε στο έργο του ο Κ. Παπανικολάου του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης. Τις περισσότερες φορές σφύριζε άλλα αντί άλλων ενώ επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι στους φιλοξενούμενους. Με δύο λόγια ο κ. Παπανικολάου φάνηκε ‘λίγος’ και άφησε με παράπονα και τις δύο ομάδες. Συν τοις άλλοις έδειξε κίτρινη κάρτα στους Γεωργούλη, Ταυταρίδη, Κουφόπουλο, Βρύνιο.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αστράς, Γκαβασιάδης, Θανόπουλος, Παντελής, Πλεξίδας, Βρύνιος, Βαλαμάνδρας, Χατζηαγγελής, Καζιάνης (75′ Θεοδωράκος), Γεωργουδάκης (90′ Καρούμπαλης λ.τ.).

ΧΑΛΚΙΔΑ: Τζοτζόκος, Δεληγιώργης, Αραβίδης, Καλοκαιρινός, Τσιβόγλου (46′ Κουφόπουλος), Ταυταρίδης, Φίστης, Μυστριώτης, Κεραμιδάς, Κουλούρης, Γεωργούλης (68′ Κουτρούμπας).

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κ14 ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Λήλας Βασιλικού-Ακαδημία Ψαχνών Β 7-1

Κώστας Λαγός

Κ16 ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Αθλόπολις-Ξηρόπολη/Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου 3-1

Κώστας Λαγός

ΑΟ Λουκισίων: Απέκτησε τον Θ. Λέκκα

Κώστας Λαγός