Α' ΕΠΣΕ Β΄ ΕΠΣΕ Γ' ΕΠΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στήλες ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γ. Ρέτσας: ‘Δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα να παίξουμε αρχές Φεβρουαρίου’

Στην εκπομπή του Star Κεντρικής Ελλάδας ’90 λεπτά χωρίς καθυστερήσεις’ και στον Γιώργο Γιώτα παραχώρησε συνέντευξη ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Ρέτσας μιλώντας για το σχέδιο συνέχισης και ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων στο νομό, για τις εκλογές της ΕΠΟ, για την ενδεχόμενη επιστροφή του Γιάννη Παπακωνσταντίνου στην προεδρία της Ένωσης και για την εγγραφή των ομάδων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για την υγεία του: ‘Ήταν μια ξαφνική αδιαθεσία η οποία με κράτησε αρκετές μέρες στο νοσοκομείο, για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και να με παρακολουθήσουν οι γιατροί. Τελικά όλα καλά, οι εξετάσεις ήτανε πολύ καθαρές και δόξα τω Θεώ είμαστε καλά και συνεχίζουμε’.

Για την πανδημία του κορονοϊού: ‘Βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Νομίζω αυτή η πανδημία έχει ανατρέψει τα πάντα στη ζωή μας. Καθημερινά βλέπουμε ότι χάνονται ανθρώπινες ζωές, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, δεν ξέρουμε που θα καταλήξει αυτό το πράγμα και το πως θα είμαστε μετά το τέλος αυτής της πανδημίας, που πιστεύουμε να επέλθει το τέλος της όσο γίνεται πιο γρήγορα. Στις δουλειές μας έχουν ανατραπεί τα πάντα και φυσικά είναι λίγο ακραίο αυτή τη στιγμή να μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όταν προέχουν άλλα πράγματα’.

Για το αν υπάρχει σχέδιο για την ολοκλήρωση των τοπικών πρωταθλημάτων της Εύβοιας: ‘Εμείς με τους συνεργάτες έχουμε κάνει διάφορα πλάνα, τα οποία δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε απ’ τη στιγμή που το κράτος και οι υγειονομικές αρχές δεν έχουν κάποιο πλάνο, κάποιο σχέδιο, σχετικά με την επιστροφή στις προπονήσεις, αρχικά, και στους αγώνες αργότερα.

Θεωρώ ότι αυτό που ακούγεται τον τελευταίο καιρό ότι θα ξεκινήσουν προπονήσεις μετά τις 7 Ιανουαρίου και στις αρχές Φεβρουαρίου θα μπορούμε να παίξουμε, προσωπικά -αν και είμαι αισιόδοξος άνθρωπος- το βλέπω λίγο δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα, χωρίς να είμαι ο ειδικός. Σ’ αυτήν την περίπτωση υπάρχει πλάνο, με το οποίο θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν, όπως αρχικά την είχαμε προγραμματίσει… με κάποιες εμβόλιμες αγωνιστικές, με κάποια επιμήκυνση της αγωνιστικής περιόδου. Και βέβαια σ’ αυτό που δίνουμε ιδιαίτερη σημασία αυτόν τον καιρό είναι αφενός να στηρίξουμε οικονομικά τα σωματεία, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, και δεύτερον να μπορέσουμε να τα στηρίξουμε και ψυχολογικά. Γιατί μετά από όλο αυτό είναι πολύ δύσκολο για έναν παράγοντα ή για κάποιους ποδοσφαιριστές και προπονητές, να μπορέσουν να επιστρέψουν άμεσα στην ενεργό δράση. Υπάρχει πάντως σχέδιο, αλλά περιμένουμε επίσημα την απόφαση των υγειονομικών αρχών και τις κατευθύνσεις που θα δώσουν’.

Για το μητρώο αθλητικών σωματείων: ‘Το μητρώο αθλητικών σωματείων είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης, αρχικά σε σωστή κατεύθυνση. Βέβαια υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη γραφειοκρατία και αυτό έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα σε σωματεία μικρότερων κατηγοριών, που οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται με το ποδόσφαιρο είναι λίγοι και υπάρχει δυσκολία στο να μπορέσουνε να μαζέψουνε όλο αυτόν τον όγκο χαρτιών που χρειάζεται, για να μπορέσουν να εγγραφούν. Λέω λοιπόν ότι είναι σε σωστή κατεύθυνση, όμως θα μου επιτρέψετε να πω ότι κατά την άποψη μου δεν πρέπει αυτό να συνδεθεί ούτε με εκλογές, ούτε να θεωρήσουμε τα σωματεία που τελικά δεν θα μπορέσουν να εγγραφούν ότι είναι σωματεία που δεν υπάρχουν. Υπάρχουν σωματεία που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο, καλλιεργούν ακαδημίες και αυτό αποδεικνύεται απ’ τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα και δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση η εγγραφή στο μητρώο αθλητικών σωματείων. Και αυτό που ακούγεται ότι αυτά μόνο τα σωματεία θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Νομίζω στην προσπάθεια να υπάρχει μια οργάνωση και μια σωστή καταγραφή των σωματείων με το μητρώο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Από κει και πέρα όμως όλα τα υπόλοιπα θεωρώ ότι είναι παρέμβαση στον αθλητισμό’.

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ: ‘Με τα αρχικά δεδομένα, γιατί τα δεδομένα όπως γνωρίζετε αλλάζουν καθημερινά και οι εκλογές μετατίθενται (τώρα έχουν μεταφερθεί για τις 19 Ιανουαρίου), ο κ. Ψαρρόπουλος είχε προταθεί από 45 περίπου Ενώσεις της χώρας, μεταξύ αυτών και η ΕΠΣ Ευβοίας. Δεν νομίζω ότι υπήρχε λόγος να αποτελέσουμε εξαίρεση σ’ αυτήν την προσπάθεια. Τώρα βέβαια ακούγεται ότι η κυβέρνηση θέλει να παρέμβει και να βάλει έναν υποψήφιο κοινής αποδοχής. Κατά την ταπεινή μου άποψη, νομίζω το να προσπαθήσει η εκάστοτε κυβέρνηση να φέρει σε επαφή κάποιες μεγάλες ΠΑΕ και κάποιες μεγάλες Ενώσεις στο να βρουν έναν κοινό υποψήφιο, είναι σωστή κίνηση. Όμως τόσο ευθέως να λέμε ότι θέλουμε να βρούμε και να βάλουμε τον τάδε, νομίζω ότι παρεμβαίνουμε στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου’.

Για τον Γιάννη Παπακωνσταντίνου: ‘Νομίζω ότι ήταν αναμενόμενο ότι θα υπήρχε δικαίωση για τον κ. Παπακωνσταντίνου για αυτήν την περιπέτεια που περνάει αρκετά χρόνια και τον έχει κουράσει απ’ ότι μου ‘χει πει ο ίδιος. Από κει και πέρα ο κώδικας δεοντολογίας που ισχύει αν δεν κάνω λάθος από πέρσι, το 2019, της ΕΠΟ, προβλέπει ότι όταν κάποιος εκπέσει του αξιώματος του λόγω νομικού κωλύματος και δεν έχει εκπνεύσει η θητεία του μπορεί να επιστρέψει αυτοδίκαια στην ομοσπονδία, στην ένωση στην οποία είχε ψηφιστεί. Αν το επιθυμεί ο ίδιος και το συμβούλιο είναι σύμφωνο έχει το δικαίωμα να επανέλθει στο ΔΣ της Ένωσης’.

Ευχές για το 2021: ‘Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές, έστω και με τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες τώρα ζούμε. Να κάνουμε υπομονή, να προσέχουμε και να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που όλοι βιώνουμε και να ευχηθώ το 2021 να είναι καλύτερο -σαφέστατα- απ’ το 2020 και να μας φέρει στον καθένα ότι επιθυμεί. Υγεία και ευτυχία και επιτέλους να παίξουμε ποδόσφαιρο!’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: Ιανουάριος 2020

eviasports

Β’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Απόλλων Παραλίας-Ληλάντιο 5-0

Κώστας Λαγός

Αβαντίδες: Οι διαιτητές με ΠΑΟΚ

Κώστας Λαγός
-->