BLOGS ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στήλες

Θανάσης Κούτος: Εγώ στον κόσμο μου… κι αυτοί ‘στ’ αρχεία τους’…

Με τον Θανάση Κούτο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

 

Εγώ στον κόσμο μου… κι αυτοί ‘στ’ αρχεία τους’…

Ας δώσουμε κάποιες δροσερές ανάσες ευθυμίας σε τούτους τους ζοφερούς καιρούς, σατιρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, μέσα από μια συγχορδία πραγμάτων, στο παγκόσμιο αθλητικό, πολιτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι, πάντα σε σχέση με την επικαιρότητα, την δημοσιότητα της οποίας μονοπωλεί ο κορονοϊός ή ‘ξενιστί’ covid-19.

*

ΚΑΛΟΔΙΩΜΕΝΟΙ σήμερα στα αόρατα ‘σύρματα’ της ψηφιακής εποχής με τον καθημερινό ορυμαγδό πληροφοριών, δίκην, τεχνολογικού βομβαρδισμού, όπου ‘τα οπτικά ερεθίσματα…’ όπως τονίζει ο σοφός καθηγητής Σαράντος Καργάκος… ‘αποτελούν μοντέρνο τρόπο χειραγώγησης των μαζών και βέβαια όταν γεμίζει το μάτι… αδειάζει το μυαλό…’…

**

Ο ΚΟΣΜΟΣ αμήχανος μπρος στα συντελούμενα σ’ όλον τον πλανήτη, σε μια υπαρξιακή σύγχυση, που αποτελεί και την κυρίαρχη αισθητική των πραγμάτων. Η αλαζονεία των Αρχόντων του κόσμου μας οδηγεί στην εγωλατρεία και την αποθέωση. Ο άνθρωπος υπερυψώθηκε τόσο, φθάνοντας στο σημείο αμφισβήτησης του Υπέρτατου Όντος, αναγορεύοντας εαυτόν, ‘ανθρωποθεόν’..!

***

‘ΘΕΡΙΑ οι άνθρωποι…’ κατά τον Κώστα Βάρναλη, τον μέγιστο ποιητή και ανθρωποφιλόσοφο…

Οι ανατροπές προώθησαν τον άλλο τρόπο ζωής, τον τεχνοκρατικό, τον μιμητικό, τον καταναλωτικό..! Καθετοποιημένη διαφθορά, καθολική παρανομία. Η ανθρώπινη φύση επιρρεπής στην αλαζονεία, στο ψέμα και στην διαστροφή…

****

Ο ΚΟΣΜΟΣ του βουνού και της θάλασσας, των κάμπων και των διάσελων, αυτός ο μέγας μαγικός κόσμος της Φύσης κουράστηκε και αποτραβήχτηκε!

Που να βρει χρόνο ο σύγχρονος άνθρωπος, για ένα ξάνοιγμα στην ανυπότακτη φύση, που εξακολουθεί ν’ αντιστέκεται στην αυθαιρεσία και να επανορθώνει ότι η ανθρώπινη εγκληματική τάση και αμέλεια προκαλεί.

Το γεωφυσικό του εξαίσιου χώρου, χάρισμα της μάνας Φύσης απουσιάζει απ’ τη ζωή μας…

Τα πρωτοβρόχια και η θεϊκή μοσχοβολιά… τα κούμαρα και τα βατόμουρα και τα κυκλάμινα τούτη την εποχή κινάνε τα κεφαλάκια τους στων βράχων τις σχισμάδες…

Στην αναλλοίωτη ύπαιθρο, μυρωμένοι ακόμη κήποι… γιασεμιά, αγιόκλημα και δεντρολίβανο…

*****

Στην ΠΟΛΗ, η αυτοαπομόνωση των συσκευών… με την τηλεόραση ‘πλυντήριο εγκεφάλων’ και το INTERNET… ‘σύγχρονη αλάνα αποχαύνωσης’ κυρίως των νέων, που είτε θα παίζουν ή θα κοιμούνται… Με παρωπιδική όραση, φυλακισμένη ακοή, ανοσμική όσφρηση!

******

Η ομορφιά σαρώθηκε… Ο κορονοϊός επανακάμπτει, κάνοντας απειλητική την εμφάνιση του, θερίζοντας την ανθρωπότητα…

Άγγελος θανάτου, Πρίγκηπας του Ολέθρου, Υ_ιός της απώλειας! Σε ποιο αλήθεια ‘σάλπισμα της Αποκάλυψης’ βρισκόμαστε… στο τρίτο… στο τέταρτο…!

*******

Ο Τραμπ… τραμπαλίζεται… ‘μένω-φεύγω…’

Ο Ερντογκάν στο μοίρασμα του ‘τσαγιού του κεφιού’… ‘σώγαμπρος της εξουσίας’ και τους γαμπρούς να παίρνουν ‘διαζύγιο’ απ’ την Εξουσία και να φλερτάρουν μα την Ελευθερία…

Ο Σεμέδο… που ούτε Άντζας, ούτε Σιόβας, ούτε Αβραάμ ‘στα καλά του’ είναι, στο ‘μεταίχμιο ανοχής’ του πολύ σοβαρού προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Ξεψάρωτοι και οι πιτσιρικάδες… και όλοι μαζί ‘στ’ αρχεία τους’!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Β’ ΕΠΣΕ: Πρόγραμμα αγώνων (20-21/4)

Κώστας Λαγός

Σαν Σήμερα (25/11/2018): Αιγέας Πετριών-Άγιος Λουκάς 2-5 (photos)

Κώστας Λαγός

Photo album απ’ το Λήλας Βασιλικού-Μεσσάπειος

Κώστας Λαγός
-->