Αγαπημένα ΡΟΗ ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ Στήλες

Ο ‘Spinnerakos’ για την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ

Στην παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ αναφέρθηκε ο Παναγιώτης ‘Spinnerakos’ Γρηγορίου, με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

‘Ο Spinnerakos είμαι και με αφορμή την αυριανή μέρα, την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία αναρωτιέμαι αν ξέρει ο κόσμος πως είναι να ζεις έχοντας αναπηρία.. Να ζεις έχοντας αναπηρία θα πει να παλεύεις για πράγματα που για κάποιους άλλους είναι αυτονόητα.. Να είσαι ο πρώτος που θα απορριφθεί από μια δουλειά, μια παρέα, μια δραστηριότητα ή μια σχέση εξ’ αιτίας αυτής.. Να είσαι αυτός που θα αγαπηθεί παθολογικά ή δεν θα αγαπηθείς καθόλου.. Να είσαι αυτός που θα πρέπει διαρκώς να αποδεικνύει αν και τί αξίζει.. Να γίνεσαι επίκεντρο χλευασμού ή αδιάκριτων ματιών που σε κοιτάνε με οίκτο, λύπηση ή απέχθεια.. Να είσαι αυτός που θα πρέπει διαρκώς να χαμογελάς και να δείχνεις δυνατός προκειμένου να γίνεσαι αποδεκτός από τους άλλους ή ακόμα και να στηρίζεις τους άλλους ”δίνοντας” τους δύναμη από τη δική σου.. Να ζεις έχοντας αναπηρία σημαίνει να είσαι διαφορετικός απ’ όλους τους άλλους.. Μα για μια στιγμή.. Όλοι οι άνθρωποι διαφορετικοί δεν είμαστε?? Όλα όσα αναφέρθηκα πιο πριν και δεκάδες ακόμα, μπορεί να τα ζει ένας Χριστιανός ανάμεσα σε Μουσουλμάνους, ένας μαύρος ανάμεσα σε λευκούς, ένας φτωχός ανάμεσα σε πλούσιους κ.ο.κ

Ο Spinnerakos είμαι και αυτό που διαπιστώνω μέρα με τη μέρα είναι πως δεν είναι η αναπηρία μου που μου δυσκολεύει τη ζωή αλλά μια ανάπηρη κοινωνία και ένας κόσμος που η διαφορετικότητα, όποια και αν είναι αυτή, δεν έχει χώρο στην τελειότητά του.. Μέχρι όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε πως είμαστε διαφορετικοί μεν αλλά όλοι άνθρωποι δε, ο κόσμος μας δεν θα είναι όμορφος για εμάς τους μή φυσιολογικούς ή μή συνηθισμένους..

Ο Spinnerakos είμαι και αν θέλετε να τιμήσετε την αυριανή μέρα, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους με αναπηρία σαν ανθρώπους σκέτο.. Και όχι μόνο τους ανθρώπους με αναπηρία.. Και όχι μόνο αύριο.. Και τότε, ίσως, γίνει ο κόσμος μας λίγο καλύτερος για όλους..

Καληνύχτα, άνθρωποι και άνθρωποι..΄.

Ο Spinnerakos είμαι και με αφορμή την αυριανή μέρα, την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία αναρωτιέμαι αν ξέρει ο κόσμος…

Δημοσιεύτηκε από Panayiotis Spinner G. Grigoriou στις Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ν. Σταματάκος: Και επίσημα στον Ηρακλή Ψαχνών

Κώστας Λαγός

Δύο ματς μέσα σε δύο ημέρες; Κι όμως… έχει ξαναγίνει

Νίκος Μποζιονέλος

Στοίχημα: Το 1.61 στο ΟΑΚΑ και τα γκολ στη Γερμανία

eviasports
-->