Α' ΕΠΣΕ Αγαπημένα ΡΟΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στήλες ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γ. Βασιλόπουλος: ‘Ο Αρτεμησιακός δεν έχει ταβάνι!’

Ο γενικός αρχηγός του Αρτεμησιακού Γιώργος Βασιλόπουλος μιλά στο eviasports για την πρόκριση της ομάδας του στα προημιτελικά του κυπέλλου Εύβοιας ‘Πανταζής Απόστολος’, κάνοντας παράλληλα μια σύντομη αναδρομή στην πορεία αναγέννησης της των τελευταίων ετών και αναφορά στη φετινή προσπάθεια στη μεγάλη κατηγορία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου.

-Ο Αρτεμησιακός είναι ένας σύλλογος με σημαντική ιστορία στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο, έχοντας αγωνιστεί ακόμη και σε εθνικό επίπεδο. Τα  τελευταία χρόνια έγινε μια αξιοσημείωτη προσπάθεια αναγέννησης της ομάδας.

Προσπαθήσαμε να πατήσουμε στα βήματα του παλιού μεγάλου Αρτεμησιακού. Πανηγυρίσαμε την άνοδο της ομάδας απο την Γ’ κατηγορία στην Β’ κατηγορία, αμέσως μετά την επανίδρυση της. Την πρώτη χρονιά στην Β’ κατηγορία δεν είμασταν καλοί, πήραμε ένα μεγάλο μάθημα… Στην συνέχεια και σταδιακά αρχίσαμε να ενισχύουμε την ομάδα χρόνο με τον χρόνο με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Όταν πια μπήκαμε ξανά στο γήπεδο μας, είχαμε μια πολύ ποιοτική ομάδα, με αποτέλεσμα να πάρουμε την άνοδο ως πρωταθλητές στην Α’ κατηγορία.

-Ποιο είναι το μυστικό αυτής της επιτυχημένης πορείας προς τη μεγάλη κατηγορία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου;

Το ότι δεν γίνανε όλα ξαφνικά, κάθε χρόνο η ομάδα γινόταν καλύτερη σε όλα τα επίπεδα. Σταδιακά, όπως ανέφερα και προηγουμένως, μαζέψαμε ότι καλύτερο κατά την γνώμη μας υπήρχε στην ποδοσφαιρική πιάτσα και πάντα βάση των οικονομικών μας αντοχών. Στην πιάτσα ακούστηκαν υπερβολικά ποσά. Δεν είναι όμως αυτή η αλήθεια.

-Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι της ομάδας στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΕ;

Έξι χρόνια μετά την επανίδρυση της ομάδας, προσπαθούμε σεμνά και ταπεινά για μια καλή κι αξιοπρεπή πορεία στην Α’ ΕΠΣΕ, με βασικό στόχο την σωτηρία και την κατάκτηση εμπειριών.

-Σημαντική στιγμή στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου και η πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου… δηλαδή δύο ‘βήματα’ πριν τον τελικό!

Καταφέραμε κάτι που ο… παλιός Αρτεμησιακός είχε καταφέρει να κάνει τρεις φορές, να περάσει δηλαδή στην προημιτελική φάση του κυπέλλου ΕΠΣΕ στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Περάσαμε λοιπόν για πρώτη φορά και εμείς στους ‘8’ του Κυπέλλου. Δεν γνωρίζω που πραγματικά μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα, αλλά νομίζω ότι δεν έχει ταβάνι!

Κύπελλο Εύβοιας (Γ’ Φάση): Ιστιαία-Αρτεμησιακός 1-2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σαν Σήμερα (31/3/2013): ΑΟ Χαλκίς-Μανδραϊκός 0-2 (video)

eviasports

ΕΠΣΕ: Αναστολή λειτουργίας ως τις 27/4-ανακοίνωση επανέναρξης πρωταθλημάτων

Κώστας Λαγός

DERNEKI (ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ): Πανόραμα (28/6)

eviasports
-->