Α' ΕΠΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Γ. Μπασούκος: ‘Το βλέπω μακρινό το να μπούμε σε μια κανονικότητα’

Ο νέος προπονητής του Ολύμπου Γυμνού Γιάννης Μπασούκος μιλά στο eviasports για τις εντυπώσεις του στη νέα του ομάδα, για το διάστημα που πρόλαβε να τη ζήσει, ως τη νέα διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω του κορονοϊού. Ακόμη ο κ. Μπασούκος εκφράζει τις εκτιμήσεις του για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία, σε σχέση με τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Για τον Όλυμπο Γυμνού: ‘Δεν προλάβαμε ουσιαστικά να ξεκινήσουμε. Πάνω που πήγαμε να βάλουμε μια σειρά… ήρθε η νέα διακοπή. Για μας θεωρώ ότι η διακοπή είναι καλή, για να μπορέσουμε να συντονιστούμε και να μαζευτούμε. Είχε θέματα η ομάδα όσον αφορά το ρόστερ. Στις δυο εβδομάδες που προλάβαμε και δουλέψαμε είδα πολύ θετικά πράγματα σε θέματα οργάνωσης, που δεν τα συναντάς συχνά σε σωματεία σε τοπικό επίπεδο. Η διοίκηση είναι κοντά στην ομάδα, απλά νομίζω ότι κάνανε κακό προγραμματισμό απ’ το καλοκαίρι. Δηλαδή η ομάδα έτσι όπως ήτανε δεν είχε τύχη, κάτι που φάνηκε και απ’ τ’ αποτελέσματα. Στον Όλυμπο είναι πολύ καλό το κλίμα και η διοίκηση έχει τη διάθεση να βοηθήσει. Γι’ αυτό και αποφάσισα για ακόμη μια φορά να ρισκάρω και να αναλάβω την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Βελτιωθήκαμε σε τακτικά θέματα κάτι που φάνηκε και αγωνιστικά και στο παιχνίδι με τον Αμαρυνθιακό αλλά και εκείνο με τον Αρτεμησιακό.  Νομίζω ότι το ηθικό όλων στην ομάδα έχει ανέβει με τις τελευταίες μας εμφανίσεις και το μόνο που μένει είναι να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Τώρα θα δούμε τι θα γίνει με τη διακοπή, μακάρι να ξεκινήσουμε και πάλι και να μπορέσουμε να κάνουμε και κάποιες μεταγραφές ακόμα. Γι’ αυτό και είπα ότι θεωρητικά η διακοπή μας ευνοεί, με την έννοια ότι φέρνει πιο κοντά σε εμάς τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Όταν θα επανέλθουμε θα είμαστε κοντά στο να βάλουμε και 1-2 παιδιά ακόμη στο ρόστερ, ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε κάποιες μικρές ελλείψεις’.

Για την ‘επόμενη μέρα’ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: ‘Εμείς έχουμε στείλει ατομικά σε όλα τα παιδιά της ομάδας κάποιο προπονητικό πρόγραμμα, για να κρατηθούν σε όσο γίνεται καλύτερη κατάσταση και να μην σταματήσουν, γιατί μετά θα είναι δύσκολο να ξεκινήσουν πάλι απ’ την αρχή. Δεν είναι εύκολο να ξεκινήσεις πάλι, θα θέλει μια προετοιμασία. Γι’ αυτό πάνω απ’ όλα είναι κάποια στιγμή να μπορέσουμε γενικά να μπούμε σε μια σειρά και να ηρεμήσουμε, γιατί έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα η κατάσταση είναι λίγο μπερδεμένη. Εγώ πιστεύω ότι αυτή η χρονιά ίσως είναι χαμένη. Δεν το βλέπω να ξεκινάμε σύντομα.

Απ’ τη στιγμή που θα μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε στα γήπεδα θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες να προετοιμαστούμε για να ξεκινήσουμε να παίζουμε. Για να τεστάρουμε και σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ο κάθε ποδοσφαιριστής. Μιλάμε για ερασιτέχνες αθλητές που με όλο αυτό που συμβαίνει πολλές φορές το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη και σε τρίτη μοίρα. Αναγκαστικά ακολουθούμε τις οδηγίες’.

Για τον κορονοϊό: ‘Πραγματικά με όλα αυτά που ακούμε, που το κατά πόσο ισχύουν όλα καλό είναι να είμαστε και λίγο επιφυλακτικοί, βλέπουμε πως εδώ στην Εύβοια ουσιαστικά δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα με κρούσματα. Δεν έχουμε δηλαδή αυτό που γίνεται στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα ή και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Όπως πάνε τα πράγματα και με δεδομένο ότι ουσιαστικά τώρα ξεκινάει ο χειμώνας, θεωρώ πως δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για τους επόμενους μήνες. Είναι δύσκολο να προσαρμοστούμε. Βέβαια το βλέπω μακρινό το να μπούμε σε μια κανονικότητα, δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα και μιλάω γενικά σε ότι αφορά όλους τους τομείς. Σίγουρα είναι κρίμα όλο αυτό που γίνεται’.

Για τις οικονομικές επιπτώσεις λόγω του κορονοϊού: ‘Θεωρώ ότι έπρεπε οι οικονομικές υποχρεώσεις των μηνών που κάποιες επιχειρήσεις μένουν απραγείς ή ουσιαστικά υπολειτουργούν να διαγραφούν και όχι να πάνε πιο πίσω, δεν είναι λύση αυτό γιατί έτσι κάποια στιγμή θα έρθουν μαζεμένα πολλά μαζί. Τα βοηθήματα-επιδόματα δεν αρκούν και πολλές δεν τα παίρνουν και αυτοί που θα έπρεπε’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Β’ ΕΠΣΕ-ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ-ΕΡΜΗΣ ΠΗΛΙΟΥ 1-0

Δημήτρης Νικολάου

Ηρακλής Ψαχνών: Στούπας, Γκαλούφας, Πριόνας ενόψει της γενικής συνέλευσης (video)

eviasports

Ελλήσποντος: Αγιασμός & έναρξη προετοιμασίας στις 7/8

Κώστας Λαγός
-->