Αγαπημένα ΡΟΗ ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

ΓΓΑ: Το πολλαπλό ‘μαρκάρισμα’ στα σωματεία για να εγγραφούν στο αθλητικό μητρώο

Τα ερασιτεχνικά σωματεία του ποδοσφαίρου δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Aυγενάκη για να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό μητρώο της ΓΓΑ, αφού σύμφωνα με στοιχεία που το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα λιγότερο το από το 1/3 εξ αυτών προχώρησε στη διαδικασία εγγραφής.

Ο λόγος είναι ότι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, προκαλούν επιπλέον έξοδα στα σωματεία. Από την άλλη ο υφυπουργός αθλητισμού παίρνει διαρκώς νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να οδηγήσει τα σωματεία στην ένταξη στο μητρώο της ΓΓΑ.

Ήδη έχει νομοθετήσει ότι τα αναγνωρισμένα σωματεία θα μοιραστούν την επιχορήγηση τον 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Στον αθλητικό νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε προβλέπεται ότι μόνο τα σωματεία που έχουν εγγραφεί στο μητρώο θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές των ενώσεων.

Πριν από λίγες μέρες με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή προβλέπει ότι τα σωματεία που δεν έχουν κάνει εγγραφή δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση εγκαταστάσεων που ανήκουν στους δήμους.

Από την πλευρά του ποδοσφαίρου και όχι μόνο (ΕΟΚ) υπάρχει δυσφορία. Από την άλλη ο υφυπουργός αθλητισμού που θεωρεί το συγκεκριμένο θέμα βασικό δείχνει έτοιμος να παρέχει διευκολύνσεις στα αναγνωρισμένα σωματεία και παράλληλα να αποκλείσει τα σωματεία που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην εγγραφή τους στο μητρώο.

Πηγή: soccerplus.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

’24 Ώρες Ελλάδα’: Αποτελέσματα, φωτογραφίες & βίντεο

Μιχάλης Πράσινος

ΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Ληλάντιο-Προποντίδα/ΠΑΟ Κανήθου 2-4

Κώστας Λαγός

‘Έφυγε’ νικημένος από τον κορονοϊό ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ, Λορένθο Σανθ

eviasports
-->