Αγαπημένα ΡΟΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εκλογές ΕΠΟ: Το Ειρηνοδικείο, ο ‘νόμος Αυγενάκη’ και ο κορονοϊός

Το ταραγμένο 2016 οι εκλογές της ΕΠΟ είχαν αναβληθεί δύο φορές και τελικά δεν έγιναν ποτέ έπειτα από παρέμβαση των FIFA/UEFA που διόρισε προσωρινή διοικούσα επιτροπή.

Την πρώτη φορά είχαν αναβληθεί με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που έκανε δεκτό τι αίτημα των προσφευγόντων επειδή η τότε διοίκηση δεν είχε συστήσει εκλογική επιτροπή, όπως προβλεπόταν από το Καταστατικό.

Τη δεύτερη αναβλήθηκαν πάλι με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που έκανε δεκτό το αίτημα των προσφευγόντων και αποφάσισε ότι οι εκλογές έπρεπε να γίνουν με βάση τις προβλέψεις του νόμου (μία ψήφος ανά δέκα ερασιτεχνικά σωματεία) και όχι βάσει του Καταστατικού της ΕΠΟ.

Το 2020 οι εκλογές έχουν αναβληθεί ήδη τρεις φορές.

Η πρώτη ήταν τον περασμένο Ιούλιο, επειδή το Ειρηνοδικείο δεν ενέκρινε την αλλαγή του Καταστατικού της ΕΠΟ, που προέβλεπε ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν από τις 15 Ιουλίου μέχρι το τέλος του έτους και διατήρησε σε ισχύ το υπάρχον Καταστατικό που λέει ότι μπορούν να γίνουν εντός του Οκτωβρίου του έτους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η δεύτερη ήταν τον περασμένο Οκτώβριο. Ο λόγος της αναβολής ήταν ότι δύο ημέρες μετά την απόφαση για τη διεξαγωγή τους, ο υφυπουργός Αθλητισμού κατέθεσε νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε και σύμφωνα με το οποίο οι εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες θα μπορούσαν να γίνουν μόνο μετά την 1η Νοεμβρίου.

Η ΕΠΟ όρισε εκλογές για τις 23 Νοεμβρίου, αλλά αναβλήθηκαν λόγω των μέτρων της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Το επόμενο εκλογικό «ραντεβού» είναι στις 12 Δεκεμβρίου, κορονοϊού επιτρέποντος…

Πηγή: soccerplus.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στοίχημα: Γκολ σε Σουηδία και Βέλγιο με 2.02 και 1.75

eviasports

ΕΠΣΕ: Βασικές οδηγίες υγειονομικού πρωτόκολλου

Κώστας Λαγός

ΟΠΕ Χαλκίδας: Πρεμιέρα για άνδρες με εκτός έδρας ‘τρίποντο’!

Κώστας Λαγός
-->