ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΗΛΕΣ

Lockdown: Πώς θα μετακινούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες – Τι άλλαξε

Με εφαρμογή τέθηκε από τις 6 το πρωί σήμερα, το γενικευμένο lockdown, στη διάρκεια του οποίου οι μετακινήσεις των πολιτών περιορίζονται και οι εργαζόμενοι οφείλουν να εκδόσουν σχετική άδεια για τη μετακίνησή τους από και προς την εργασία τους.

Σύμφωνα με διευκρίνηση του υπουργείου Εργασίας, αυτό που αλλάζει όσον αφορά του ελεύθερους επαγγελματίες, είναι ότι μπορούν να μετακινηθούν είτε με τη βεβαίωση που θα εκδόσουν από την ΕΡΓΑΝΗ, είτε με βεβαίωση τύπου Α’ την οποία θα συμπληρώσουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο για τη μετακίνηση εργαζομένων – μισθωτών μπορούν να χρησιμοποιούνται τα εξής:

1. Για Εργαζομένους –μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου για την μετακίνηση τους μπορούν να χρησιμοποιούνται νομίμως εναλλακτικά και τα δύο έντυπα ως προς την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης άδειας κυκλοφορίας. 

Ειδικότερα δίνεται η δυνατότητα με τους εξής δύο τρόπους:

Α) Χειρόγραφη Βεβαίωση τύπου Α΄ (εκτύπωση από το https://forma.gov.gr/ ), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον εργοδότη, με φυσική σφραγίδα αυτού και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, ή

Β) Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας για τους Εργαζόμενους από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ: στο https://eservices.yeka.gr/ 

2. Για τα Μέλη Οργάνων Διοίκησης και τους Αυτοαπασχολούμενους – Ελ. Επαγγελματίες & Επιτηδευματίες, για την μετακίνηση τους μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλακτικά και τους δύο τύπους Βεβαιώσεων Άδειας Κυκλοφορίας, δηλαδή τη Βεβαίωση  που εκδίδονται από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ή τη βεβαίωση τύπου  Α.

3. Με τις Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας που εξάγονται από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ καλύπτονται και οι εκτός των ορίων περιφερειακής ενότητας μετακινήσεις για λόγους εργασίας.

4. Ενημερώνουμε ότι οι ήδη εκδοθείσες από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας ισχύουν μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους.

5. Δίνεται η δυνατότητα ομαδικών καταχωρήσεων για την έκδοση των Βεβαιώσεων Αδείας Κυκλοφορίας για τους Εργαζόμενους με πλήρη συμπλήρωση στοιχείων μέσω αρχείου *.xml.

Πηγή: cyclades24.gr

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στοίχημα: Τα όρια στα γκολ με εξαιρετικές αποδόσεις!

eviasports

ΤΑΣΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ… ο ‘Βοναπάρτης’ του Χαλκιδέικου ποδοσφαίρου

eviasports

Σε σκληρό lockdown από το Σάββατο η Χαλκίδα!

Παναγιώτης Νικολάου