Αγαπημένα ΡΟΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρ. Φρέρης: ‘Οι ομάδες δε γνωρίζουν τι θα γίνει την επόμενη μέρα’

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης στο logotypos.gr σχετικά με το δεύτερο lock dawn και την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων είπε:

-Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει βάλει λουκέτο στην χώρα και στο εγχώριο πρωτάθλημα της Ένωση μας. Πιστεύετε ότι αυτή η απόφαση της Κυβέρνησης ήταν σωστή η έπρεπε να ακολουθηθεί μια άλλη τακτική, όπως π.χ σε περιοχές με μηδενικά κρούσματα η ελάχιστα θα μπορούσαν να διεξαχθούν αγώνες κανονικά;

Πιστεύω ότι οι περιοχές οι οποίες είχαν στην αρχή χαρακτηριστεί κίτρινες, όπως ήταν η δική μας και έγιναν μετά γκρίζες, θα μπορούσαν σε αυτές έστω να πραγματοποιούνται παιχνίδια προπονητικού χαρακτήρα με τήρηση των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων. Δυστυχώς, όμως, η Κυβέρνηση προέβλεψε καλύτερα με το δεύτερο αυτό ολικό lockdown και έτσι έβαλε τέλος σε όποια σενάρια θα μας έδιναν την δυνατότητα αυτή.

-Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων πιστεύω παρακολουθεί τις εξελίξεις. Θέλω να σας ρωτήσω, έχετε έρθει σε επαφή με την ΕΠΟ για το τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια; Τι ακριβώς πρόκειται να γίνει; Τι πληροφορίες έχετε εσείς;

Κοιτάξτε, όπως είναι τα πράγματα η επικοινωνία μας με την ΕΠΟ είναι πάρα πολύ δύσκολη, υπολειτουργεί στην ουσία είναι σαν να μην υπάρχει όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας. Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ εδώ και 15 ημέρες συνεδριάζει, όμως δεν γνωρίζει πώς ακριβώς πρέπει να κινηθεί περιμένοντας εντολές από το κεντρικό κράτος και το Υπουργείο Αθλητισμού. Δυστυχώς, όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ακόμη και οι ημιεπαγγελματικές κατηγορίες με συμμετοχή και εκεί των ομάδων μας και η Γ΄ εθνική επίσης δεν γνωρίζουν πραγματικά τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Δεν γνωρίζουν τι θα κάνουν την επόμενη ημέρα και τι θα κάνουν για τους αθλητές τους, το αν θα φύγουν από τα νησιά και θα γυρίσουν στις περιοχές τους για Χριστούγεννα η όχι, τα προβλήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα όπως καταλαβαίνετε.

-Η ΕΠΣ Κυκλάδων έχει κάποια εναλλακτική πρόταση για τα σωματεία, όταν με το καλό ξεκινήσει το πρωτάθλημα ξανά για το πώς αυτό μπορεί να ολοκληρωθεί κανονικά;

Κοιτάξτε, για όλα τα πρωταθλήματα της Ένωσής μας λίγο πολύ έχουμε γνώση. Θα πρέπει να γίνει σύμπτυξη των πρωταθλημάτων. Θα δούμε πότε με το καλό θα περάσει η πανδημία θα δούμε τα χρονικά περιθώρια που έχουμε μπροστά μας για την συνέχιση και ολοκλήρωση της χρονιάς, αλλά πρέπει να δούμε και τις υποδομές. Τα μικρά παιδιά, τις μικρές ηλικίες, πρέπει εκεί με κάποιο τρόπο τα παιδιά να επιστέψουν στους αγωνιστικούς χώρους, να δώσουμε διέξοδο σε αυτά. Είναι κλεισμένα σπίτι τόσο καιρό χωρίς παιχνίδια, χωρίς αθλητική ενασχόληση. Έχουμε κάνει πολλά πράγματα στις μικρές ηλικίες. Πιστεύουμε πολύ σε αυτά. Φανταστείτε ότι ήμασταν η μοναδική Ένωση που κάναμε τους τελικούς των περσινών πρωταθλημάτων εφέτος και αυτό είναι μια πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία.

-Αλήθεια, πρόεδρε, αυτό το Β lockdown πόσο καταστροφικό είναι για τις ομάδες μας;

Είναι καταστροφικό αν το δούμε από όλες τις πλευρές, να ξεκινήσουμε θα έλεγα από τις χαμηλότερες κατηγορίες των υποδομών διότι δεν δίνεται διέξοδο στα παιδιά, όπως βέβαια και στις μεγαλύτερες κατηγορίες, τα έξοδα τρέχουν και καταλαβαίνετε πόσο δύσκολα είναι όλα αυτά τα πράγματα.

Πηγή: soccerplus.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Λήλας Βασιλικού-Δροσιά 2-1

Κώστας Λαγός

Τα πέναλτι στο Νηλέας Νεοχωρίου-Άγιος Λουκάς (video)

Σταύρος Κιούσης

Σαν Σήμερα (21/4/2018): Όλυμπος Γυμνού-Ολυμπιακός Χαλκίδας 5-1

eviasports
-->