Αγαπημένα ΡΟΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ’ Εθνική: Οριστικό για άνοδο και υποβιβασμό!

Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τη Γ’ Εθνική. Τι ισχύει για άνοδο και υποβιβασμό.

Πολλά και σημαντικά θέματα για τη Γ’ Εθνική απασχόλησαν την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την Πέμπτη (8/10). Λίγες μέρες πριν από την… πρώτη σέντρα, που έχει οριστεί για τις 11/10 στους 7 από τους 10 ομίλους, εγκρίθηκαν οι αποφάσεις για άνοδο και υποβιβασμό, που θα προστεθούν στην προκήρυξη.

Αρχικά αποφασίστηκε να προβιβαστεί στη Football League ο ΑΣ Σαντορίνης 2020, ως η καλύτερη δευτεραθλήτρια ομάδα της Γ’ Εθνικής, για να αποτελέσει την 20ή ομάδα. Η τοποθέτηση του Πανιωνίου, του Πλατανιά και της Κέρκυρας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής εγκρίθηκε και μάλιστα, αποφασίστηκε να μη διενεργηθεί νέα κλήρωση στους ομίλους που θα συμμετέχουν.

Η Κέρκυρα εντάχθηκε στο ρεπό του 5ου ομίλου και ο Πλατανιάς στο ρεπό του 10ου ομίλου, ενώ ο Πανιώνιος πήρε τη θέση του ΑΣ Σαντορίνης στον 6ο όμιλο.

Οσον αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό από τη Γ’ Εθνική, εγκρίθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων. Αναφορικά με τον προβιβασμό, οι πρώτοι από τους δέκα ομίλους, θα συγκροτήσουν δυο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και θα δώσουν μεταξύ τους παιχνίδια. Οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο, συνολικά τέσσερις ομάδες, θα ανέβουν στη Football League.

Για τον υποβιβασμό, οι οκτώ πρώτοι από κάθε όμιλο, θα παραμείνουν στη Γ’ Εθνική. Από τον 1ο όμιλο και τον 10ο όμιλο, οι οποίοι έχουν 16 ομάδες, θα παραμείνουν οι εννέα πρώτοι.

Πηγή: mikriliga.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΑ Χαλκίδας: Δεύτερη θέση σε διασυλλογικό ανδρών

Κώστας Λαγός

Γενική Συνέλευση και εκλογές στον ΓΑΣ Βασιλικού στις 25 Ιουλίου

Παναγιώτης Νικολάου

Photo album απ’ το Προποντίδα-Στύρα

Κώστας Λαγός
-->