EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ Β΄ ΕΠΣΕ Γ' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ. Ρέτσας: ‘Θα δούμε αν είναι εφικτό να επιστρέψουμε τον Ιανουάριο’

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Ρέτσας στο eviasports σχολιάζει τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού. Ακόμη μιλά για την ‘επόμενη μέρα’ στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο, το αθλητικό μητρώο σωματείων, την ‘ολιστική μελέτη’ και τις εκλογές και γενικότερα τις εξελίξεις στην ΕΠΟ.

Για την αναστολή λειτουργίας της ΕΠΣΕ: ‘Ή Ένωση είναι σε αναστολή, κάτι που νομίζω πως είναι απόλυτα λογικό. Μετά την αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και το καθολικό lockdown η αναστολή λειτουργίας των γραφείων της Ένωσης ήταν αναμενόμενη’.

Για το πως βλέπει τα πράγματα με την πανδημία: ‘Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η κοινωνία μας βρίσκεται σε μια μορφή πολέμου με έναν αόρατο εχθρό. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Δεν θα είναι εύκολο να επιστρέψουμε στα γήπεδα. Θεωρώ ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα ξεκινήσει τελευταίο απ’ όλα. Πολλά θα εξαρτηθούν με το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση μέσα στον Δεκέμβριο, θα δούμε αν είναι εφικτό να επιστρέψουμε τον Ιανουάριο. Θεωρητικά αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο και θέλω να τα βλέπω τα πράγματα αισιόδοξα.

Τη δεδομένη στιγμή θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα, να είμαστε αισιόδοξοι και δεν πρέπει σε καμία να μας πάρει από κάτω. Θεωρώ ότι αυτό το διάστημα είναι και πάλι μια κατάλληλη ευκαιρία να κάνουμε πράγματα, τα οποία δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε σε άλλη φάση’.

Για την ‘επόμενη’ μέρα στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο: ‘Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα για τον  καθένα μας είναι η υγεία και η δουλειά μας και μετά όλα τα άλλα. Περιμένουμε τη στιγμή που θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Όταν θα πάρουμε το μήνυμα για το πότε θα ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τότε θα έχουμε έτοιμο το πλάνο επιστροφής στα γήπεδα. Εμείς αυτό που κάνουμε τώρα είναι να μελετάμε να βρούμε τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τα σωματεία. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο οικονομικό κομμάτι και προσπαθούμε να δούμε πως θα διαμορφωθούν τα έσοδα και τα έξοδα της Ένωσης, μετά τη διακοπή, ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα σωματεία, προκειμένου να κάνουμε πιο εύκολη την επάνοδο και την επαναδραστηριοποίηση τους. Είναι πολύ σημαντικό ότι πέρσι ένα σωματείο της γ’ κατηγορίας πλήρωνε για διαιτησία 140-150 ευρώ και φέτος πληρώνει 95. Μελετάμε τρόπους αυτό ποσό να πέσει στα 50 ευρώ. Αντίστοιχα θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε και στις άλλες κατηγορίες και να ενισχύσουμε οικονομικά τα σωματεία. Για το ΔΣ της ΕΠΣ Ευβοίας αποτελεί προτεραιότητα να σταθεί με κάθε τρόπο δίπλα στα σωματεία της’.

Για το αθλητικό μητρώο σωματείων: ‘Είναι μία προσπάθεια της κυβέρνησης στη σωστή κατεύθυνση,  αλλά απαιτείται τεράστιος όγκος δικαιολογητικών για την εγγραφή στο μητρώο. Ως διοργανώτρια αρχή προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα σωματεία προκειμένου να ολοκληρώσουν την εγγραφή και να μπορέσουν να πάρουν κάποια χρήματα απ’ την πολιτεία. Ο κ. Πίσχινας με προσωπικές ενέργειες έχει βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι πολλά σωματεία στην προσπάθεια να καταχωρήσουν σωστά τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα του αθλητικού μητρώου. Ήδη έχουν ανακοινωθεί από την ΓΓΑ τα πρώτα σωματεία που θα χρηματοδοτηθούν χρονικά και αναμένουμε τα επόμενα. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή περίπου 45-50 σωματεία έχουν μπει στην πλατφόρμα και έχουν κάνει ενέργειες ή έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία’.

Για την ‘ολιστική μελέτη’: Έχει γίνει μία μελέτη από εμπειρογνώμονες της FIFA και της UEFA, οι οποίοι αφού μελέτησαν στοιχεία του Ελληνικού ποδοσφαίρου έκαναν κάποιες εισηγήσεις για τη βελτίωσή του. Η Πολιτεία προσπαθεί να περάσει κάποια πράγματα αλλά υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Θεωρώ ότι όποιες αλλαγές γίνουν θα γίνουν μετά τις εκλογές της ΕΠΟ και θα πρέπει να περάσουν από τη Γενική Συνέλευση’.

Για τις εκλογές και γενικά τις εξελίξεις στην ΕΠΟ:
‘ Νομίζω ότι θα υπάρχει ένας μόνο υποψήφιος, ο κ. Σταύρος Ψαρρόπουλος, τον οποίο θα υποδείξει η συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων, μεταξύ αυτών και η ΕΠΣ Ευβοίας. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και να στηριχθεί περισσότερο το ερασιτεχνικό. Εμάς μας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο της Εύβοιας και για αυτό θα προσπαθήσουμε και όχι για να κερδίσουμε θέσεις στη νέα ΕΕ της ΕΠΟ’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ποδοσφαιρικά λίγη αλλά η Εσθονία, ως χώρα, δεν είναι αυτό που νομίζεις…

Νίκος Μποζιονέλος

ΝΕΩΝ ΕΠΣΕ: Ορισμός αγώνα πρωταθλήματος

Κώστας Λαγός

Σαν Σήμερα (14/4/2013): Δύστος-Λήλας Βασιλικού 2-0 (videos)

eviasports
-->