ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΡΕΤΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στήλες

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΙΠΚΟΒΙΤΣ: Ο αγαπημένος ‘Ρούλης’ των φιλάθλων της Χαλκίδας!

Ο Σταύρος Τρίπκοβιτς, γνωστός σε όλους ως ‘Ρούλης’, ήρθε στη Χαλκίδα το 1972 από τον Πανιώνιο. Θεωρείται ως ένας απ’ τους καλύτερους ‘ξένους’ που πέρασαν ποτέ απ’ τον ΑΟ Χαλκίς.

Έπαιζε στο κέντρο του γηπέδου, με οργανωτικές ικανότητες, τέλεια τεχνική και μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, αφού μπορούσε να σουτάρει και με τα δύο πόδια, ευθύβολα και πολύ δυνατά.

Πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο το 1963 στην Σαρίγερ Κωνσταντινούπολης (ομάδα του Βόσπορου), στην οποία αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια, διατελώντας αρχηγός της τα τρία απ’ αυτά. Το 1967 πήρε μεταγραφή στην Φερίκιοϊ, όπου έπαιξε μέχρι το 1969 και έναντι ενός μεγάλου ποσού πήρε μεταγραφή στον Πανιώνιο.

Στον Πανιώνιο τότε έπαιζαν αρκετοί διεθνείς ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έπαιρναν χρήματα και δεν μπορούσαν να χωνέψουν ότι ήρθε ένας ξένος που πληρωνόταν.

Το κλίμα δεν ήταν καλό και αυτό τον έκανε να φύγει και να έρθει στη Χαλκίδα, όπου για την ευβοϊκή ομάδα ήταν πολυτέλεια, γράφοντας σε αυτή τη δική του ιστορία.

Έπαιξε στον ΑΟ Χαλκίς ως το 1975, έχοντας στα τρία χρόνια που αγωνίστηκε με τη φανέλα του συνολικά 123 συμμετοχές και 30 γκολ.

Πηγή: Ποδόσφαιρο του Χθες και του Σήμερα

1973: ΑΟ Χαλκίς-Καλλιθέα 1-0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απόλλων Ερέτριας: Επαναληπτική γενική συνέλευση στις 26/6

Κώστας Λαγός

Γ. Τζόκας: ‘Το σημαντικό είναι να χαίρεσαι το παιχνίδι’

Κώστας Λαγός

Α’ ΕΠΣΕ: Ταμυναϊκός-Ωρεοί 1-0

Κώστας Λαγός
-->