ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

ΣΥΡΙΖΑ: ‘Εμείς λέμε παρότρυνση στον αθλητισμό με ευθύνη της Πολιτείας και όρους υγειονομικής ασφάλειας’

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για το δεύτερο «λουκέτο» στον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Κυβέρνηση και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη πως «αν και είχαν οκτώ μήνες να προετοιμαστούν, ώστε το αναμενόμενο δεύτερο “ κύμα” της πανδημίας να βρει τον ελληνικό αθλητισμό οχυρωμένο, υγειονομικά, οικονομικά και οργανωτικά, αντ’ αυτού ο κ. Αυγενάκης αφιέρωσε το σύνολο των δυνάμεών του στη διαπόμπευση των αθλητικών σωματείων και ομοσπονδιών, προκειμένου να τις χειραγωγήσει, οδηγώντας τον αθλητισμό, πλήρως ανέτοιμο, σε ένα δεύτερο “ λουκέτο”».

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητά «να αποδοθούν άμεσα τα 12 εκατομμύρια ευρώ, που έχουν υποσχεθεί από τον περασμένο Μάρτιο, στα πρωτοβάθμια αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία» και εν συνεχεία καταθέτει την πρόταση «να διατεθούν επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη όλου του αθλητισμού».

«Εμείς λέμε παρότρυνση στον αθλητισμό με ευθύνη της Πολιτείας και όρους υγειονομικής ασφάλειας» τονίζεται στην ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στη σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο υφυπουργός αθλητισμού Λ. Αυγενάκης είχαν οκτώ μήνες να προετοιμαστούν, ώστε το αναμενόμενο δεύτερο “ κύμα” της πανδημίας να βρει τον ελληνικό αθλητισμό οχυρωμένο, υγειονομικά, οικονομικά και οργανωτικά.

Αντ’ αυτού ο κ. Αυγενάκης αφιέρωσε το σύνολο των δυνάμεών του στη διαπόμπευση των αθλητικών σωματείων και ομοσπονδιών, προκειμένου να τις χειραγωγήσει, οδηγώντας τον αθλητισμό, πλήρως ανέτοιμο, σε ένα δεύτερο “ λουκέτο”.

Από τον αποκλεισμό που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ πλήττονται κυρίως τα ερασιτεχνικά σωματεία και χιλιάδες εργαζόμενοι του αθλητισμού. Πλήττονται δηλαδή οι αθλητές, οι προπονητές, οι γυμναστές και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Όλοι αυτοί που προσπαθούν να ορθοποδήσουν από την πρώτη παύση κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Παράλληλα, χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών στερούνται τα οφέλη της άσκησης.

Εάν σήμερα πολλαπλασιάσουμε πόσες φορές ο κ. Αυγενάκης έχει υποσχεθεί το πακέτο των 12 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούσε στήριξη των αθλητικών σωματείων για την πρώτη φάση της πανδημίας, χωρίς βεβαίως να έχουν δει στα ταμεία τους ούτε ευρώ, τότε θα υπερβούμε τον ετήσιο προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού!

Καλούμε την κυβέρνηση να ασχοληθεί με τη στήριξη των αθλητικών σωματείων, τη στήριξη της εργασίας, την οργανωτική και οικονομική στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να αναπτύξει προγράμματα άθλησης για όλους, με τήρηση ακόμη πιο αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Εμείς λέμε “ ο αθλητισμός και η ατομική άσκηση δεν απαγορεύονται”, αλλά αντιθέτως παροτρύνονται, ενισχύονται, οργανώνονται με ευθύνη της Πολιτείας, με όρους ισότητας και υγειονομικής ασφάλειας.

Ζητάμε:

άμεσα να αποδοθούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ, που έχουν υποσχεθεί από τον περασμένο Μάρτιο, στα πρωτοβάθμια αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία.

Επιπρόσθετα προτείνουμε:

Να διατεθούν επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη όλου του αθλητισμού και ειδικότερα:

  • την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε εφορία και τρίτους, ασφαλιστικών εισφορών, προμηθευτών αθλητικού υλικού, ένδυσης, υπόδησης κλπ.
  • την κάλυψη των οφειλών μετακίνησης, διαμονής, διατροφής ομάδων και αθλητών.
  • τους μισθούς των εργαζομένων, αθλητών, προπονητών, γυμναστών, γιατρών, φυσιοθεραπευτών και λοιπού προσωπικού.
  • την οικονομική ενίσχυση των ομοσπονδιών για την ομαλή διεκπεραίωση των εγχώριων και διεθνών υποχρεώσεων
  • την ενίσχυση των αθλητικών δομών των ΟΤΑ και τη στήριξη των εργαζόμενων γυμναστών – προπονητών.
  • την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων στα γυμναστήρια για 3 τουλάχιστον μήνες
  • τη δημιουργία ενός ταμείου ανταποδοτικότητας υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού, με κεντρική διαχείριση και κατανομή 30% στις αθλητικές ομοσπονδίες, 50% στα ερασιτεχνικά σωματεία, 20% για την ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη των αθλητών, καθώς και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών».

Πηγή: amna.gr

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στις 21 Δεκεμβρίου το άνοιγμα των γηπέδων – Από τη νέα χρονιά ξανά στη σέντρα

eviasports

Κ. Στεφανίδη: ‘Ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο’

Κώστας Λαγός

ΝΟ Χαλκίδας: 7 μετάλλια στο αναπτυξιακό κανόε-καγιάκ (pics)

Κώστας Λαγός