EVIASPORTS Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν Σήμερα (5/12/2015): Απόλλων Ερέτριας-Αρτάκη 2-0 (video)

Στο ‘τρίποντο’ απ’ την κορυφή βρίσκεται πλέον ο Απόλλων Ερέτριας, που υποχρέωσε την πρωτοπόρο Αρτάκη στην πρώτη της φετινή ήττα μακριά απ’ το ‘σπίτι’ της, στο ματς της 13ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΕ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν απ’ το ξεκίνημα πολύ δυνατά και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους με γρήγορο γκολ. Συνέχισαν να είναι επικίνδυνοι και να δημιουργούν ΄΄ρήγματα΄΄ στην άμυνα των Αρτακιανών και ευτύχησαν λίγο πριν την ανάπαυλα να φτάσουν και σε δεύτερη επιτυχία. Στην επανάληψη οι νικητές για λόγους τακτικής έδωσαν περισσότερους χώρους στον ΑΟΝΑ, ο οποίος είχε μια ‘φλύαρη’ πρωτοβουλία, χωρίς όμως -πέρα από μια φάση με τον Καραχάλιο- να μπορέσει να βρει διαδρόμους και να πατήσει στην περιοχή των καλοστημένων στα μετόπισθεν ‘Απολλωνιστών’, που κράτησαν σχετικά άνετα μέχρι το φινάλε το προβάδισμα.

Αρχικά στο τρίτο λεπτό οι Ερετριείς ‘προειδοποίησαν’ την αντίπαλη άμυνα, μετά από επέλαση και διείσδυση απ’ τα δεξιά του δραστήριου και ‘ζεστού’ απ’ το ξεκίνημα Μεμάι, ο οποίος με δυνατό σουτ απ’ το πλάι επιχείρησε να σκοράρει, αλλά ο Ευαγγελινός έδιωξε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στ΄ αριστερά στον Ευγενίου, την προσπάθεια του οποίου εξουδετέρωσε και πάλι σωτήρια ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων και ενώ ενδιάμεσα δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα -απ’ τον άξονα- ο Μώρος. Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ το οποίο εκτέλεσε προς την καρδιά της άμυνας ο Ντουλαβέρης, επικράτησε σύγχυση και ο Τόρα, δεν έχασε την ευκαιρία σε ‘δεύτερο χρόνο’ με προβολή να την στείλει στα δίχτυα, φτάνοντας έτσι τα 8 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Το παιχνίδι όσο εξελισσόταν το πρώτο μέρος γινόταν όλο και πιο ωραίο, με τον Απόλλωνα όμως πιο ουσιαστικό και την Αρτάκη να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως καλή κινητικότητα μπροστά και πρόβλημα στα μπακ. Εκεί προσπάθησε να ‘χτυπήσει’ και πάλι η ομάδα της Ερέτριας με τους ταχύτατους εξτρέμ Μώρο και Μεμάι, οι οποίοι είτε με διεισδύσεις είτε με παράλληλες σέντρες έβαλαν αρκετές φορές την μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου.

Καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος για τους φιλοξενούμενους ήταν εκείνη του 30ου λεπτού, με την ψηλοκρεμαστή σέντρα του Μπαλαμπάνη -που ήταν ίσως ο κορυφαίος της ομάδας του- που έβγαλε μόνο του τον Λούκα ‘φάτσα’ με τον Μητακίδη, όμως ο αθλητής του ΑΟΝΑ μάλλον αιφνιδιάστηκε και με αδύναμο πλασέ απ’ τα όρια της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, που δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει. Τελικά και ενώ η Αρτάκη είχε ανέβει αρκετά ψηλά προσπαθώντας να πιέσει, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0 στο 43΄, όταν μετά από διαγώνια μπαλιά απ’ τ΄ αριστερά και απ’ τον χώρο του κέντρου ο Κοκκάλας βρήκε τον Μεμάι, ο οποίος αφού προχώρησε λίγο, πρόλαβε στην έξοδο τον Ευαγγελινό και με συρτό διαγώνιο τελείωμα δεν έχασε την ευκαιρία να πετύχει το ‘παρθενικό’ του τέρμα στον φετινό ‘μαραθώνιο’ της Α΄ ΕΠΣΕ. Αξιομνημόνευτο είναι και το ωραία εκτελεσμένο φάουλ του Ρούσσου στο 26΄, με την μπάλα να βρίσκει λίγο το ‘τείχος’ και στην συνέχεια η τροχιά της να αναγκάζει τον Ευαγγελινό να διώξει σε κόρνερ με το ένα χέρι στην αριστερή συμβολή των δοκών.

Η επανάληψη δεν είχε πολλές φάσεις με συγκινήσεις. Ξεχωρίζει εκείνη του 59΄, που ήταν για τον ΑΟΝΑ, όταν με διαγώνια μπαλιά απ’ το χώρο του κέντρου ο Ανέστης τροφοδότησε τον Καραχάλιο στην ‘πλάτη’ της άμυνας, που πλάσαρε στην κενή εστία πριν τον προλάβει ο Μητακίδης που επιχείρησε -μη αποτελεσματική- έξοδο, χωρίς τελικά να το ‘πληρώσει’ η ομάδα του, αφού η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα απ΄ την δεξιά του δοκό. Αυτή ήταν και η μοναδική περίπτωση που κινδύνεψε ο Απόλλωνας, σε μια φάση καθοριστική όμως, αφού αν σ΄ εκείνο το χρονικό σημείο μείωναν οι Αρτακιανοί, τακτικά θα βλέπαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι στο τελευταίο μισάωρο και γενικά η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι άλλη. Ο Αντώνης Αυλωνίτης προσπάθησε ν΄ ‘ανακατέψει την τράπουλα’ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με δύο αλλαγές απ’ τον πάγκο και κάποιες ‘εσωτερικές’ στην διάταξη της ομάδας του, η οποία είχε την υπεροχή στο σαρανταπεντάλεπτο της επανάληψης, δίχως όμως να καταφέρει η Αρτάκη, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις -πέρα απ’ την φάση του 59΄- να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του ντέρμπι.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κασομούλης-Τσιφλάκος-Χουλιάρας.

ΓΚΟΛ: 4′ Τόρα, 43′ Μεμάι.

Απόλλων Ερέτριας (Δημήτρης Βαλκάνος): Μητακίδης, Ρούσσος, Λιατύφης, Βελαέτης, Κοκκάλας (83΄ Φουρμούζης), Τσολάκος, Μεμάι (68΄ Φραγκάκης), Ευγενίου, Ντουλαβέρης, Τόρα, Μώρος (89΄ Ντούρμας).

ΑΟΝ Αρτάκης (Αντώνης Αυλωνίτης): Ευαγγελινός, Μαστροκώστας, Μπαλαμπάνης, Μάλλιαρης, Τουρκοχωρίτης (83΄ Κηρύκος), Κάραλης, Λούκας, Καραχάλιος, Λειβαδίτης (46΄ Βουγιούκας), Ανέστης, Ζήσης (46΄ Μούντριχας).

Για την νικηφόρα τακτική στο ντέρμπι με την Αρτάκη ο Δημήτρης Βαλκάνος ανέφερε πως ‘παίζαμε ένα παιχνίδι που το περιμέναμε να είναι αρκετά δύσκολο και σημαντικό, με τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία. Μια ομάδα καλή, που παίζει ανοιχτό ποδόσφαιρο, δεν κλείνεται παρότι ήρθε σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι η δικιά μας. Αυτό είναι το παιχνίδι μας αν μη τι άλλο, αυτό επιδιώκουμε κυρίως σε μεγάλα γήπεδα και με καλές ομάδες. Με βάση τους παίχτες που έχουμε σ΄ αυτήν την τακτική δουλεύουμε. Αυτό επιδιώκουμε και μας βγήκε σήμερα, αν όχι σε πολλές φάσεις, σε αρκετές σίγουρα. Βγάλαμε κάποιες φάσεις ωραίες και αυτό που έχουμε δουλέψει το είδατε, βγήκε στο γήπεδο. Κοιτάξαμε να κρατήσουμε το υπέρ μας σκορ στο β΄ μέρος, χωρίς όμως να κάτσουμε πίσω. Ο κόσμος γέμισε το γήπεδο για να δει μπάλα. Απλά με βάση και το παιχνίδι της Αρτάκης, προσαρμοστήκαμε και ΄μεις ανάλογα σ΄ αυτό και ακολουθήσαμε την ίδια τακτική, με λίγο περισσότερο το μυαλό μας στην άμυνα. Μας βγήκε και το δεύτερο γκολ στο τέλος του α΄ μέρους και αυτό μας βοήθησε ακόμη περισσότερο’. Για τις ιδιαιτερότητες κάθε αντιπάλου και παιχνιδιού γενικότερα είπε ότι ‘κάποια γήπεδα είναι πιο μικρά, κάποιες ομάδες είναι πιο χαμηλής δυναμικότητας που κλείνονται, όποτε προσαρμόζεσαι και ανάλογα. Χρειάζεται κάποιες φορές στα εκτός έδρας μια τακτική που δεν είναι πολύ προσιτή στον κόσμο, όμως σου αποφέρει βαθμούς και την επιδιώκεις. Σήμερα παίζαμε με έναν καλό αντίπαλο πιστεύω ότι αυτό το ποδόσφαιρο ταίριαζε και αυτό επιδιώξαμε’. Και για το αν έχει στόχο φέτος η Ερέτρια να πετύχει αυτό που δεν είχε καταφέρει τελευταία στιγμή πρόπερσι: ‘Είναι κάτι που με ρωτάνε συνέχεια. Δεν υπάρχει η λέξη τίτλος ή πρωτάθλημα εδώ πέρα. Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά, πάμε πολύ καλά και στο κύπελλο, είμαστε μια οικογένεια. Η Ερέτρια πρέπει να κερδίζει κάθε Σαββατοκύριακο’.

Ο Αντώνης Αυλωνίτης τόνισε πως ‘τις αλλαγές που κάναμε στο δεύτερο μέρος, ήταν για να έχει η ομάδα την κανονική ενδεκάδα, γιατί είχαμε βασικές απουσίες παιχτών. Αναγκαστήκαμε να περάσουμε τον Μαστροκώστα αριστερά, να γυρίσουμε πίσω τον Μπαλαμπάνη και γενικά κάναμε 3-4 αλλαγές για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε’. Στην συνέχεια είπε πως στην Αρτάκη έλειπε ‘η συγκέντρωση στο πρώτο ημίχρονο, δηλαδή ότι δεν μπήκαμε καθόλου μέσα στο παιχνίδι. Η νίκη της Ερέτριας ήταν 100% δίκαια και θέλω να της δώσω συγχαρητήρια για την απόδοση της ειδικά στο α΄ ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος είχαμε την καθολική υπεροχή, χάνοντας 1-2 σημαντικές ευκαιρίες. Νομίζω ότι αν μπαίναμε στο παιχνίδι κάτι θα μπορούσαμε να κάνουμε’. Τέλος ζήτησε ‘ένα πολύ μεγάλο συγνώμη από τον κόσμο και την διοίκηση για την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου’.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Απόλλων Ερέτριας-Αρτάκη 2-0, Λήλας Βασιλικού-Δροσιά 0-1, Ζάρακες-Αυλωνάρι 0-3, Καστέλλα-Παντριαδικός 3-2, Αυλίδα-Ελλήσποντος 2-2, Ταμυναϊκός-Ιστιαία 2-1, ΑΕΚ Χαλκίδας-Μακρυκάπα 3-2, Αιδηψός-Ολυμπιακός Χαλκίδας 1-0.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Αρτάκη 27, ΑΕΚ Χαλκίδας 26, Ταμυναϊκός 25, Ιστιαία 25, Λήλας Βασιλικού 25, Απόλλων Ερέτριας 24, Καστέλλα 21, Αυλωνάρι 19, Μακρυκάπα 17, Παντριαδικός 16, Αιδηψός 15, Ολυμπιακός Χαλκίδας 14, Ελλήσποντος 13, Δροσιά 11, Αυλίδα 5, Ζάρακες 4.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λόγω… εκλογών σταματά το ποδόσφαιρο στο Μπουρουντί

eviasports

Γ’ ΕΠΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): Αγδίνες-Ολυμπιακός Λίμνης 2-4

Παναγιώτης Βαρσαμάς

Σαν Σήμερα (10/4/2016): Αυλίδα-Αυλωνάρι 2-1

eviasports